Versenykiírás 2022


Jó hangulatú, derűs versenyprogramunkra maximum 200 tenyésztőt tudunk fogadni, 8.000 galambig, befizetési sorrendben az átláthatóság, rugalmas szállítás érdekében.

Program

Részvételi feltétel az orvosi igazolás, valamint egységesen minden versenyre a Magdeburgtól számított 710 km minimális dúctávolság.

A részvételhez, Derby Klub tagság (ingyenes) és szövetségi tagság, versenyengedély szükséges

Az alapnevezést és orvosi igazolást – két példányban – legkésőbb az első kosarazásnál, a gyűjtőhelyen kell leadni. Ez tréningre is érvényes. Orvosi igazolás nélkül nem lehet tréningre se kosarazni.

A galambom.hu számolás miatt a versenyengedély szükséges. /Megnyugtatásul, a szövetségtől nyomatékosan kérjük, hogy a kiemelkedő “csodabajnokokat” minden úton ellenőrizzék/

Részvételi díj,

Előnevezés nélkül, illetve pluszgalamb kosarazásnál:

  • 300,- Ft / galamb, egységesen, minden versenyre
  • 150,- Ft / galamb, egységesen, minden tréningre

Előnevezéssel, 2022.02.28-ig történő befizetéssel:
4 tréning és 12 verseny

  • 23.000,- Ft / csapat (10 galamb)
  • 90.000,- Ft / VIP tagkártya (75 galambig)  


2022.03.01 utáni befizetés esetén:

  • 25.000,- Ft / csapat


Alapnevezés leadási határidő: 2022. április 02, a gyűjtőhelyeken!

Órák

Minden gyűjtőhely saját maga dönt, hogy milyen óra típust működtet. Mechanikus óraesetében indítás és bontás ugyanazon a gyűjtőhelyen történik.

Az esetleges óra hibákért felelősséget nem vállalunk! Ezt a pontot szeretnénk kihangsúlyozni: Szervezőként sincs egyáltalán módunkban “megérthető” hibákat méltányolni. Versenyekről van szó, szigorúan kötve vagyunk a kiírás leszögezéseihez.

A szállítás Európa legkorszerűbb Geraldy konténerével történik. Alumínium ketrecekben, higiénikus módon, EU norma szerint, a legmodernebb szellőztetéssel biztosítunk a galamboknak egy többnapos utazásnak megfelelő komfortot.

Feleresztés: Rövid-középtávon vasárnap, hosszútávon szombaton

Időjárás hatalom, indokolt esetben csúsztatunk.

Az első galambot minden országos zóna versenyen versenyen 10 percen belül jelenteni kell a galambom.hu weboldalon. Amennyiben ez elmarad, automatikus kizárást von maga után. Vita esetén a tenyésztőnek kell igazolnia a jelentést.

Gyűjtés bármelyik  szatellit gyűjtőhelyen, általában szombaton, hosszú versenyen csütörtökön.

Órabontás időpontját a gyűjtőhelyek kosarazásnál közlik.

Benzing Live esetében nem kell órabontásra jönni. A Benzing cég magyaroszági képviselete vállalta a derbyzők számára az eredmények internetes begyűjtését és átjátszását a galambom.hu rendszerébe.

Versenyszabályzat. Irányadó a MPSZ versenyszabályzata az alábbi kiegészítésekkel:

  • a Derby versenybizottság jogosult olyan intézkedéseket hozni, melyek a verseny tisztaságát, átláthatóságát hivatottak biztosítani
  • a bizottság jogosult a galambok, dúcok akár többszörös ellenőrzésére, gumigyűrűzésre, kontroll óra, szárny bélyegzés, illetve minden olyan intézkedésre, mely a verseny tisztaságát, átláthatóságát hivatott biztosítani
  • a versenyek, gyűjtések és bontások időpontjának változtatási jogát fenntartjuk
  • gyűjtésen és bontáson a személyes jelenlét nem kötelező

Újdonság, SMS értesítő
Sok tenyésztő jelezte, hogy időközönként lemaradnak fontos információkról, mint például gyűjtés csúsztatás.
Mi minden esetben, időben közöljük weboldalunkon, az időjárás változásból fakadó esetleges csúsztatásokat, de sok tenyésztő ritkán kerül internet elé, nem látják, lemaradnak az információról. 

Ennek a kiküszöbölésére vezetjük be az SMS értesítő szolgáltatást. 
Azon kedves Sporttársak részére, akik ezt a szolgáltatást igénybe veszik, SMS-t küldünk a telefonkészülékeikre, az összes fix időpontra kiírt esemény változásánál.

Az SMS értesítő szolgáltatás igénybevétele nem kötelező.
Díja teljes szezonra: 2.500 Ft.
Befizetni a gyűjtőhelyeken lehet. 

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com