Küldöttgyűlés

 

Tisztelt Derbyzők!

Értesítjük a Sporttársakat, a Derby Klub nem kapott képviselti meghívást a 2019-es küldöttgyűlésre. Kérdésünkre a szövetség első levelében azt válaszolta, hogy nem adtuk le a tagnyílvántartást.

 

Nos ez történt:

 • elküldtük Excel-ben a szövetségi díjakat befizetők taglistáját.
 • felhívták Nagy S. Miklóst a  szövetségi irodából egyeztetni, hogy mennyit kell fizessen a Derby. Megérkezett a szövetségtől mail-ben az összesített lista, tagdíjjal, újsággal stb.
 • A Derby elutalta a 129 tagra kiszabott, hivatalos összesítőben bekért 662.500 Forintot. 
 • A szövetség hivatalos elfogadási számlát postázott nekünk.
 • Ezzel az eset lezárult, pont így történt minden az elmúlt három évben is.

Eltelt két hónap, de a Derby Klub nem jelenik meg a küldöttgyűlési listán. Febr. 22-én érdeklődtünk, mi történt? Négy elnökségi tagtól gyakorlatilag egyidőben négyféle válasz érkezett:

 • nem adtuk le a Derby Klub és a Royal ct taglistáját.
 • mégiscsak leadtuk, de gyűjtőhelyszerint csoportosítva, így nem érthető.
 • nem a lista a gond ! Regisztrálni kellett volna a jelölő bizottságnál, ez elmaradt. De pótolhatjuk még. A jelölő bizottság mérlegeli, hogy lesz-e küldöttünk, hasonló ügyeket mindig jóindulattal bíráltak el.
 • végül a szövetség jogi képviselője azt írja, vissza kell utalják a befizetett összeget,  mert “rendelkezésére bocsájtott információk szerint” a Royal ct nem tagja a szövetségnek. Ez igaz, a Royal ct a Derby Klub tagja. A szövetség rendelkezik eme információval, ennek alapján lettünk felhatalmazva hivatalos versenyek szervezésére most már több éve.

Kedves Derbyzők! Ez tagjaink képviseleti jogának megrövidítése. Ha ez így marad, felhatalmazzuk ügyvédeinket jogorvoslatok eszközölésére, beleértve egy büntetőjogi eljárást az érintett elnökségi tagok ellen, tisztségben elkövetett, előre megfontolt, szándékos választás manipulációjának gyanúja miatt.

 

Mailben kértük a szövetséget az eset újbóli átvizsgálására. Reméljük, hogy érkezik egy ötödik válasz is, bízzunk benne, hogy  átvehetjük küldötteink képviseleti papírjait, minden jogszerűen zajlik le és békés állapotban adja át a leköszönő elnökség utódjainak a munkát. 

 

Dr. Gotthard László 

A Derby Klub és a Royal Civil társaság elnöke

Comments

 1. Furucz Zoltán mondta

  Mivel feltehetően néhányan elolvassák a fenti sorokat, érdemes tiszta vizet önteni a pohárba ezen a helyen is. Ez az ügy kb.. negyed óra alatt megoldható lenne, csak végre ki kellene tölteni egy papírt, lepecsételni és beküldeni a szövetségbe!

  A LÉNYEG:
  1. A szövetségnek CSAK jogi személyiségű tagjai lehetnek, olyan szervezetek, amelyeknek VAN BÍRÓSÁGI BEJEGYZÉSE (egyesület, kerület). Ebből következik, hogy a bírósági bejegyzéssel nem rendelkező szervezet (civil társaság) KÖZVETLENÜL nem lehet tagja a szövetségnek. Ez van az alapszabályban. Eddig ugye sehol, semmilyen rosszindulat…

  2. Minden évben minden egyesület és minden versenykerület beküldi az egyesületi adatlapot a szövetségnek, ezzel mintegy bejelentkezik oda, közölve a tagok, mint természetes személyek adatait. A Derby Klub Egyesület információim szerint ezt mulasztotta el beküldeni. Ebben sincs semmilyen rosszindulat, ez egy hiba.

