A DERBY-ről!!

Tisztelt Sporttársak!

Véget ért a Rostok- i versennyel ez a kihívásokkal teli szezon,ahol még áprilisban sem lehettünk biztosak, hogy egyáltalán tudunk -e röptetni . Az időjárás sem kedvezett az idei évnek, talán 3-4 hétvégén volt normális verseny, sok galamb formába sem tudott lendülni.
Ennek ellenére tudunk bajnokokat avatni a négy zónában, nemzeti sikereket értünk el, és lassan már a fiatalok beröptetése felé haladunk.
Jómagam örültem , hogy egy évet volt lehetőségem irányítani, szervezni a 370 versenyző röptetéseit. Úgy tudom a Royal Derby irányítását leadni a klub tulajdonosnak, hogy picit fejlődtünk a csonka-fura év ellenére. Talán a szövetségi rendszerbe való visszatérés a Royal Derby csillogását beszürkítette, az aktív szervezők munkáját megnehezítette és rengeteg plusz munkát generált. A szövetséggel viszont egy jó-normális munkakapcsolat alakult ki.

Sajnos jelenlegi életciklusomban , nincs szabad energiám, erre az egész embert követelő feladatra, a munka,a család mellett sok lett számomra az elmúlt pár év, besokalltam.

A “profi szintű” postagalambászatot abba kívánom hagyni,a galambszereteten kívül nincs motivációm. Nemzetközi eredmény elérésére az esély nulla a szövetségi túlszabályozás , túladminisztráció miatt ,ahol sok esetben a hozzánemértés ,és az írigység dominál. Galambjaim jelntős részét összel elárverezem, a jövőben maximum saját örömömre küldök néhány versenyen.

Hogyan tovább Derby?
Mindenki szeretné, és érdekelt abban ,hogy működjön.
Véleményem szerint, kelet és nyugat Derbynek külön autóval, saját önálló szervezéssel, különböző programmal, de 7- 8 versenyen azonos feleresztőhellyel kell 2021-es programot lebonyolítani. Idén az időjárás miatt csak idegeskedtünk a startoknál, 7-8 sofőrt csúsztatgatni pedig nem lehet.

A jelenlegi I-es, II-es zóna szervezői (Pest környéke, Cegléd, Zsámbok, Nagykáta, Kartal) már fő vonalakban megegyezett Gotthard Lászlóval egy maximum 4-5 gyűjtőhellyel üzemelő , egy Geraldy szerelvénnyel , 6000 galamb szállítási kapacitású nyugat -Royal derbyről. Javaslom kelet Derbynek is, hogy egyeztessenek , beszélgessenek a témáról, bátran kérjék Gotthard Dr-úr segítségét, a derbytől jobbat , kedvezőbbet nem fognak találni.

Magam részéről a Royal Derby további élményszerű működéséhez a megszokott támogatást továbbra is biztosítani fogom.

Jó,nyaralást kívánok mindenkinek!

Nagypál László

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com