Fiatal specialista nyerte Breclavot

 

Fekete Gábor Nagytétényről lehengerlő fölénnyel nyerte a breclavi verseny dúcbajnokságát.

 

Fekete Gábor a fiatalok röptetésében profi, többszörös TSZ- bajnok, élversenyző, talán ő azon kevesek egyike, akik nem ismerik a nagy veszteségeket. Állománya igazán korszerű, márkás galambokra épül, a gerincet Drappa, Eijerkamp és Koopman galambok adják. Az idén kb. 90-100 db fiatal tenyésztését követően 70 db-bal indult a Derby-sorozaton, amiből jelenleg 60 körüli galambja talpon van és várja a jihlavai döntő ütközetet.
Fiataljainak fele sötétített módszerrel, másik fele természetes módon van tartva. Pár magán tréningen kívül gyakorló utat nem kapnak, csak a ház körüli szabad repülés során edzenek. A leválasztást követően gondosan ügyel az oltásokra, féregtelenítésre, és több mint 6 éve a Belgica de Weerd készítményeivel meg tudja védeni fiataljait a katasztrofikus veszteségektől. Gábor hisz abban, hogy gondosan kezelt állomány esetén, ha a tenyésztő reggel-este 15 percet figyeli a fiatalokat, észrevehetőek azon a pillanatok, amikor a fiatalok képtelenek lennének a vírusok következtében hazatérni. A motivációnál legfontosabbnak a takarmányozást-etetést tartja, a kiváló étvágy és a fázisosság a vezérfonal, ezt harmadik éve Astra fiatal és diétás, illetve a Sport 1 napi más-más arányú keverésével éri el.

Elmondása szerint állományában a jól szereplő fiatalok egy-két éves korukban is bizonyítanak, így ő a fiatalok versenyén elért eredményeket komolyan kezeli.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com