A munkában hisz Szabó Imre

 

Jól csengő név a galambász szakmában Szabó Imre neve Isaszegről. Nemzeti és zóna bajnok, hétszeres TSZ győztes, mindent megnyert már.

 

A tavalyi magdeburgi győzelme után az idén is erre a hétvégére, a király etapra időzítette a csúcsformát. Tudatosan a 15 legjobb galambjával készült erre a hétvégére. Elmondása szerint galambjai öt nap alatt nyolc tréningen vettek részt, több mint 1000 km-t repültek, reggelente Vámosmikola, este Szentendre.

Az állomány vérvonala nagy részben a néhai Szabó Sándortól származó Hoffkens-Janssen és belekeresztezve egy Gotthard hím. A sok tréningen kívül a motiváció is figyelemre méltó. A párok felborulása miatt Imre a fészkekbe illetve a dúcsarkokba sok-sok tükröt helyezett, így a galambok tréningről hazajőve fészkükben hol barátra, hol ellenségre leltek önmaguk tükörképében. Ezt nem tudni jó-e vagy sem, de a Szabó galamboknak biztosan tetszik. A takarmányozás szintén nagyon tudatosan, profin történik. Mind a takarmányok, mind a vitaminok, ásványi anyagok kiválasztásánál a minőségre törekszik. “A Forma 1-ben pancsolt üzemanyaggal, kopott gumikkal nem lehet győzni”.

Imre egész szezonban egy ilyen versenyre várt. Meleg, ellenszél, hosszútáv, mindenkinek igazságos. 15 kosarazott galambbal mindkét szervezőt kényelmes távolságban látni maga mögött a dúcbajnokságban, ennek örvend a legjobban. A tetemes pénznyeremény hab a tortán.

Gratulálunk hozzá!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com