Molnár István, I. díj 12.684 galambból!

 

2006-ban kezdett el galambokkal foglalkozni, Strasszereket tenyészt azóta is, van pár fajtagyőztes kiállítási galambja. Elsősorban az új színkombinációk létrehozása céljából tartja őket, izgatottan várja mindig , egy-egy új párosításból mit tud kihozni.

 

2009-ben kezdett el postagalambászni, az akkori B01 kerületben, a B27 egyesületben. Ker. fiatal II. , Ált. Bajnokság V., pár Kerületi II. III. díjjal büszkélkedhet. Tenyészetét csak Hollandiából származó galambok alkotják, ezeket különböző aukciós oldalakról szerzi be, ill. 2 évente barátokkal járnak ki Kasselba erősítésért, vagy éppen sárga postákért amivel “riogatja” a sporttársakat, hogy majd egyszer ezekkel veri a mezőnyt! A HU-15-D-842517 KH Apja egy aukción vásárolt tisztavérű Janssen H, Anyja egy már saját tenyésztésű SchallensXRigole. Ezenkívül főleg  100%-os Gaby Vandenabeele galambok adják az  alapot. Versenyszezon végeztével minden évben kirándulni mennek a családdal, ilyenkor megbízottak gondozzák a galambokat ami rendre  ktasztrófához vezet. Nincs olyan év, hogy ne szökne ki drága tenyészgalamb, a győztes H Apja is így tett, azóta keresi!

 

Hobbyja a vitorlás hajó építés , eddig 4 db egyenként 11 méteres hajót épített saját kezűleg amik azóta a Balaton vízét szelik, az “Abrakadabra” nevezetű hajó a balatonlellei kikötőben horgonyoz, tulajdonosa nyert  már versenyt vele , ezért 517-es KH neve “Abrakadabra” lett!

 

A galamb “sportos küllemű” , közepes testalkatú, széles mellkasú, széles tollú, jó izomzatú. A győzelem volt az utolsó útja, István babonából az elmúlt évekre visszatekintve nem küldi tovább! Sok jó díjas galambja veszett oda a későbbi utakon,  testvérei természetesen versenyeznek. Szintén babonából nem nézi meg a listákat csak késő este, de mire gépközelbe jutott volna csörrent a telefon, Nagypál Laci hívta és gratulált! Ismerik jól egymást, István segédkezik a kerepesi gyűjtéseknél-bontásoknál.

 

Érdekes volt a győztes érkezése! Régóta kint ült már várta versenyzőit, a horizonton feltűnt 2 galamb melyből az egyik össszehúzta a szárnyait és bombaként vágódott a kijáróra. Ezt látván pár századmásodperc -reakcióidő-  különbséggel a másik is ugyanezt tette, csak ő a földön landolt a fűben . Egy 3 éves  KK H volt – idegen – , meglepődve nézte, sétált pár kört majd felugrott és ment útjára. Ezt hallva elgondolkodom, hány díjközeli galambot zökkenthet ki az  utitársa, és újra erősödik az elképzelésem mely szerint nincs olyan , hogy 1 díjnyerő galamb egyedül tolja végig a versenyt, majdnem biztos vagyok benne, hogy egymást motiválva és segítve hajtanak az ilyen duók-triók a cél felé!

 

Dúcai északi fekvésűek ezért hidegek, de megfelelő a klíma bennük, nincs huzat. A versenydúcok tágasak, rácsos padozatúak, ezek alatt szezonálisan takarít, a fészkeket hetente. Természetes módszerben versenyez, fészekre etet, a galambok előtt szinte mindig van takarmány, nem a fázisos etetés híve. A tenyészdúcban és a fiataloknál tudatosan nem takarít, immunrendszer erősítés a cél.  A dúc legyen száraz, szerinte minden egyéb elhanyagolható. Gyógyszert a tenyész és fiatal galambok nem kapnak , Ropa B + Vitamin és ennyi.  A versenygalambok annál inkább, ezek a szállítóautóban találkoznak rengeteg kórokozóval. Minden héten gyógyszerkombinációkkal kezel, ahogy éppen Ő jónak véli, alapgyógyszereket maga szerzi be és ezeket keveri.

 

István a Jihlava győzelmét eddigi legnagyobb sikerének könyveli el!

 

Megköszöni a lehetőséget a szervezőknek, hogy itt versenyezhet ilyen körülmények között! A széles berepülést és a hatalmas galambtömeget emeli ki, 10.000 feletti létszámból ritkán adatik meg egy ember életében, hogy győzzön, de nem lehetetlen!

Én megköszönöm a riportot, kívánok hasonló szép sikereket! Örültem a találkozásnak és a közvetlenségednek!

Sporttársi üdvözlettel: Szalai Gábor

    

 

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com