Royal Car Race

Álomnak is szép!

Mi megvalósítjuk!

Postagalamb versenyszezon  autónyereménnyel!

Nyerjen egy vadonatúj Kia Rio-t!

 •  Versenyforma 

Május 4-én, a Jihlava verseny kosarazásánál lehet egyszeri nevezési díj fejében egy csapatot nevezni. Egy csapat 15 db egyéves galambból áll, és nevezéskor írásban le kell szögezni az egész szezonra. Az autónyerős versenyre csak 2018 lábgyűrűs galamb nevezhető! Minden versenyen a csapat 10 legjobb galamb ászpontja kerül értékelésre. A három listából  – összlista, régiós és egyesületi – a legjobb. Egyesületi és régiós lista csak az ismert 500+ galamb esetében. Az egyszerűbb átláthatóság kedvéért nincs átlagolás, az ászpontokat az év folyamán összeadjuk. A Joker galambok is érvényesek.

 • Hat előre kijelölt verseny:

Máj.04 Jihlava / Máj.12 Benesov / Máj.18 Teplice / Jun.01 Teplice / Jun.15 Jihl. / Jun.29 Jihl.

Jihlava 1-es, Benesov 1,3-as, Teplice 1,6-os szorzó.   A versenyek összesített győztese a nyertes.

 • Teljes esélyegyenlőség

kis és nagy állomány között! Mindenki az előre megnevezett 15 galambbal versenyez végig. Tenyésztői kódonként csak egy csapat. Nincs utánnevezés, nem lehet elveszett galambot helyettesíteni. És nem lehet az ismert öreg ászgalambokból válogatni.

 • Részvételi díj 

30.000 Forint egy 15-ös csapat, fizetendő Május 4-én a kosarazásnál. A díj nem fedezi a galamb röpköltségét. Utóbbit előnevezéssel (vagy 200 Ft/galamb a kosarazásnál) az autóversenytől függetlenül kell intézni.

 •  Díjazás 

Az első helyezett nyereménye egy vadonatúj Kia Rio.

Listaár: 4.200.000 Forint. 

A nyertes kiválasztja az általunk megnevezett szalonban az autó színét, további extra saját költségre. Szállítási idő a választástól függ.

 • Fair Play 

Ha a Gotthard dúc lenne a nyertes, nyereményben nem részesülhet. Ez esetben minden nevezett tenyésztő automatikusan díjmentesen nevezve lesz a 2020-ban újból megrendezendő sorozaton.

 • Személyes garancia

A klub elnöke, Dr. Gotthard László személyes felelőséget vállal a nyeremény kifizetéséért függetlenül a nevezések számától.

 •  Ez a kiírás a Derbyzők ötleteinek és összejövetelek megbeszéléseinek eredménye. A verseny kezdetéig szívesen fogadunk el további javaslatokat. Április 30-án a kiírás véglegesé válik.

Royal Derby

Comments

 1. laszlogotthard mondta

  Két kérdés érkezett Ceglédről:
  1) Autónyerős versenyen kik vehetnek részt
  Bárki?
  Csak az aki nevezett?
  Az is aki csak 10 galambra nevezett?

  2) Joker galamb is részt vehet. Ezt hogyan kell érteni?

  • laszlogotthard mondta

   1) Igen, részt vehet bárki.
   Aki nem nevezett, az is kosarazhat galambonként 200 Ft szállítási díjért.
   Aki 10 galambra nevezett, az a plusz 5 galambért (illetve később amennyi még megmaradt a 10-en felül) kell fizessen.

   2) A bajnokságoktól eltérően a Joker galambok által szerzett ászpontokat is értékeljük az autóversenyen.
   Példa: néhány verseny lezajlott. A 15 kiválasztott ano szépreményű éves galamb közül egy (vagy több) még mindig megvan, de gyengén teljesít. Küldeni küldjük persze, kicserélni az autóversenyben nem lehet. De a bajnokságban már nem akarjuk látni, ezért Jokernek kosarazzuk.

 2. Szabó Péter mondta

  A fentiek alapján én a következő képen értelmezem ezt a lehetőséget:
  Egy galambász spori szörfözik az interneten,
  majd rátalál a derbi hunlapjára elolvassa, majd arra gondol
  ni csak nekem vannak jó galambjaim szeretem is őket,a kocsim is szar, az egyesületben minden olyan drága kihasználom ezt a lehetőséget
  30000 Ft-ot kell fizetnem,15 galambért 6 útra meg galambonként 200- at, a helyszínen kosarazáskor,ez megéri,
  a család is jobban elnézi, a kimaradásaimat mert nemes célért teszem a kocsit le kell lecserélni.

  Kérdés:
  1 spori hány csapatot nevezhet be?

  • laszlogotthard mondta

   Hány csapatot ? Ezt már kérdezte több nagylétszámú tenyésztő is.

   A válasz: mindenki csak egyet !

   Egyébként én az autóversenyt nem így értelmezem 🙂
   A Derby kijelentett célja a postagalambászatot szebbé, izgalmasabbá, értékesebbé tenni. Pénzdíj és autónyeremény ezt a célt szolgálja. És persze nem bánjuk, ha ez sok galambásznak vonzó.

 3. Kardulecz Máté mondta

  Ez nagyon jól hangzik végre nem több száz galambot küldö sportársakkal kell megméretettni hanem kislétszámú csapatokkal . Csak még egy fontis kérdés lenne aki Bp dél 18kerület vecsés gyál ba volt a régió az most nincs mi lesz helyette ?hogy lesz az elszámolás ?sajnos a kijelöt megbeszéléseken nem tutam részt venni . Nevem törlödött csak szöv azonositom maradt eredményeimet nagy kutatások útán találom . Lesz újra 18 kerület vecsés gyál vagy Bp dél

  • laszlogotthard mondta

   Minden galamb három listán szerepel:
   1. összlista
   2. régiós (az Ön esetében a 2019-től kezdve egyesített Budapest régió)
   3. egyesület (az Ön esetében Bp-Dél)
   A három listából legjobb ászpont számít. Feltétel a minimum 500 galamb az adott listán.

 4. Balogh Zoltàn mondta

  Tisztelt Szervezõk! Nagyon örülök, hogy mèg színesebbè teszik a versenyszezont! Bocsàssàk meg nekem, hogy veszem a bàtorsàgot ès az esèlyegyenlõsèg tekintetèben megosszam vèlemènyemet önökkel. Soha nem èrtettem milyen logikus magyaràzata lehet a kilòmèterpont szàmítàsànak vagy a ràszorzàsnak! Hiszen az olimpiàn nem kakap kissebb elismerèst a külömbözõ kategóriàk bajnoka! Usain Bolt sem kap kissebb aranyèrmet mint Eliud Kipchoge! Ki èrti ezt? Szàmomra ez agyrèm!

  • laszlogotthard mondta

   A car race több versenyből álló bajnokság. A hosszabb útak nagyobb szorzóval kerülnek értékelésre. Ez egy bevált gyakorlat a galambászatban, a Derby és több tagszövetség is így számolja az általános bajnokságot.
   Érteni mindenki érti, és galambászatról lévén szó, van aki jónak tarja, van aki nem. Véleményes dolog, de távolról se agyrém.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com