Halásztelek

 

Köszöntöm a Derbyzőket!

Az 2016-os  főszezon első gyűjtése rendben lezajlott a Halásztelki gyűjtőhelyen, megközelítőleg 1500 galambot kosaraztunk.

A gyűjtés 17-21 óráig volt hirdetve, de volt pár sporttárs akik a gyűjtés előtt már 1 órával a helyszínre érkeztek. Eszmecserével, történetekkel, jókedvűen múlatták az időt. Volt olyan is aki munkahelyi elfoglaltsága végett csak jóval később már a gyűjtés időpont után tudott érkezni, de Attilával egyeztetve sikerült késő este még bekosaraznunk a galambjait.

 

Volt egy nem fiatal ( már nyugdíjas) , de kezdő sporttárs, aki elmondása szerint első versenyén vett részt egy fatokos Benzing órával. Az első pár perc bizonytalanságban telt, erősen idézni kellett a múltat , hogy megfelelően be legyen állítva az órája , de mivel rengeteg rutint szerezhettem fiatalként a régi egyesületemben, gond nélkül megoldottam és zökkenőmentesen lezajlott ez a begyűjtés forma is! A Sporttárs köszönte és boldogan várja élete első versenyét!

 

Az óra  későre járt már mikor bepakoltuk a galambokat a szállító autóba , az esti hírek szerint mintegy 12.500 galamb startol ma reggel!

Az autók a helyszínen a startengedélyre várva!

Jó versenyt kívánok minden résztvevőnek!

Üdvözlettel : Szalai Gábor

Comments

 1. Lánczos Norbert mondta

  Kedves Gábor,

  Nekem egy olyan kérdésem lenne, mivel régebben tagja voltam a Z20-as egyesületnek, csak a későbbiekben sajnos nem tudtam folytatni, de vissza-visszatér a versenyszellem, hogy ha jól értelmezem, akkor nem szükséges egyesületi tagnak lenni, mindössze legyen a galambon ilyen gyűrű, amit itt rendelek és nevezzem be őket?

  • laszlogotthard mondta

   Helyes. Leggyen a galambon gyűrű, orvosi igazolás a kötelező oltásról, és már mehet is a versenyre !

 2. Lánczos Norbert mondta

  Kedves László,

  Ezt örömmel hallom. 🙂
  Szerintem ennek a versenyzési módnak nagy jövője van és jó látni, hogy van, aki harcol azért, hogy ez így is történjen az Ön személyében. Szerintem így sokkal több fiatal galambász lesz, jómagam is 28 éves vagyok és gyerekkorom óta érdekel ez a hobbi. Sok kérdésem lenne még, de talán nem ez a hely azok megvitatása, először megpróbálok itt olvasni, mielőtt feltenném azokat…

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com