Egy millió Forint….. a Bajnokok Ligája győztese: Paulovics Róbert

 

 

 

1986-ban 12 évesen ismerkedtem meg a Postagalambászattal. Udvarunkban üres gazdasági épületek álltak, Édesapám gyermekkori élményei alapján úgy határozott, dúccá alakítja és benépesíti postagalambokkal, ám galambászni önállóan nem sokáig tudott hosszas afrikai munkavállalásai miatt. Azóta egymást kiegészítve együtt galambászunk.

Mindig lenyűgöztek a versenyről érkező galambok, azok rögzítése, a plusz adrenalin ami ezzel járt. Legnagyobb hatást Novák Károly – B07-es élversenyző – gyakorolta rám. Mindig tiszta, rendezett dúcát, a benne lévő egyedek magas intelligenciáját, kezességét a mai napig örzöm emlékeimben, próbáljuk is alkalmazni az akkor látottakat saját dúcainkban. Egy családi utazás során 1987-ben az NSZK-ban megismerkedtünk Florian Seidl-től – ottani bajnok -6 db galambot kaptunk ajándékba, Stichelbaut, Delbar, Fabry vérűeket.
1990-ben megnyertük első Kerületi bajnokságunkat. Ekkor 16 éves ipari tanuló voltam és az ország legfiatalabb bajnoka! A csapatban jól teljesítő madarak ritkán voltak képesek díjrepülésre, gyorsítani kellett. Egy Guzmics Tibortól kapott Aarendoki Janssen bekeresztezésével ez sikerült, ezek keresztezéseivel hosszú évekig az élvonalban sikeresen tudtunk szerepelni.

2012-ben a BI-ben jelenlegi elnökünkkel, Gotthard Lászlóval küzdöttünk a bajnokságért, fej-fej melletti csatában mindvégig. Az utolsó hosszú úton dőlt el a bajnokság sorsa. Ellenőrök mindkét dúcnál. Csapatunk bizonyult jobbnak, így megnyertük a kerületi K.- ,H. és Ált. távú bajnokságot. Gotthard úr telefonon gratulált, ami nagyon jól esett nekünk!

2013-ban nem számoltak Általános bajnokságot a B.I. Tgsz-ben. Résztávokon Gotthard úr visszavágott, Versenyzőink K.- H. távon mögötte végeztek a II. helyen.

2014-ben kerületet váltottunk, visszatértünk az azóta már megszűnt B.III.-Tgsz-be. Lendületes kezdés után májusban egy végzetes katasztrófa út. Egész nap esett az eső, vártak, majd fél tíz magasságában start. Állományunkat évekre visszavetette a rendkívüli nagy hiány, gyakorlatilag újra kellett az egészet építeni, ami a mai napig tart! (Egy rossz döntés és oda sok-sok év munkája!!!) Ezen tények tükrében 2014 őszén úgy döntöttünk, versenyzésünket a Derby Klubban folytatjuk. Jelen állományunkat Jansen, Fábry, Vanloon, Koopmann, Schaerlaeckens, Schroevers, galambok alkotják. Legújabb frissítést Kovács Imrétől (Apc) kaptuk ajándékba, ezek a galambok a Gaby Vandenabele törzs reprezentánsai, és idén egy évesen már meg-meg villantották gyorsaságukat. Dúcunk a régi padlásdúc, nem túl tágas, de szellős tiszta, „kevés” galambbal. Takarmányt a saját magunk által beszerzett alapanyagokból keverjük. Verseny napján diétás, másnap felesbe verseny és diétás, utána csak a versenytakarmányt kapják. Érdekesség, hogy eddig három különböző földrajzi elhelyezkedésű kerületben is tudtunk Bajnokságot nyerni! Nagyon kevesen büszkélkedhetnek hasonló eredményekkel! Három különböző versenyzési módszerrel, Természetes, Özvegy és Totál Özveggyel .-(Elfoglaltságunktól függően)

 

2014-ig totál özvegységben röptettünk, mivel állományunk a fent említett okokból kifolyólag gyakorlatilag megsemmisült. 2015-től visszaálltunk a természetes-kímélős verseny formára, mondván egy fiatal, épülő állománynál nem első számú szempont az csúcseredmény elérése. Örömünkre szolgál, hogy két év alatt, mióta a Derby Klubban röptetünk, mindkétszer az első tízben végeztünk, úgy, hogy a versenyzőink fészekre hajtottak, tojáson ültek vagy éppen egy fiatalt neveltek.

Magdeburgra is tudatosan készültünk a Nagy Versenyre Édesapámmal. A galambok szuper egészségben lettek kosarazva (nem volt ez mindig így a szezonban – makacs Ornival küzdöttünk korábban -). Pár napos tojásról, a fészekben mellettük tollasodó fiatalokról lettek kosarazva. Versenyről fitten és zártan érkeztek. A nyerő csapat mindegyike rokona egymásnak és leszármazottai másod, harmad ágon a 108×114 aranypárnak (Ar.Jansen x Fábry x Elsacker-Jepsen).

14620050_908759232592764_1083652023_n

Maradandó élmény volt a verseny után megtartott ünnepélyes eredményhirdetés. Köszönet a szervezőknek! A verseny alatt és után hírzárlat volt, így csak sejtésünk lehetett az eredményt illetően. Óriási élmény volt amikor a hatásfokozó hangeffektek közepette kiderült,hogy 2016-os Bajnokok Ligáját és a vele járó fődíjat Paulovics Róbert nyerte. Köszönet továbbá a színvonalas lebonyolításért, és a ténylegesen galambközpontúságért. Az idei fiatalok beröptetése is rég nem látott módon sikeres volt! Optimisták és bizakodóak vagyunk a jövőt illetően, mely előre vetítheti a totál özvegység mielőbbi alkalmazását a dúcukban.

A Derby összbenyomás nagyon kellemes, profi szállítás, időben kötetlen gyűjtések/bontások és gyors listák.  Szerk.: Kinek ne tetszene ilyen eredmények mellett 🙂

 

Kívánok Mindenkinek hasonló szép eredményeket, a Szervezőknek pedig kitartást az elkövetkező versenyszezonra! Üdvözlettel : Paulovics Róbert

Néhány eredmény a teljesség igénye nélkül:

1990 B III . Kerület, Általános bajnok

1993 B IV. Kolumbia, Általános bajnok

1994 B IV. Kolumbia, 2. az általános bajnokságban

2002 B III. Kerület, Általános bajnok

2003 BIII. Kerület, Általánosbajnok1.és2. Nemzeti bajnok. Országos Hosszútávú Bajnok

2006 B I. Tagszöv, Általános bajnok

2009 B I. Tagszöv, Ált 2. Elit 1.

2010 B I. Tagszöv, Ált 2. Elit 2.

2011 B I. Tagszöv. , Ált 3. Elit 1.

2012 B I. Tagszöv. , Ált 1. Elit 1.

2013 B I. Tagszöv K.-H. 2.

2015 Derby Liga Rövidtáv 3. ,

2016 Derby Klub , Bajnokok Ligája Győztes

20161017_193051_resized 20161017_192354_resized

20161017_191844_resized 20161017_191207_resized

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com