Tudósítás 2016-ról

 

Az elmúlt 2-3 évben a Derby sok újítást vezetett be a magyar postagalamb sportba.

 

Mi várható 2016-ban ?

 

Megbízhatóság. A Derby Klub azért lépett a magyar galambsport színpadára, hogy átláthatósággal, minőséggel, tisztasággal példát mutasson és forradalmasítsa hazánkban sportunkat. Együttműködésre nyitottak maradunk, ugyanakkor saját eszközökkel rendelkezünk, senkitől nem függünk. Megbízhatóságot, stabilitást és alacsony árakat jelentünk ebben az anyagi nehézségekkel küzdő  sportágban.

Gyűjtőhelyek. Régió. Külön köszönetet érdemeltek ki a szatellit gyűjtőhely szervezői! Nagy lelkesedéssel, sok munkával, időt nem sajnálva dolgoztak a zavartalan gyűjtés/bontás érdekében.

A szatellit gyűjtőhely koncepció mellett nemcsak kitartunk, de erősítjük a régiók szerepét. Lesz pld. zónás pénzdíjas lista. Az eredmény oldal régiókra lesz felépítve. Nem ajánlatos semmit előre dicsérni, de ezt most bevállaljuk, mert egy csemege lesz.

Igény esetén további gyűjtőhelyeket nyitunk. Várjuk érdekeltek jelentkezését.

Árazás. Marad a 40.000 Ft VIP kártya. A kis tenyésztőknek egy még egyszerűbb árazást szeretnénk. Részletek októberben, a hivatalos kiírásban.

Dúcbajnokság. A Derby Liga 2015 nem nyerte meg a népszerűség fődíját ! Ahogy versenyről versenyre csökkent a galambok száma, úgy nőtt a 10/5 képlet népszerűtlensége. A szezon végére már mondhatni mindenki rosszalja.

Sajnáljuk. Nem a megadúcok védelme volt a cél, nincs is arra szükségük. A versenyzésre szeretnénk mindenkit ösztökélni, és nem a galambok tartalékolására.

2016 ban változik a kiírás: 10 vagy kevesebb galambnál csak 3 élgalamb. 10 fölött mint eddig,  minden 5 galambra egy további élgalamb. Más javaslatokra is nyitottak vagyunk, egy kivétellel: Csak élgalambos dúcbajnokságot hirdetünk, csapatnevezés nálunk nincs.

Írány. Változatlanul cseh – Magdeburg. Az irány vita minket sem kerül el. A galambászati szempontokra nem térünk ki, arról szavaztunk, ezzel lezártuk. Gondot okoz a cseh útak állapota. Szétrázzák az autókat. De útépítés van és 1-2 év után felújított autópályákkal számolunk. Marad a cseh írány.

Létszám, szállítási kapacítás. Célunk a nagylétszámú verseny. 2015-ben 17.000 galamb indult volna, ha nem vesz el több galamb a tréningeken, mint az első 6 versenyen, a G7-es Döbelnt beleszámolva.

Ebből tanulunk. 2016-ban jobban segítünk a szezon előkészítésében, több és rövidebb tréninget  is tervezünk. Az előnevezésektől függően egy további Geraldyt vásárolunk.

Derby gyűrű.  A jelzések szerint a derbyzők többsége klubgyűrűt szeretne. Amennyiben a szövetségnél a gyűrűrendelés gondtalanul zajlik, saját klubgyűrűt 2016-ra nem tervezünk. Az együttműködés a szövetséggel nem mondható virágzónak, de a Derby Klub kitart az egységes magyar galambsport mellett mindaddig, ameddig remény marad rá.

Ez már sajnos nem aktuális. A gyűrűrendelés nem zajlott gondok nélkül, így saját gyűrűt adunk ki 2016-tól kezdve.

 

A Derby forradalom folytatódik: Galambászati élmény megfizethető áron !

Derby Klub

Comments

  1. Vám istván mondta

    Üdv, szeretném megtudni,hogy aVip-kártyát oktober honapban vagy esetleg előbb is meg lehet venni? Kerepesen vagy a derby bolltban is rendezhető. Kaphatnék 1 telefon számot ,hogy érdeklődi tudjak. Mivel új tag vagyok még sokmindent nem tudok.Kösz

    • laszlogotthard mondta

      A 2016-os kiírást a fiatalok derbyje lezártával közöljük. Aki mégis korábban szeretne VIP kártyát rendelni, Kerepesen megteheti. Információs telefonszolgálatunk nincs, de Kerepesen és a szatellit gyűjtőhelyeken minden kérdésre válaszolnak.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com