Lőcsei Sándor, középtávú bajnok

 

Szeretném bemutatni a Derby Liga – Vámosgyörk régió középtávú bajnokát,  Lőcsei Sándort.

Sándor 1971 – ben született, felesége Éva asszony. Házasságuk gyümölcse két leány gyermek, Vivien és Loretta.

 

Loretta (lásd a fényképet) nagyon nagy segítsége az édesapjának. Mondhatnánk úgy is,  jobb keze a galambászatban, nélküle szinte elképzelhetetlen lenne a galambok normális ellátása. Sándor nagyon elfoglalt vállalkozó. Ezért távirányítással egyeztetnek , mikor mi az aktuális tennivaló,  etetés, itatás, galambok trenírozása, kezelések elvégzése.

 

A galambok Jászárokszálláson a családi házuk udvarán igen korszerű dúcokban vannak elhelyezve, melyek mutatósak,szépek.

2007- ben kezdte el galambász pályafutását Jászárokszálláson az R-03 egyesületben, melynek ma már ő az elnöke.

Sándor megjegyezte, hogy sajnos nagyon sokan abbahagyták a versenyzést, anyagi és egyéb okokból kifolyólag, köztük több sikeres és elhívatott galambász. Célja megújítani a közösségi életet Jászárokszálláson. Ha nem is a régi fényében, amikor még 36 főt számláltak, de legalább 14 – 16 fő rendszeresen versenyezhetne újra az egyesületükben. Gondolatok, elképzelések vannak. Ehhez  sok sikert kívánok!

 

Már 2010 – ben komoly eredményt ért el galambjaival. Négy kerület röptetett együtt 07, 23, 26  valamint a 28 – as, és itt a Derby gyűrűs galamboknak kiírt bajnokságát nyerte meg, melyre méltán büszke.

A legeredményesebb galambja  HU-09-D-220969. Abban az évben  4 x 1. helyezést repült, és a tagszövetségben  hosszútávú első díjas lett, valamint az országos kiállításon 7. helyezett.  Például Neumarktból 3665 galamb közül 1. díj.

Ennek a galambnak az édestestvére a HU-12-D-520151. Ez a hím, bátyja nyomdokaiba lépve, két évesen a tagszövetségben 3 első díjat szállt. Két testvér, 7 első helyezéssel, ez magas pillérre helyezi a szülőket.

 

Jelenleg a Derby Klub versenyein vesz részt. Galambjait közép és rövid távon versenyezteti. 2015 – ben Vámosgyörk régió középtávú bajnoka címét érte el.

Elmondása szerint nem volt sikeres az első hosszútávon rendezett versenyen. Komoly veszteségeket szenvedett az amúgy is kis létszámú, 24 – db. – os  állomány.  Igy a megmaradtakat tovább nem küldte. Terveiben szerepel komoly hosszútávú versenyeken is sikeresen szerepelni. Ehhez keres egy megfelelően jó képességű törzset.

A jelenlegi állománya Fetter István és Király Sándor – tól beszerzett galambokra és ezek leszármazottaira épül.

Ebben az évben nem túl sok fiatalt hagyott meg. Ezeket a Derby Klub régió által szervezett program szerint megröptette, és várják a jövő évi bevetést.

Galambjait minden év januárjában védőoltással látja el, és más különböző kezeléseken esnek át a párosítás előtt.

Özvegy módszerrel, csak a hímekkel versenyzik.

 

Kívánom Sándornak, hogy teljesüljenek  az elképzelései a jövőre vonatkozóan.

 

? Kovács Imre

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com