Czecző Sándor, Velke Meziriczi győztese!

 

1967-ben , – immár fél évszázada – kezdett el postagalambászni, Budapest belvárosában a B03 kerületben, szülői engedéllyel! Akkoriban olyan volt a galambász sűrűség, hogy a belvárosban pld 30-40 főre emlékszik vissza, egyesületi társak pld. Újházy Péter, Dr. Zalka vagy Holosi Úr . Jó hangulat, családias légkör.  Hangoskodásért fegyelmit is lehetett kapni, kerülte is mindenki az ilyen jellegű konfrontálódást, ha mégis megtörtént eltanácsolták a versenyzőt!

1X sikerült bajnokságot nyernie, többször volt második! Utána a B01-ben nyert 2X általános bajnokságot, Országos első díj, lett Olimpiai Aranyérme a prágai Olimpiáról, összesen 9 különféle bajnokságot sikerült nyernie! – Tiszteletreméltó !

 

A hirtelen megfogyatkozó kerület, a kilátástalan jövőkép miatt jött át a Derby Klubba, ahol nagyon jól érzi magát. Segédkezik a gyűjtéseken-bontásokon Kerepesen.

Jó hangulatú gyűjtések, remek sporttársakat ismert meg, viszont hiányolja a családiasabb légkört !Úgy magyarázza, azt szeretné átélni, mintha egy falusi kisboltba járna ahol a keresztnevén szólítják. De nagyon jó irányba halad a Derby!

Közvetlen környezetében sok a nívós ellenfél, pld. Kócziánéktól, Nagypál Lacitól, Gotthard Úrtól néhány km a távolság. Élmény olyanok ellen galambászni és megverni őket, akik több száz fiatalt kiengednek évente, vagy éppen az ország élgalambászai a dúcgondozóik.

 

Elmúlt héten tönkre ment az órája, így nem tudta stoppolni a galambokat, pedig nem jöttek rosszul! Nem annyira kiemelkedően jól, mint a tavalyi győzelménél, az idei győzelménél, és a múlt heti csapat elsőségénél! 🙂, de rosszul akkor sem jöttek.

Dúcát saját kezűleg építette, rengeteget tervezte mielőtt megépült, hogyan lehet minél komfortosabb a galamboknak és neki, azóta is minden évben épít hozzá egy kis pluszt, alakítja legjobb tudása szerint.

Az épület el van emelve a földtől a rágcsálók ellen egy kiugró résszel. Egészen érdekesen van megoldva, többszintes, az emeletre és az alaksorba is mehetnek a versenyzők, ki hova van szokva. Az idősebbek fentre az évesek lentre kerülnek. A levegő kürtőkön keresztül cserélődik a dúcban a padlótól a mennyezeten keresztül hátrafelé. Körbe mindegyikben derékmagasságban etetőasztalok vannak, a minél közvetlenebb kapcsolat kialakítása érdekében tenyésztő és madarai között. Galambok vevők erre, egyébként is nagyon kezesek, vérvonalukból adódóan.

 

Gyógyszert belátása szerint ad, kiegészítőket és minden egyebet GHC-ban vásárol, a takarmányok összetételét táv vagy időjárás függvényében változtatja.

Csak hímekkel versenyzik, ezek a fészkeikbe ki-be járhatnak folyamatosan nyitva vannak, plusz van mindegyiknek egy fakockája amin pihenhet ha szeretne.

Négy fő dolgot emel ki az eredményességhez, jó galamb, jó kondíciót, jó egészség, és a rendszeresség.

Alap galambjai Devrient X Verecke -Jonge Félix- utódok , ezekhez hozott később Gaby galambokat leginkább a hírhedt „Bliksem” származékokat, az állomány gyorsítása érdekében.

Jó barátságot kötött a szombathelyi Horváth Zoltánnal, volt, hogy ketten vettek egy értékesebb galambot és tenyésztették együtt.

A győztes HU-16-01-76169 KKH származását tekintve egy Naturálos Gaby Vandenabeele Hím X egy Lázár Tibor féle Tojó. Éves galamb , közepes testalkattal, mindig fényes, az egész etetőasztalt elfoglalja, csattog pattog, pörög. Intelligens és vitális! 310 km-ről 5000 galambot vert meg!

Tavalyi győztese 206 km-ről 7500 galambból, a HU-14-D-710181 H is 50% -ban Gaby , több díj közeli repülése is volt 2016-ban főleg középtávon sokszor az 1%-on belül érkezett! Bámulatos!

Fiatalokkal nem versenyez soha, magánúton repteti be azokat.

 

Nehéz szakma a galambászat, hanyagolni a családot, barátokat, sok-sok éven keresztül, ha valaki az élmezőnyhöz akar tartozni. Van nyaraló a Balatonon, ami hobbyja miatt hosszú ideig üresen áll, de amikor végre eljut oda próbál kikapcsolódni, újra erőt merít a következő szezonra. 1,5 éve nyugdíjas, így több időt tud a galambokkal foglalkozni otthon.

Örültem a találkozásnak Sándor! Nem minden nap beszélgethet az ember ilyen múltú, és a jelenben is eredményes Sporttárssal!

Nagy élmény volt Nekem, motivál mindenképpen, hátha egyszer majd Én is ha elég kitartó leszek, hasonló szép sikereket érhetek el! Ha jól számolom még van 30 évem fejlődni!

Köszönöm a közvetlenséged, hogy Sporttársként köszöntöttél otthonodban!

További hasonló nagyszerű sikert kívánva,

Üdvözöl: Szalai Gábor

A dúc Tavalyi győztes

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com