Reichenbach György a fiatalok bajnoka

 

A 2015-ös Fiatal Derby sorozat záró versenyén a már két út alapján is vezető Reichenbach György galambjai fölényes (kiütéses K.O.) győzelmet arattak a mezőny fölött.

A Reichenbach-galambok jól megbirkóztak a furcsa idővel. A viszonylag erős észak-északkeleti szélben, hűvös időben az utolsó 50 km-en borult, párás novemberi hangulatú napon remekeltek.

Reichenbach György egy fiatalos lelkületű, aktív galambász, aki németjuhász-tenyésztőként kezdte állattenyésztési karrierjét, ahol rendkívül eredményes volt. Mikor felszámolta eb tenyészetét, a szövetség életműdíjjal tüntette ki.

2004-től postagalambász, 2010-ben nemzeti bajnok rövidtávon, majd ez a siker után határozta el magát, hogy erős közép-hosszútávú állományt szeretne, és inkább nagy megterhelésű versenyeken kíván eredményesen szerepelni. Az akkor már eredményes Janssen – H. Wieden állományához új galambokat vásárolt, így kerültek hozzá De Bruijn, Battenburg, Theunis vérvonalú galambok. A fiatal bajnokcsapatát is ezen galambok kombinációi alkotják.
Egy éve kezdett el a Derby Klubban versenyezni. Viták nélkül, nyugodtan, olcsón és jó körülmények között szeretett volna örvendeni hobbijának, amit állítása szerint megtalált. György a jó galambokban, a mindennel szembeni ellenálló képességben hisz. És a munkában. Galambjainak naponta több órát kell a levegőben tölteni, privát tréningeken autó híján galambjai nem szerepeltek, csak a Derby Klub által rendezett 10 tréningen-versenyen vettek részt.

15 pár tenyész galambjából kb. 80 fiatalt hagyott. A tréningek és versenyek végén 50 körüli létszámmal fejezte be a szezont. Nem sötétített, nem trükközött, viszont a galambok ellátására és immunrendszerének ébren tartására nagyon ügyelt. Két éve használja a Jungtierpulver készítményt, már a leválasztásuk után heti két alkalommal, azt mondja: „Azóta nem volt nálam Coli”. Takarmányként a fiatal Derby-keveréket ették galambjai Sport 1 keverékkel dúsítva, gyógyszerezésnél DeWeerd készítményeket használt.

 

U.i.: Feltétlen kérte a riport készítésekor, hogy köszönje meg elsősorban Ungyi Attilának és a halásztelki közösségnek, szervezőknek, hogy az egész évben profin, odaadóan szervezték a versenyeket és így mindenki számára újra jó szórakozás lett a postagalamb-sport.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com