Tóth Mihály a Magdeburg győztese

 

Tóth Mihály vagyok, Miskolcon lakom, 63 éves, nős, egy 21 éves lányom van, aki szintén nagyon szereti a galambokat.

 

10 éves koromban kezdtem el galambászni, de igazán házasságom után teljesedett ki.
1977-ben bátyáimtól kapott galambokkal versenyeztem és közepes eredményeket értem el. 1989-ben megismerkedtem Portéka Györggyel a B-10 egyesületből. A tőle vásárolt galambok és tanácsok sokat segítettek. A galambok nagyon beváltak, sok jó eredményt értem el velük. Jelenleg Gyerkó – Janssen vérvonalú galambjaim vannak.

 

Az első helyezést elért magdeburgi galamb egy kék hím, teljesen az én saját tenyésztésemből.  A testvére szintén jól teljesít, főleg a hosszú utakon.  Nem csoda, hiszen ezek a galambok kimondottan hosszútávra lettek tenyésztve. Rokona “82-es hím, amely országos 1-volt hosszútávon és Porto-ban volt az olimpián és a 17. helyett érte el.

Idén fiók hiány miatt természetes módon versenyeztem.

Számítottunk a kék hím jó eredményére, de magunk is meglepődtünk, hogy országos szinten első lett.

 

A 2015-ös szezon sok vesztesége ellenére nekem tetszik a Derby Klub. Itt ki tudom próbálni a galambjaimat. Az igaz, kemény a program, és hirtelen jött, mert nálunk a tagszövetségben több mint 10 éve a versenyek 600 km alatt maradtak. Továbbra is itt szeretnénk versenyezni.

A galambok minőségét szerintem a klub nehéz programja leteszteli. Ami megmaradt, abból tudom növelni az állományom minőségét.

 

Kívánok sok sikert a 2016-os évben minden sporttársamnak!!
Üdvözlettel: Tóth Mihály (Miskolc)

Comments

  1. Buzás János mondta

    Tisztelt Tóth Mihály Úr!

    Gratulálok a csodálatos galambjához és a fantasztikus győzelméhez. Igaz fegyvertény, hogy Miskolcról tudott nyerni az év legnehezebb versenyén. Önnek és az összes miskolci galambásznak egyaránt további sikereket kívánok a Derbyben.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com