Nagy Róbert, Dr.

Nagykovácsiba érkezett az első galamb Chomutovból.

A 2015-ös szezon eddigi leghosszabb versenyén Dr. Nagy Róbert 619349-es kék tojója szállt a leggyorsabban.

 

Róbert két éve kezdett versenyezni Nagykovácsiban, Jászberényben pedig immár 48 éve tenyészti és versenyezteti galambjait. Igazi családi hobby, hiszen édesapja, Dr. Nagy Lehel is sikeres galambász, valamint a család hölgy tagjai is aktív szurkolók a versenyeken. Nagykovácsiban lévő galambdúc vezetésében sokat segít Robinak a 10 éves Benji.

Totál özvegységi módszerrel versenyezteti galambjait. A nyertes galamb 6.391 galambot előzött meg. Ez a tojó tavaly is a dúc legjobb galambja volt 9 helyezéssel, a B03 tagszövetségben Rövid távú champion 1.tojó, a Nemzeti Bajnokságban az 1 éves tojók között Rövid távú champion 4. lett. Az Országos Kiállitáson Standard tojók között is szépen szerepelt, 12.-ként végzett.

Idén is volt már egy másik szép útja: Jihlavából 8.826 galamb közül a 34. helyezést érte el.

Származását nézve az anyja G. Vandenabeele, Mark Vandaelétől származik, az apja pedig egy német galamb, a Röhnfried cég volt tulajdonosától – Hans-Peter Schwarzkopftól –  Nagypál László által behozott hím, ami Gaby, Heremans es Janssen vérű.

Robinak volt már az idén egy másik jó helyezése is a Derby Klubban, a kedvenc vörös tojója a jihlavai versenyen 6. lett.

Reméli, lesz még hasonló folytatás a soron következő hosszabb Budapest Derbyken.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com