Cegléden a Malacky győztese

 

A 2015-ös fiatal Derby-sorozat első versenyének győztese Bajnóczi Gábor Ceglédről.

 

A Derby központi távolságától 63 km-es plusz távolságra lakó 44 éves Gábor 20 év megszakítás után a tavalyi évben a Derby sorozatban kezdett újra versenyezni, ezek szerint sikeresen.  A sportoló-tenyésztő végzettségű, agrárszakmában dolgozó versenyző a budapesti Babják Pál tanítványa. Egyébként Gábornak komoly sikerei vannak az egyes fogathajtó versenylósportban, hiszen nemzeti bajnokságban 3-ik és 5-ik hellyel is büszkélkedik.

 

A Malacky verseny egy jó startot követően kifejezetten nehéz, galambot próbáló út volt, a galambok nagy része keleti irányból érkezett meg, 1000 m/perc alatti sebességgel. Másnap reggelig a galambok átlagban 80%-a megérkezett. Érdekesség, hogy néhány kifejezetten betrenírozott, felkészített állománnyal rendeklező tenyésztő ennél jelentősebb hiányt könyvelt el. A 20 perccel később, és 40 km-rel közelebbről engedő derbys kocsiból tréningező galambok viszont kifejezetten könnyedén, 1 óra leforgása alatt hazatért a fiatalok 95%-a.

Babiák Pál

 

A győztes galamb decemberi párosítást követően februári fiatal. Gábor elmondása szerint Babják Pali bácsitól kapta a szülőpárt, a pedigréjén pedig 15 első díj szerepel. Ennek a fiatalnak ez volt a 14-ik útja, tizedszer repült a Derby kocsiból. Vedlési állapota az évszaknak és korának megfelelően nem ideális.

 

 

Csapatban szintén Ceglédről jól szerepelt Szabó Péter, aki az előkelő harmadik helyet érte el. A Derby idei szezonjában megdőltek azok a negatív, kétkedő teóriák, hogy csak Pesten lehet győzni: Miskolctól Vámosgyörkig, Tököltől Ceglédig, Jászárokszállástól Kartalig, Nagykovácsin és a Dunakanyarban tudott az összlistán is győzni, akinek van jó galambja, szakértelme és egy jó adag szerencséje.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com