V.E.R.É.B.

V.E.R.É.B.   – amiről a derbysek „csiripelnek”

  • V mint vélemények
  • E mint eredmények (kicsit másképp elemezve)
  • R  mint receptek (ki hogy csinálja?)
  • É  mint érdekességek
  • B  mint bemutatók

A rovat célja a derbyzők gondolatainak, véleményüknek bemutatása, problémáik megosztása.

Hősünk, a „VERÉB”, amikor két-három évtizede elrepült egy gyűjtőhely felett, hobbyjukat szenvedéllyel szerető postagalambászokkal találkozott, akik a gyűjtés-bontás után képesek hajnalig egymással jókedvűen beszélgetni, viccelődni. A versengés dacára.

Verebünk a Kúty tréning hétvégén hasonlót figyelhetett meg a Kerepesi gyűjtőhelyen. Miután a néhány percet igénybe vevő kosarazást befejezték, a galambászok több csoportban összeverődve élénk hangzavarral töltötték meg a levegőt.

Volt, aki már a két hete özvegységben lévő versenyzői bombaformájával ijesztegette társait, ketten egy 9-10 éve elhúzódó elméletben zajló asztalitenisz partiba avatták be a körbeállókat. Egyesek azon „keseregtek”, hogy a tojóikat otthon kellett hagyniuk, mert letojás előtt állnak.

Olyan sporttárssal is találkozott verebünk, aki özvegyeit a hétvége egyik napján a derbyre, a másik napon a tagszövetségi versenyre kosarazza, nemenként felosztva. Két lovat nem lehet egy seggel megülni, intették le a kételkedők.  Versenyből nekem soha nincs elég, hangzott a válasz. Minden hétvégén két verseny, na ezt kívánom nektek is !

A B-27 házi versenyt rendezett tagjai és néhány kitüntetett meghívott részvételével. 21 fő 802 galambbal. Itt sem voltak megkötések, valaki 9 galambot gyűrűzött és akadt olyan is, aki kocsit-lovat.

Várom veréb társaim írásait. Ez egy olyan rovat, ahol nem a szerkesztő csiripel !

Veréb Gréta

A helyesírástól ne féljetek, közlés előtt én kibogarászom.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com