Nagy verseny, nagy pénzdíj !

 

Duplájára emeljük a Royal Derby első öt pénzdíját !

 

A hatalmas létszám mellett élhelyezést elérni egy kimagasló érdem. Ezt az elismerést szeretnénk a megemelt díjakkal is kifejezni.

 • fődíj  100.000 Ft
 • 2-ik 60.000 Ft
 • 3-ik 40.000 Ft
 • 4-ik 30.000 Ft
 • 5-ik 24.000 Ft

 

Minden más változatlan:

 • nevezési díj változatlanul 500 Ft, előnevezéssel 300
 • 50 galamb pénzdíjas, de Jihlaván a legjobb 243
 • kelet/nyugat zónának a legjobb 10-10 galambja garantált 10.000 Ft
 • a szervezők nem vehetnek fel pénzdíjt, nyereségük növeli a következő verseny díjalapját

Comments

 1. Bajnóczi Gábor mondta

  Nézegetem a keleti és nyugati zóna beosztást,és nem értem miért kerültünk néhányan Cegléden a nyugati zóna beosztásba,mikor nem nyugaton délen vagyunk.Cegléden belül is 150m légvonalbeli távolságban lévő két dúc is két különböző zónába van rakva.?????

  • laszlogotthard mondta

   A választóvonal Cegléden fut keresztül !
   Cegléd nincs egyedül, Erdőkertes hasonló. Lehet két dúc kődobásnyi távolságra egymástól és mégis külön pénzzónába kerül, ha ott fut el a vonal.

   Hogyan húztuk meg azt a vonalat ? A berepülés irányában úgy, hogy mindkét oldalán azonos számú előnevezett dúc helyezkedjen el.
   Igazságos ez ? Nem feltétlenül minden dúc esetében, de jobb ötletünk nem volt.
   A pénzdíj zónák- azon kívül hogy ténylegesen növelik a díjalapot – elsősorban a szélső elhelyezésű dúcoknak jelentenek védettséget. A berepülési irány közepén fekvő dúcoknak – pld. Cegléd – éves szinten mindegy, melyik zónába kerültek.

 2. Bajnóczi Gábor mondta

  Köszönöm válaszát. Akkor nézzük a vonalat és egy másik vonalat ami Albertirsa Cegléd között mivel ott is keleti zóna van. Cegléd 23 küldött tagból 4- et látok nyugatinak. És akkor vegyünk egy 2015.06.21. Döbelni versenyt ahol a 651001 galambom 108- dik Szabó Péter 721- es galambja 152 dik. Most összevetem Ceglédi és a többi keleti zónába tartózó egyesülettel valószínűleg benne lett volna az első tízben mind kettő.Én nyertem 2500 ft-ot most a nyugati zónába vagyok Szabó Péter keleti minimális dúc távolság kettőnk között .Ha mind a ketten fogadnánk én 2500 ft Péter bátyám 10000 ft térne haza! Meg is érteném ha 11- dik vagyok.

  • laszlogotthard mondta

   Ez igaz.
   Ha viszont Döbeln úgy alakult volna, hogy keleten fogtak nagyot, és nyugat gyengélkedett, akkor a fordított helyzet állna fenn: Bajnóczi 10.000 Ft, “Péter bátya” pedig 2.500 Ft.

   A garantált 10.000 Ft a mezőnynek azt a felét védi meg, aki az adott versenyen gyengébben stoppolt.
   A pénzzóna egyetlen következménye az, hogy néha néha ütheti 10.000 Ft az ember markát, ami a zóna nélkül nem történt volna meg. Hátránya nem származik senkinek.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com