Szövetségi levél

Tisztelt Derbyzők! Az MPSZ levélben értesített, miszerint Május 19-et beleértve az összes megrendezett versenyünket törlik.

Indokolás: Nem használjuk előírás szerint a galambom.hu programot. Névlegesen:

 • a versenyek megkezdése után is “próbálkoztunk” alapnevezést felvinni / javítani
 • nem vittük fel az eredményeket a megrendezéstől számított 8 napon belül
 • a start videók nem lettek feltötlve

Ez igaz. Kérdés, hogy miért. Az alapnevezések fevitelét a galambom.hu a több egyesületes tagok esetében blokkolta. Nem mindegyiket, de számottevőt. Csonka versenyt nem akartunk feltölteni, mailt írtunk a Szövetségnek. Választ szokás szerint nem kaptunk. Ezért az eredményszámolónk – informatikusra jellemzően nem a kommunikáció mestere –   beszélt a szövetségi irodában elérhető hölggyel, látszólag eredménytelenül.

Megoldásra törekvő partnerek között mindez 1-2 telefonhívással elintéződik. A Szövetséggel ez nem működik. Az elnökséghez intézett, kérdést tartalmazó mailekre egyáltalán nem, vagy több mint egy hónap késéssel válaszolnak. Az elnökség kapcsolattartásra Mészáros Jánost nevezte ki, közismerten az ország legnagyobb Derby ellenzőjét. Forduljunk hozzá bizalommal, áll a Szövetség levelében. Hát pedig bizalmunk nincs. Kommunikáció sincs, egy eset kívételével: Megkerestem telefonon Gál  Ottó Úrat. Vele tudtunk tárgyilagosan, célravezetően tárgyalni.  Minden más tárgyalási kísérlet a Szövetséggel kudarcba fullott. Jellemző, hogy a Szövetség értesítés és meghallgatás nélkül törölte az eredményeket a galambom.hu-ról, majd később levelet írt.

 

Május 2-án levélben felajánlottam, beszéljük meg egy elnökségi gyűlésen a Szövetség – Derby Klub kapcsolatotát. A levélre nem érkezett válasz. Három hét múlva újból elküldtem, két hét csend, majd válaszoltak: Nem érdekeltek a megbeszélésben, a Szövetség októberben a versenyszervezők elé terjeszti saját tervezetét.

Tegyék úgy, de a Derby Klub a jövő évtől kezdve nem rendez szövetségi versenyt.

 

A törlés ellen pedig a Szövetség alapszabálya alapján fellebbezni fogunk.

 

Dr. Gotthard László

Derby Klub elnök

 

u.i. A Szövetség a május 24/25 versenyeket négy napra rá, még bőven határidőn belül törölte, az eredményfeltöltést blokkolta. Kértük e-mailben a javítást, na erre Mészáros János tollából érkezett meglepően gyorsan válasz: Nem. Indokolásként idézett engem egy olyan áprilisban megírt levelemből, amelyikre mindmáig nem érkezett semmi válasz. Ezek szerint olvasta.

Comments

 1. Bajnóczi Gábor mondta

  Tisztelt derbyzők. Ezt a levelet olvasva olyan érzésem volt mintha elvesztettem volna legjobb galambomat. Mikor be fizetem a szövetségi tagdijat az újság és a galambok után az ötven forintot ezzel én szövetségi tag szeretem volna lenni. Ezek után a derbyőknek egy új szövetségben kell gondolkodni aki elismeri a munkáját és minden eredményét. Nem nagyon vagyok felháborodott csak tudomásul vettem hogy nincs szüksége a szövetségnek a derbyzők tagságára és tagdijára. Vannak nálam akik többet tudnak arról mi kell ahhoz hogy a derbyőknek saját szövetsége legyen? Mert nem azért dolgozunk sokszor egész nap hogy eredményünk ne ismerjék el.

  • Pálos Tibor mondta

   Indokolás: Nem használjuk előírás szerint a galambom.hu programot. Névlegesen:

   a versenyek megkezdése után is “próbálkoztunk” alapnevezést felvinni / javítani
   nem vittük fel az eredményeket a megrendezéstől számított 8 napon belül
   a start videók nem lettek feltötlve
   Ez így igaz.Ismerte el Gotthard úr.
   Én nem vagyok már Szövetségi tag,mert nem szimpatizálok az elveikkel,de aki tag annak be kell tartani a szabályaikat.A Royalnak Derbynek is.Alapvető hibák lettek elkövetve,ezt tudomásul kell venni.Aki hibázott felelősségre kell vonni.Szerintem ezt nem lehet ennyiben hagyni.
   Pálos Tibor

 2. Szabó Péter mondta

  A Derbi klub azért alakult, hogy új szemléletet hozzon a magyar postagalambászatba..
  Világszínvonalú szállítás, nagy létszámú , olcsó, pénzdíjas versenyek, gyors eredményszámolás, központi gyűjtőhelyek létrehozása,külön lábgyűrű bevezetése stb
  Ez megvalósult, jól működik.
  Azok a Derbiben versenyzők akik ennél többet szeretnének,
  nemzetközi elismerést,olimpián való részvételt , versenyezzenek az MPSZ- ben is, az ottani szabályok betartásával, küldjenek nemzetközi, vagy magyar teszt telepekre
  A Derbi klub az Derbi klub, nem az MPSZ egy kerülete

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com