Az igéret szép szó, …

Szeretettel köszöntök minden olvasót, ki odaszán néhány percet írásom olvasására.
Először is szeretném kifejezni hálás köszönetemet, elismerésemet a ROYAL DERBY – BUDAPEST DERBY KLUB vezetőségének, valamint a versenyek lebonyolításában résztvevőknek, gépkocsi vezetőknek, kísérőknek példa értékű, odaadó munkájukért, a versenyek zavartalan lebonyolításáért, és a jó hangulat teremtésért, ami mindvégig jellemző volt.

A fiatalok utolsó (2015) bepakolásának estéjén, tettem egy kijelentést, ha a záró útról is hiánytalanul hazatérnek galambjaim írok egy pár sort, az ígéretet illik betartani, mivel ez így történt, ami az én galambász pályafutásom során példátlan, igaz csak 12 bekosarazáson vettem részt. Többen kérdezték mit csinálok én a galambjaimmal, talán mézes búzával etetem őket, vagy van valami titkos fegyverem….. Igen, van “titkos” fegyverem, akik ismernek azok sincsenek kevesen azok tudják, akik még nem ismernek azoknak leírom a ” titkomat” , hogy ne másokat vádoljanak a fiataljaik körében elszenvedett veszteségeikért. Az alábbiakban meg osztok néhány gondolatot.

 

I. Már a tenyész dúcból nem helyezek át, olyan fiatalt, melytől láthatóan nem várható eredmény.
II. A fiatalok kiengedése után néhány nappal, amelyik fiatal galamb nem akar körözni társaival jókedvűen, mindegy milyen jó családból származik technikai selejté nyilvánítom..
Itt szeretném megjegyezni, hogy én évek óta az első és második költést egyszerre engedem ki. Igaz ilyenkor a levegőben óriási káosz uralkodik, látszólag nagy veszteség várható. De 1-2 napon belül rendeződnek, tudják a dolgukat, s a veszteség végül is nem jelentős.
III. Mindannyian tudjuk, hogy fontos megőrizni a fiatalok egészségét, hiszen a jövőbe fektetünk be.
De hogyan? Már nem vagyok híve a napi takarításnak, időm sincs hozzá, de az nagyon fontos, hogy a dúc oxigénben gazdag legyen, s az az etetés kiváló minőségű magvakkal történjen. Azt már ” mondanom ” sem kell, ha nem kezeljük megfelelően fiataljainkat, nem tesszük ellenállóvá a sokféle betegséggel szemben, szintén nem várható eredmény. Én hetente kétszer gázperzselővel végig megyek a dúcon, és az a tapasztalatom, hogy sok mindenre gyógyír ez a módszer, nem tudnak megtelepedni a vérszívók, jó a fertőtlenítő hatása, valamint a vedlésnél egyszerűen el lehet tüntetni a tollakat. Röviden ennyi, ha esetleg valakinek kedve szottyan egy dúc látogatásra, baráti beszélgetésre szívesen látom előzetes egyeztetés után.

Sportbaráti üdvözlettel: Kovács Imre APC Tel: 06/20/9162592 email: jeges51@gmail.com

Comments

  1. A képlet egyszerű,de a galambok szeretete sem elhanyagolható.űdv

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com