Fóti gyűjtés, ahogy én látom…


Fóti gyűjtés, ahogy én látom… avagy mit is tapasztaltam a legutóbbi gyűjtés során.


Az elmúlt két hét híráradata a fóti Derby központi gyűjtőhely körül forgott.
Örömmel fogadtuk a gyűjtőhely megalakulását és izgatottan vártuk, hogy a Derbyző Sporttársak használatba vehessék.

Az első gyűjtés talán nem volt teljesen zökkenőmentes, de mint szokták mondani: minden kezdet nehéz.Aztán jött a Derby felhívás, melyet a fóti Derby központi gyűjtőhely megfelelő működésének érdekében tettünk közzé.
Sok vélemény, javaslat, kritika érkezett rá, többen személyesen is megkerestek az ügyben.

Köszönünk és személyesen is köszönök minden egyes megkeresést, véleményt, javaslatot és kritikát! Nagyon hasznosak voltak mind egytől egyig és elő is segítették a gyűjtőhely optimális működésének megszervezését.

A megkereséseknek köszönhetően közzétettünk egy javaslatot a fóti gyűjtőhely működésére, miszerint a Derby Klub három fő munkaerőt biztosít az összes gyűjtésre – bontásra és felkéri a kedves Derbyző Sporttársakat, hogy ezen felül, közös összefogással töltsék meg a gyűjtőhelyet. Segítsen mindenki ahogy tud, ki – ki lehetősége, ereje szerint.
Azon Sporttársak részére pedig, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak részt venni a közös munkában (“csak gyűjtenek és mennek”) a fóti gyűjtőhely nyitott egy becsületkasszát, ahol 2.000 Ft befizetéssel kiválthatják magukat az adott gyűjtés alól. A becsületkasszában összegyűlt összeget közösségi összejövetelekre fordítja a gyűjtőhely.

És ezen a ponton visszatérnék a bejegyzés főcíméhez: fóti gyűjtés, ahogy én látom….
A Kuty gyűjtésre már jóval a gyűjtés kezdete előtt ellátogattam. Szépen sorban érkeztek a Sporttársak. Kezdett megtelni a parkoló autókkal, a gyűjtőhely “peronja” galambokkal és megkezdődött a gyűjtés.
Legnagyobb meglepetésemre (pár Sporttárs kivételével) szinte mindenki, fiatalabb – idősebb, azonnal meg is kereste a lehetőséget, hogy miben segíthet és ennek köszönhetően, rövid időn belül már nem csak autókkal, galambokkal, tenyésztőkkel, hanem élettel lett megtöltve a fóti gyűjtőhely!

Nagyon jó érzés volt látni ezt az összefogást! Kívánom, hogy ez csak a kezdete legyen egy igazi gyűjtőhelyi élet kialakulásának!

Tisztelettel:
Nagy S. Miklós
Elnök

Képek a gyűjtésről:

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com