Együttműködés a szövetséggel

Tisztelt Sporttársak !

 

A Derby Klub kezdettől fogva kereste a szoros együttműködést a szövetséggel. 2014 januárban megkötöttünk egy  tagszövetségi megállapodást. Két hónapra rá a küldöttgyűlés elutasította Klubunk jogát hivatalos versenyek megszervezésére, ezzel ellentmondva egy érvényben lévő szerződésnek.

 

Egy hónappal később a szövetség elnöksége levélben és a honlapján megerősítette szándékát a derbyk értékelésére a Magyar Bajnokságban. Ugyanakkor önkényesen részben új feltételeket szabott, a tagszövetségek többsége meg továbbra is ellenzi.

 

Mi ebben a megengedem-megtiltom főnökösködő huzavonában  nem szándékszunk résztvenni. A Derby Klub nem vállal többé szövetségi hivatalos versenyek megrendezését.

Összpontosítunk a fő célunkra: Minőségben példamutató nagy létszámú sportra, pénzdíjjas izgalmakra és további rezsicsökkentésre. Egy megfizethető galambászati élményre.

 

Félreértés ne leggyen : Nem haragszunk a szövetségre. Így látták jónak, így döntöttek. Szerintünk helytelenül, mert a galambászat sorsáról nem a Szövetség, hanem a galambászok maguk döntenek. A megtiltások ideje, reméljük, országunkban örökre a múlté. Van választási lehetőség. A tagszövetségi versenyek mellé egy új alternatívát kínál a Derby Klub. Megpróbálunk a szövetséggel egy laza, de jó viszonyt fenntartani. Ha ez sikerül, a Klub szövetségi tag marad.

 

Együttműködünk tagszövetségekkel is, ha igény van rá. Van konkrét elképzelésünk közös programok kialakítására, nagy létszámú versenyekre, szállítások racionalizására, az új és a tradició, pénzdíjjas meg “hivatalos” célok összefonására.  Eddig elutasítással találkoztunk, indítványozni már nem fogunk, megkeresésre nyitottak maradunk.

 

 

Dr. Gotthard László, a Galamb Derby Klub elnöke

2014, március 11

 

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com