Grosspaul dúc

2015. május 09. Royal Derby, Jihlava

 

Jihlaváról az amúgy is remeklő Grosspaul dúc két tojója kimagasló teljesítményt nyújtott.  Szinte együtt érkezve, több perces előnnyel nyerték az első-második díjat.

 

Mindkét galamb fiatal korában 17 privát tréningen vett részt 120 km-ig, majd ezt követően a Derby Klubban a hétközi süttői tréningeken illetve a hosszú utak közötti három rajkai úton vett részt. Július végétől a házi tréningeket leszámítva már nem repültek. Nagyon jól kivedlettek, így várták a tavaszt.

Mindkét tojó természetes módszerben versenyzik, 10 napos tojásról lettek kosarazva. Mindkettőjüknek felső fészke van a dúcban.

Napi minimum 60-70 percet kell levegőben tölteniük edzésként. A galambok előtt szinte folyamatosan áll a takarmány, nincs fázisos etetés, diétáztatás.

A győztes galamb egyéves kék tojó, származása apai ágról Grosspaul, érdekesség, hogy származási lapján 32-szer szerepel a „333-as” Fulgoni tojó, míg anyai ágról Eijerkampék Chicago és Don Leo Van Loon vérű galambjainak unokája.

A második helyezett apai ágról szintén Eijerkampék híres Ché galambjának kétszeres unokája, míg anyai oldalról a Grosspaul (Titán x Cassandra, mindkét galamb Stichelbaut Engels kombináció).

 

Előző utakon mindkét galamb középmezőnyben érkezett.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............