Döbelnből Kínába

 

Szabó Lajosnak és családjának kifejezetten sikeres hétvégéje volt.  Döbelnből egy 3 éves hímje repült a legnagyobb sebességgel haza.

 

A győztes kék kovácsolt hím 5 heti özvegység után friss tojásról repült. Apja 2011-ben Magyarország egyik legjobb galambja, több kategóriában champion címet nyert. Anyja szintén saját tenyésztés. A galamb nagy részben Koopman és Szluka keresztezés. Érdekesség, hogy a galamb még nem dobott tollat, tehát a csúcsforma még várat magára. Mi lesz akkor?!

 

Mindannyian megnyugodhatunk, Lajos rövid gondolkodás után eladta galambját a kínai sporttársaknak.

 

Lajos 57 éves villanyszerelő, relatíve kevés szabadideje van hobbijára. A Szabó Dúc a szezon elején kb. 30 versenygalambból és ezzel arányos létszámú tenyész- illetve fiatal egyedből állt. Idáig kb. 25% veszteséggel, optimistán tekint a hátralévő utakra. Ezt a győzelmét 9 berakott galambból produkálta! A 200.000 Ft fődíj mellett a Bajnokok Ligájában is pénzdíjas pozícióban végzett.

Örömmel vette – (megnyugodott ☺) -, hogy a Derby Liga bajnokság a 2016-os évtől a kistenyésztők számára is sokkal reálisabb esélyt kínál.

A halásztelki gyűjtőhely megvalósításában sokat segédkezett, ezt a környékbeli galambászoktól hallottuk és kérték, hogy ezúton, a cikk keretében köszönjük meg munkáját.

Jó szerencsét!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com