V.E.R.É.B

V.E.R.É.B.   – amiről a derbysek „csiripelnek”

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-berlin-spatz-street-bird-berlin-image5363758

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V mint vélemények

E mint eredmények (kicsit másképp elemezve)

R  mint receptek (ki hogy csinálja?)

É  mint érdekességek

B  mint bemutatók

 

A rovat célja a derbyzők gondolatainak, elképzeléseinek, véleményüknek bemutatása, problémáik megosztása.

 

Hősünk a „VERÉB” ha két-három évtizede elrepül egy gyűjtőhely felett, hobbyjukat szenvedéllyel szerető postagalambászokkal találkozott, akik a gyűjtés-bontás után képesek voltak hajnalig egymással jókedvűen beszélgetni, viccelődni. A versengés daccára.

 

Verebünk a Kúty tréning hétvégén hasonlót figyelhetett meg a Kerepesi gyűjtőhelyen. Miután a néhány percet igénybe vevő kosarazást befejezték, a galambászok több csoportban összeverődve élénk hangzavarral töltötték meg a levegőt.

Volt, aki már a két hete özvegységben lévő versenyzői bombaformájával ijesztgette társait, volt, aki 9-10 éve elhúzódó elméletben zajló asztalitenisz partijukba avattáb be a körbeállókat. Egyesek azon „keseregtek”, hogy a tojóikat otthon kellett hagyniuk, mert letojás előtt állnak.

Olyan sporttárssal is találkozott verebünk, aki özvegyeit a hétvége egyik napján a derbyre, a másik napon a tagszövetségi versenyre kosarazza nemenként megosztva. Két lovat nem lehet egy seggel megülni, intették le a kételkedők.  Versenyből nekem soha nincs elég, volt a válasz. Minden hétvégén két verseny, na ezt kívánom nektek is !

 

A B-27 tagjai és néhány meghívott részvételével házi versenyt rendezett. 21 fő 802 galambbal. Itt sem voltak megkötések, valaki 9 galambot gyűrűzött és akadt olyan is, aki kocsit-lovat.

 

Várom veréb társaim írásait. Ez egy olyan rovat, ahol nem a szerkesztő csiripel !

 

Veréb Gréta

Helyesírástól ne féljetek, közlés előtt én eltüntetem.

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com