Kuty I.-ről

 

Üdvözlöm a Derbyzőket!

 

Szombaton Magyarországon ezidáig még rövidtávú versenyen nem tapasztalható hatalmas indulószámú verseny elé nézünk !
A felvezető tréningek becsült létszáma /elsősorban az autók terheltsége által/ megközelítőleg 18.000 db volt , ennyi galamb indult a régiónként 5 tréningen a 3 autóban. Számok, tények itt !

Bár a  régiók terv szerint még külön külön versenyt rendeztek volna a hétvégén, az időjárás akárcsak a múlthéten közbeszólt !
Kell e tartani a hétvégétől ? Meg kell e hátrálni ?
– Nem gondolom !

Emberként természetesen a tévedés jogát fenntartom, de galambászként máshogyan látom !
Elégnek kell lenni a közös tréningeknek, hiszen azok is egy egy nagyobb tagszövetség létszámával zajlottak! Aki eddig nem rázódott bele az elvárásokba az alighanem jövőhétre se tenné !
Érdekességként említeném meg, hogy volt olyan sporttárs aki nem bízván a véletlenre többek közt ezt sem ( a kőkemény Isaszegi Szabó Imre) egy másik régió gyűjtőhelyére hordta rendre a galambjait, hogy ezzel is a kiválást gyakoroltassa velük !
Hallomások, rémisztgetések zajlanak a háttérben, de ez is jól megszokott már e körökben ! Van aki Román szervezet szembe engedésétől tart , van aki az időjárás bizonytalanságától , van aki a mi van ha nem válik ki és elhúz Nyíregyházáig ésatöbbi ésatöbbi, de igazából lehet, hogy mindenki a saját lelkiismeretességétől tarthat !
” A szezon Január elsejével kezdődik és December 31-ig tart !” , ebben az időszakban ha lehetőségeinkhez mérten elkövettünk mindent a galambjainkért a többi alighanem rajtuk múlik !
Sokszínű galambász és galambászat van de a cél minden esetben  egy és ugyanaz lehet , a győzelem!
Jómagam is résztvevőként bizakodva várom a gyűjtést és a másnapi versenyt ! Drukkolok a sporttársaknak , éltetem a győzteseket!

Hajrá Sporttársak! Versenyezzünk egy jót Szombaton!

Üdv.: Szalai Gábor

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com