Nagy Varga Viktor

 

Viktor 37 éves, 2 gyermek , Viktor és Verona boldog Édesapja. Felesége Éva , “önmagához képest is” türelmesen viseli időigényes hobbyját, ezúton is köszöni Neki az Őt nélkülözni kényszerült sok időt!

6 évesen kezdett el galambászni, magasröptűi voltak. Egy vándor sólyom pár a közelben fészkelt. Olyan szinten működtek együtt, hogy májustól esélye nem volt kedvenceinek az életben maradásra. Az egyik a csapat fölött a nap irányából várta őket, míg a másik alulról bomlasztotta a közösséget. Mikor egy kivált, a felső vadászgép sebességgel rúgta le az alsónak aznapi áldozatukat. 100%-os sikerrel vadásztak!

 

A támadások fajta váltásra kényszerítették. Elkezdett postagalambászni. 1999-ben lépett be az MPS-be, az R12-es egyesületbe. 2003-ig eltinglitanglizik, majd a nagy áttörést Kocsó Jánossal csongrádi galambássszal történő megismerkedése hozta. Elkezd kacsintgatni a hosszútáv felé. Megismerkedik Nagypál Lacival is akitől erősítésnek hoz Flor Engels-eket és Fulgoni-kat. 2005-ben Bárdos Istvántól vásárol egy Huben Hímet , melyhez  Dr. Nagy Lehel és Róbert versenyzőpárostól érkezik egy tisztavérű Huben Tojó. Állománya ezekre a galambokra épül.

2008-ban az 5. zóna Hosszútávú Bajnoka, és az Ország 3. legjobb dúca cím birtokosa!

2010-ben a 09-es Kerület Sprint Bajnoka!  Innen elmenni kényszerül.

2011-ben és 2016-ban a 07-es Kerület Sprint Bajnoka!

2013-ban Ludasi Lászlóval karöltve Mihalik András idegenvezetésével mennek ki Belgiumba Jelle Roziers-hez. Újabb Huben-ek érkeznek a tenyészdúcba. Ludasi Sporttástól jön még egy Van Dyck H ami keresztezve az alappal a hosszútávú állományát adja.

 

A Hosszútáv és a Maraton utak szerelmese.

2015-ben 960 km-ről Koblenz, Országos I. díj!

2016-ban 1062 km-ről Aachenból Országos I. díj ! – Fantasztikus!

Több élhelyezés a zónában.

A Derby Klubban idén sikerült a Jókút Sprint versenyt megnyernie , egyénibe és csapatban. HU-15-DE-867505 KK galambja 2846 galambból I. díjat repült. Tiszta vérű Huben. Közepes testalkattal, mindig fényes, vitális, könnyed reptű madár. Tipikus díjnyerő, de nem Ő az egyetlen a dúcban!

 

Legeredményesebb galambja “Henk” , 2 év alatt 20 helyezés, tízszer 1 % belül! Évesen 13/13! Apját a budapesti Olimpián vásárolta Henk De Weerd Úrtól, Anyai oldala egy saját tenyésztésű Huben Tojó. “Henk” a 2017-es  szezon végeztével követi Apját a tenyészdúcba. Kézben Nekem átlagosnál nagyobb , széles mellkas, csodás izomzattal megáldott madár. Élénk, érdeklődő tekintetű nagy kópé Ő is, látom viselkedésén. Nyert egy régiós Benesovot idén! Apáról éves féltestvére már 8 helyezésnél jár (5/2099 és 11/3885).  Jelenleg Viktor vezeti a Derby Sprint és Rövidtávú Bajnokságát! “Henk”

Az első dúca nem mozgatott meg annyira, tipikus hosszútávos és Maratonos galambok -nem az Én műfajom! – A második dúcban megláttam egy KH-et , nahh Ő már igen! Kiderült, Ő “Henk. Hosszasan taglaltam, Nekem nagyon bejön, ilyen egy igazi versenygalamb stb. stb., Viktornak félmosoly az arcán majd nyílik a 3. dúc ajtaja és elém tárul cc 20 db “Henk” !! : -)

Jahh így könnyű ! , mondtam… Viktor megerősítette, ha az egyik nem jön, majd jön a másik, ezért vannak! Meglepő a hasonlóság, mind egy kaptafa. A tisztavérű Huben-eket nem küldi 500 km fölé, nem oda valóak a tapasztalatai szerint.

 

A Derby Klubban a Jászapáti gyűjtőhelyen gyűjtenek-bontanak. Remek hangulat, családias légkör, gyors, mindneki teszi a dolgát, flottul , gördülékenyen működnek!

Szeretné ha a közeljövőben több hosszútávú verseny lenne rendezve, jó lenne pld. egy 900 km fölötti aznapos verseny. Nagyszerűnek tartja a régiós besorolást, külön öröme az új Maraton csoport bevezetése a Magdeburgtól számított 775 km feletti dúcoknak, és  az Olimpiai csoportok létrehozása. Lassúnak tarja az eredmények átjátszását a galambom.hu rendszerbe, de idővel majd alakul ez is biztosan! Minden a galambászokért(szekresztő megjegyzés lenn) van itt a Derbyben, ahogy tapasztalja.

 

Viktor:                  ” Végre kaptunk egy kis Belgiumot!

 

A Derbybe nyugodt szívvel rakodik minden héten, tudja, jó kezekben vannak galambjai. A Geraldy-k minden igényt kielégítő felszereltséggel vannak ellátva, a startok nagyon nagy körültekintéssel zajlanak!

Avatar képére nézve, nem tudom szó nélkül hagyni, hogy akkortól számít galambász nagyságnak valaki, ha egy mégnagyobb név térdelve könyörög tanácsokért előtte, ezzel is leróva tiszteletét az eredmények előtt !

 

Köszönöm ezúton a lehetőséget a riportra, nagyszerűen éreztem magam dúcodban és társaságodban!

Örülök, hogy megismertelek, további hasonló szép sikereket kívánva,

Üdvözöl : Szalai Gábor

Verseny dúcok Fiatal és Tenyész dúcok

Egy másik szerintem Klasszis 

“Rézgrófó” , hosszútávos madara

2016 Koblenz Országos I. díj

” Henk”  teljesítménylapja

 

Szerkesztő pontosítása: A galambászokat tiszteljük, de elsősorban a galambokért történik minden.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com