London 2016

Érk

Érdekesen alakul a verseny! A 7. napon van meg a 10% és javarészt a Közép-Dunántúlra érkeznek a madarak. A D-16 pázmándi egyesület csillaga fényesen ragyog!

Extrém Maraton kategóriában 2016 Augusztus 6.-án 06:25-kor startolt verseny Londonból, 137 tenyésztő 259 galamb képviselte hazánkat.

Khaut Antal sporttárs 2012-es londoni győzelme után az első Magyar gyűrűs Magyar galamb is Székesfehérvár városba tért haza.

F. Szabó József “Székesfehérvár Hercegnője” névre keresztelt HU 12-M-130598 Deres T galambja másnap 09:42 -kor  1456,499 km-ert megtéve 1275 m/p-es sebességgel érkezett.

A Közép – Dunántúli Postagalamb Tagszövetségben 1. helyezés, Országos 2. helyezés!

Telefonáltam a galamb származása felől érdeklődtem, Józsi-bácsi a tőle megszokott szerénységgel válaszolt….. :  – “A galamb szülei és nagyszülei extrémek és maratonosok, mi mások lehetnének? ”

Ezúton gratulálnak  a sporttársak, a Maraton Klub és Jómagam e nem mindennapi teljesítményhez egy nem mindennapi versenyen!

Üdvözlettel: Szalai Gábor

London

4 nap elteltével érkezett 11/259

13957363_930074827103834_482538157_n

13933019_930074780437172_1423198922_n

Comments

 1. Szabó László Kálmán mondta

  Ezek az ” extrém maraton ” kategóriába tartozó versenyek, különleges képességű galambok jelenlétét igénylik. A rosszul megválasztott indítási időpont viszont, óriási tragédiákat okoz! Ezt tapasztalhattuk az elmúlt néhány évben a maratoni versenyeken, többek között Liegeből, de még inkább Brüsszelből. Az előző négy évben három brüsszeli verseny végződött úgy, hogy az elküldött galambok 20%-a egy hét alatt sem érkezett haza. Azt ma már minden versenyző tapasztalhatja, hogy azok a galambok, amelyek néhány nap alatt nem érik el a dúcukat esélytelenül kóborolnak, hiszen a védett ragadozó madarak könnyedén leszedik őket. Ez a londoni verseny is csak azt bizonyítja, hogy a magyar galambokat ilyen távolságról nem szabad reggel felereszteni! Persze mindig van egy-két, vagy akár több galamb is amelyik legyőzi ezt a távolságot, – akár másnap reggelig – de mi lesz a többivel, a 80-90%-kal? Ezek jobbára sohasem kerülnek elő, s a tenyésztők leírják a veszteségek közé őket. Meggyőződésem, – s ezt a saját tapasztalataimra alapozom amiket a Maraton Klub versenyein szereztem sok év alatt – hogy ezer, vagy annál messzebb található feleresztési helyekről délután 14-15 óránál előbb a startot elrendelni felelőtlenség! Az ebben az időpontban feleresztett galambok estig nem repülik ki a lelküket, s az éjszakai pihenő után reggel könnyebben indulnak tovább. Az ilyen távolságról versenyeket szervezőknek fel kellene készülni arra is, hogy a feleresztést el kell halasztani esetleg másnapra, vagy még tovább, az időjárás megváltozott körülményei miatt! A tragikus kimenetelű versenyekről soha egy szó sem hangzik el, soha senki nem próbálta még kielemezni ezeknek okát, s azt, hogy hogyan lehetne elkerülni a hatalmas veszteségeket. E helyett csak a nagy csönd ” hallható ” időtlen idők óta. Az általam jelzett probléma, egyik oka lehet a versenyzők létszámának drasztikus csökkenésének.

 2. Gulyás József mondta

  Elismerésem és köszönetem Szalai G. Gábornak és a Derby klubnak, hogy hírt adnak a marathon távolságú Londoni versenyről. Valahol itt kezdődik a sporttársiasság, egymás eredményeinek megbecsülése, távra való tekintet nélkül. További sikeres versenyeket, mind a Derby, mind a Marathon klub tagjainak.

  Üdvözlettel : Gulyás József Velence

 3. Szalai Gábor mondta

  “A világ egy iskola, és az élet az egyetlen valódi tanító. Számtalan tapasztalatot kínál, és ha a tapasztalatok egyedül bölcsebbé tehetnének, az idős emberek mind boldog, megvilágosodott mesterek lennének. De a tapasztalatban el van rejtve a lecke.” (Dan Millman – A békés harcos útja)

  Sporttársi üdvözlettel: Szalai G. Gábor

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com