Jihlava, május 5

Listák frissítve: szerda, 00:30.
Minden eddig érkezett jelzést feldolgoztunk, minden versenynél.

Észrevételeket csütörtök éjfélig kérjük e-mailben jelezeni, azután a lista végleges.


START: 07:25, video

Felengedőhelyen ragyogó napsütés, szélcsend, 18 C.
A galambok egy csoportba állva, két kör leírása után útnak indultak hazafelé!

Benzing LIVE: ide kattintva

A teherautók 5:20-kor érkeztek meg a felengedőhelyre. Galambok itatva.

 

Az első nevezzük tesztverseny után kezdődik az igazi derbyzés. Jihlava pénzdíjas Royal Derby (K, Á), 1,3-as szorzó.

 

A tavalyi Halle2 versenyen jól szerepelt mindkét szervező. Fair Play Kódex: A kiírás 50 galambja helyett Jihlavaról 332 galamb részesül pénzdíjban. Nagy az érdeklődés, hogyan működik a gyakorlatban az új pénzdíjlista. Lesz bőven példa minden kérdés megválaszolására.

Telefonos élgalambjelentés kötelező. Kívétel a Benzing Live: Nem kell és kérjük ne is telefonáljanak (durván 500 derbyzővel számolunk, nagy lesz a telefonforgalom). ÚJ telefonszámok 2018-ban !!!

Érdemes elolvasni a 2017 Halle2 bejegyzést, ott elmagyaráztuk a jelentés menetét.

 

Gyűjtés pénteken, az alábbi időpontokban:

 

Cegléd 17:00 19:00
Dunakeszi 16:00 18:00
Gyál 18:00 20:00
Halásztelek 18:00 21:00
Jászapáti 16:00 17:30
Jászberény 16:00 18:00
Kartal 18:00 20:00
Kerepes 17:00 20:00
Miskolc 15:00 17:30
Nyíregyháza 14:00 16:00
Szentendre 16:30 18:30
Vámosgyörk 16:00 18:30
Zsámbok 17:30 19:30

 

Comments

 1. Bajnoczi Gábor mondta

  Szeretnék gratulálni az új eredmény számolási rendszer hez. Nagyon jól átgondolt kiegyensúlyozott értékelést ad minden tenyésztő számára.

 2. Fekete Gábot mondta

  Tisztelt Derby-zők néhány kérdés az eredmény számolási rendszerhez. A Royal Bajnokság és a Derby Ligában egyaránt 10 helyen vagyok, hogy lehet, hogy a 7. helyezettnél az első 26 galambom után kezdődik az ő listája , a 8. helyezettnél az első 17 galambom után kezd, és akkor mitől jobb az ő eredményük???
  Ehhez hasonlót már több Sporttárs is feltett, mert így nem életszerű az egész.
  A pénzdíjakkal kapcsolatban a 4, 5, 6-ik galamb kap 14.000,- illetve 12-12.000,- Ft-ot, amikor az 55-ik 120.000,- Ft-ot, a 81-ik 70.000,- Ft-ot, a 677-ik (!!!) 40.000,- Ft-ot. Nálam ez a vicc kategória.
  Sok Sporttársammal értek egyet, hogy így nem érdemes fogadni!
  Kérném az Illetékesektől, hogy magyarázzák meg, mert velem együtt nagyon sok Sporttárs nem érti, hogy miért “büntetik Őket” ily módon

  Más téma: Gondolkodni kellene azon, hogy legyenek 0-ás galambok is nevezhetőek, mert sok Sporttárs nem hozza el a gyengébben teljesítő galambjait, mivel rontják a csapat átlagát. Ezekkel, vagy versenyeznek a Szövetségben, vagy végleg otthon hagyják. Ezáltal nagymértékben csökken az indított galambok létszáma a Derby-ben.

  Kérném az Illetékeseket, hogy a fentiekre válaszoljanak.
  Sporttársi üdv.: Fekete Gábor

  • laszlogotthard mondta

   Kedves Gábor,
   értjük a kérdéseket, új a rendszer, szokatlan dolog, hogy a régiós listák az összlistával egyenlő szerephez jutnak a bajnokságban és a pénzdíjakért egyaránt.

   Egy külön bejegyzésben választ adtam a pénzdíjakra. Remélem érthető, ha nem, kérem tovább kérdezni.

   Még egyszer, nem baj és nem is meglepőek a kérdések. Ennél a szélsodorta versenynél én is rá kellett nézzek néhány kérdésnél a renszerre, hogy hogyan is van.

   A miért van ez így-re nem térek ki. Azt megvitattuk a kiírás előtt. A változtatási javaslatokra se most válaszolok. Új szemlélet a régiók ilyen szerepe, megvárjuk a szezon tapasztalatait. Változtatásra célzó ötleteket megvitatjuk szokás szerint a 2019-es kiírás előtt.

 3. Sz. Gábor mondta

  Hello Gaby!

  Egyet értek a fent írottakkal!

  Ugyanezen felvetésem sajnálatos felháborodást váltott ki a szervezőkben, de majd szépen lassan megnyugszik mindenki. Új szezon, új gondok….
  Én javasolnám a fent írtakon felül, a pénznyeremények régión belüli elosztását! Ne egy közös kassza legyen , hanem legyen régiós kassza. Versenyezzünk, fogadjunk egymás ellen régión belül! Így tudna A Jászság is az övéivel versenyezni pénznyereményért pld. meg tudnánk mi is külön Nyugat, külön a Kelet régió pld. !
  Sokan a szél miatt se fogadnak, ugye tavaly nem egyszer csináltuk, ha Nyugati szelet jósoltak vagy csak NY betű szerepelt a széltérképen már nem is fogadtunk vagy legalábbis kevesebbet. A régión belüli fogadásos rendszer lehetőséget adna véleményem szerint, hogy egymással mérjük össze tudásunkat, felkészültségünket, galambjaink állapotát, vagy minőségét , ne a szél vagy a tömeg döntse el, kinek lesz szerencséje adott héten. Előre leírt %-os arányba lehetne elosztani ezeket a pénzeket, lehetne első díj 50% a többi pedig részarányosan elosztva.
  Ez csak egy felvetés, várnám a többi Sporttárs építő jellegű észrevételét!
  Még Valami , nullás galambra több Sporttárs talált már megoldást, Ők több néven versenyeznek a Derbyben, így küldik a gondolt csapaton kívüli galambjaikat.

  Üdvözlettel : Gábor, “Szalai-Kis”

  • laszlogotthard mondta

   A felvetéseken semmit, a Gábor által idézett mail hangnemét viszont kifogásoljuk. Azt a mailt úgy ahogy beérkezett, töröltük is a rendszerből.

   Ellentétben Fekete Gábor hozászólásával. Ő kérdez, magyarázatot keres. Ezt a célt szolgálja ez a honlap.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com