  3. A küldöttek létszámát a január 31-i állapotnak megfelelően állapították meg. Január 31-én a Derby Klub adatlapja nem volt a szövetségben, így a küldöttek létszámának megállapításánál nem is vehették figyelembe. Ebben sincs semmi rosszindulat.

  4. Most, hogy kiderült a probléma, normális világban két ember beszél egymással: az egyik megkérdezi, hogy mit kell tennem a probléma megoldása érdekében, a másik meg elmondja, hogy ha ezt megteszed, fél óra alatt minden el van intézve. Ebben sem lenne semmi rosszindulat.

  5. Nem a jelölőbizottságnál kell regisztrálni, gondolom, ez már kiderült. Ha a szövetségi viszonyt rendezi a klub, akkor a jelölőbizottság az alapszabály és a PTK szerint fog eljárni, s a Derby Klub Egyesület 10 tagja közül 1 küldöttet állíthat. Mivel eddig 80 küldött van, szerintem ennek nem lesz akadálya. Ha a tagsági viszony rendezett, a jelölőbizottságnak nincs elutasítási joga. Akkor nincs ok bíróságra szaladgálni, mert gyorsan, egyszerűen, sportszerűen megoldódott a probléma.

  A mostani helyzet azt mutatja, hogy az eddiginél nagyobb figyelmet kell fordítani a szövetségi együttműködésre. És ebben sincs semmi rosszindulat.

  Jó repülést 2019-re mindenkinek és egy nyugodt, sikeres évet!

  Furucz Zoltán

  • laszlogotthard mondta

   Köszönöm Zoli,

   amit Te leírsz, az nem rosszindulat. De hogy a szövetség, ahelyett hogy lasszóval fogja a galambászatra hajlamos embereket, inkább – könnyen kezelhető formaságokra utalva – erőnek erejével visszadobná 129 galambász befizetett tagdíját, az egy új szint. Eddig nem tette meg, most tisztújítás van.

   Na de mindegy, a jövőt már nem ezzel az elnökséggel kell megbeszélni.

   Inkább oldjuk meg az ügyet! Habár ott van a szövetségnél, elküldtük megint a Derby Klub 10 fős tagnyílvántartását és bízunk benne, hogy ezzel az eset lezárul.

   Köszönöm szépen közbenjárásodat, abban valóban csak jóindulat van. Nem megtorlásra, hanem megoldásra törekszik.

 2. Nagy_Varga Viktor mondta

  Minden rosszindulat nélkül…..de hogy jöhetett ki az újság több tucat tag számára ha tagviszonyuk nincs rendezve…..és G21-en keresztül vagyunk tagok idén is…..

  • Csík Balázs mondta

   Úgy jön az újság mint az elmúlt evekben, csak akkor nem volt tisztújítás! Mikor lezarul a pézt vissza lehet utalni:)

 3. Vincze István mondta

  Tisztelt Szervezők! Azt szeretném megkérdezni,a pénzdijra nem nevezett galambok miért veszik el, a pénzdijra nevezett galambok ászpontját? Külön pénzdijas lista kellene! Én megközelitőleg 20db galambot fogadok meg minden útra. DE sajnos igy nem sok értelme van a pénzdijnak!

  • laszlogotthard mondta

   Tisztelt István, az igazság az, erre és hasonló kérdésekre már válaszoltam többször. Szerintem olyan sokszor és részletesen, hogy azt már mindenki érti. Rájöttem azonban, hogy a magyarázással nem érek el sokat, főleg akkor nem, amikor valakinek az úgy nem tetszik.

   Felhagyok tehát a csontig lerágott magyarázatok ismétlésével. Pénzdíjért versenyezni nem kötelező. Aki nem lát értelmet benne vagy bármi kifogása van, maradjon ki belőle! Ennyi. És hagyja meg az örömét azon galambászoknak, akiknek tetszik.

   Magyarázat helyett arra utalok még, hogy egész Európában kihalóban van a pénzdíjas verseny, mert piszokul nehéz olyan formát kitalálni, amelyik nem döglik be a nagyok túlsúlya miatt. A miénk működik, versenyről versenyre 1000+ galamb indul pénzdíjért. Ilyent – tesztteleptől eltekintve – egész Európában nem ismerek.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com