Szabó Sándor

 

Több, mint negyven éves pályafutással a háta mögött Szabó Sándor az első Benesov verseny nagy győztese.

Jászárokszállásról, amiről sokan azt gondolták, hogy arra a madár se jár.

 

Nagyon szoros versenyben, 8700 galambból egy-két másodperccel győzött a Tökölön lakó Szakácsiék előtt.

A díjas tojó 5 éves, pedigréjét tekintve Sándor által személyesen Belgiumból behozott Bynens Gibert nevű hosszú távú specialista tenyésztőtől származik. A galamb természetes módszerben versenyzik, kb. 14 napos tojásról repült. Előéletében évente 5-6 helyezés körül teljesített és egy nagy túlélő.

Túlélő azért, mert Sándort olyan emberi dilettantizmusból adódó szerencsétlenség érte 3 évvel ezelőtt, hogy a tagszövetségi autójukba beszabaduló kutya vagy róka galambjainak jelentős százalékát lefojtotta. Ám ez a tojó jó ketrecbe került és túlélte a traumát. A galamb testvére Berlinből nemzeti szinten él helyezést repült.

Szabó Úr elmondása szerint az idei évtől a vámosgyörki szatellit gyűjtőhely hangulatától, az új versenyzési szisztémától és a precízebb galamb ellátástól új lendületet kapott és lelkesebben kel föl reggelente a galambjai ellátásához.

 

Se pénzdíjra, se a Bajnokok Ligájára nem nevezett. Szerényen, kedvtelésből galambászik, erre a riportra se volt könnyen kapható.

 

Így is lehet kiemelkedő eredményt elérni. Gratulálunk !

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com