Magdeburgról

Üdvözlöm a Derbyzőket!

Valami „Isteni fuvallat” érhette a szervezőket anno, – nagyszerű döntés született -,  jövő héten tartsuk a záróverseny Magdeburgot.

A mostani  időjárás ahogyan az elmaradt Kuty 6. tükrözi, nem megfelelő versenyzésre.

Tavaly “Tóth Mihály és Enikő” miskolci galambászok HU-10-D-276818 madara győzött, mivel nem fogadott a pénzdíjra így a “Kóczián Team” zsebelhette be a nyereményt!

Napos száraz idő volt, váltakozó széllel, az indult 2010 galambból mintegy 10%-uk ért haza estig, a „keménymag”, a többi másnap. Reméljük hasonlóképpen fog zajlani az idén is, izgalmasabbá téve a galambvárást.

A BL nyitottsága lehetővé teszi a kerületekben versenyévüket befejező Sporttársaknak , hogy megmérettessenek, mellette a már megszokott Bp. Derby-n is részt vehessenek. 

3 millió Ft összdíjazású pénzdíjas verseny eddig soha sem volt Magyarországon, se a Derby Klubban, és legalábbis standard programban tán egész Európában.

Csak a teszttelepek és néhány nemzetközi nagy verseny mint Barcelona mozog ebben a kategóriában.

A versenykiírásról bővebben  ITT olvashatnak a Sporttársak.

Szerda gyűjtés, Péntek verseny, Szombaton záróbuli órabontással , eredményhirdetéssel, zenés-táncos mulatsággal , méltó befejezése lehet ennek a remek évadnak!

Részemről nagyon várom a jövő hetet, buzdítom a Sporttásakat, hajrá Hölgyek/Urak, – Fel Magdeburgra!!!

 

Üdvözlettel: Szalai Gábor

 

Kuty start

Comments

 1. laszlogotthard mondta

  Tisztelt Gábor,
  örvendünk persze, amikor döntéseink jól sülnek el, de sajnos távolról se olyan egyértelmű a kép a döntéshozáskor, mint ahogy az utólag kinéz.

  Ezen a hétvégén pld. az időkép instabil volt. Csütörötök reggel Kútyt még megoldhatónak véltük, d.u. már kényelmetlenül izegtünk mozogtunk, dönteni kell a gyűjtésről, de nem látunk tisztán. Péntek reggel se volt tuti a dolog. Az “könyítette” helyzetünket, hogy Magdeburg miatt mi nem tudunk hétfőig várni, ami nagyon is lehet, hogy szükséges lesz.

  Töröltük a versenyt, és a szakadó esőt nézvén úgy-e azt kell mondani, igazunk volt? Hát még utólag se olyan egyértelmű, néhány sporttárs nehezteli, miért nem küldtünk!

  Jó lenne valami éteri “fuvallat” védelmét élvezni, de a versenyszervezők és starterek sorsa engem inkább a Hoffi Géza klasszikus mondására emlékeztet: “Ha én olyan okos lennék előre, mint anyósom utólag.”

  • Szalai Gábor mondta

   Tisztelt Gotthard Úr!

   😀
   Kényes téma az időjárás. – nehéz mindenkinek megfelelni –
   Még mindig azt gondolom, inkább a dúcban biztonságban, mint kint valahol kiszolgáltatottan!
   Véleményem az, hogy megfelelő döntés született!

   Meteorológus mondta:
   – “Jó estét kedves nézőink!
   Mielőtt elmondanám a holnapi időjárás előrejelzést, szeretném módosítani a mait, egyben szeretnék elnézést kérni a tegnapiért!”

   Üdvözlettel: Gábor

 2. Csabán Zsolt mondta

  Tisztelt verseny szervezők!
  A lehető legjobb döntés született, Miskolcon és gondolom az ország sok településén is, szombaton egész nap, vasárnap délelőtt folyamatosan esett az eső! Nem kellett izgulnunk, hogy Galambjaink megbírkóznak- e az ítélet idővel!
  Köszönjük a nyugodt hétvégét, jó versenyzést kívánok minden Sporttársnak a magdeburgi szuper derbyre!!!!
  Üdv.
  Csabán Zsolt
  MPCT

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com