Chomutovról….

Szombaton 2016 eddigi legkeményebb versenye került megrendezésre, 7000 galamb startolt Chomutov városból. A korai start is azt sejtette nem lesz egyszerű napunk, nem is lett….

Az első galambok 1100 m/p körül érkeztek közel 8 órát töltöttek a levegőben, 30 fokban szembe szélben. Lett is nagy különbség tenyésztők között , de igazi nagy meglepetéseket a listán nem látni. Verseny közben kaptam néhány üzenetet , telefont, pár sporttárs a múltheti győztest féltette… Köszöni jól van, másodikként  fitten érkezett dúcába.

Téveszmék kaptak napvilágot melyek szerint valamit elkaphattak a galambok az autóban a 2 nap alatt mert érkezéskor “rázzák a fejüket”. Akik ilyesmire gondolnak, vagy ezzel magyarázzák a “gyengébb” szereplést, azok gondoljanak bele, hogy a beteg galamb ilyen körülmények között képes e egyáltalán listára tenni magát, vagy hazatalálni? – Ugye , hogy nem?! Van hova fejlődnünk……

20-50%-os hiányról hallani , őket még várjuk haza, drukkolunk nekik, értük!

 

Készüljünk a jövőheti Kuty sprintre Kedves Sporttársak, új versenyhét kezdődött ma reggeltől!

Üdvözlettel: Szalai Gábor

 

Start

 

Comments

 1. Lánczos Norbert mondta

  Én személy szerint az ilyen versenyeket kedvelem, ahol a galamboknak küzdeniük is kell a helyezésekért. Ide már kell kitartás és ész is a hazatéréshez. Bár még mindig nem a legrosszabb időjárási körülmények között jöttek haza.

 2. Csont nélkül meg érkeztek,nehéz verseny volt, szerintem a 2,nap sok a kocsiban ötszázötven nem olyan nagy táv.Szerintem ezt még finomitani kell.üdv.

  • Lánczos Norbert mondta

   Igen, de ha azt nézzük, hogy a galambokat hozzászoktatjuk a tréningekkel a versenyekhez, ugyanúgy egy ilyen 2 napos kosarazás is hozzászoktatás a majd hosszútávos versenyeknél lévő kosarazásokhoz.
   Én már a fiataloknál is csinálnám úgy, hogy legyen ilyen 2 napos túra, hogy még jobban szelektálva legyenek már a kelési évükben.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............