Derby Klub záróbuli

Köszöntöm a Derbyzőket!

Szombat este 19:30 magasságában érkeztem Kerepesre. Közeledve a Derby Klub gyűjtőhely felé gyanússá vált a kint parkoló rengeteg autó, nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget neki.

Beérve a főkapuhoz nem várt , hatalmas  tömeg került a látótérbe, széles mosollyal fogadtam őket, majd elvegyültem.

DSCF5000_bearbeitet-1

Zajlott az órabontás , vacsoráztak a Sporttársak családjukkal, az asztalok körbeülve, hangos zeneszó a háttérből. A sütöde felé vettem az irányt, nagyon finom frissen sütött grill étel volt a fogás, rizs és zöldség körettel. Hamarosan a Nyári lányok csodás hangja (és megjelenése ) kápráztatta a közönséget, volt sporttárs, akit “nyilván a nagy meleg” bátorrá és rongylábúvá tett, Őt is szívesen fogadták a lányok és táncra buzdították! A L’amour együttes folytatta az estét, remek hangulatot teremtettek, rengetegen táncoltak, öröm volt nézni őket. Egy bajai fiatal tánccsoport előadása következett, látványos koreográfiában adtak elő különböző táncstílusokat. Majd ismét L’amour, ismét tánc!
Részleges eredmény hirdetés után a leendő régióbajnokok köszöntése egy-egy pezsgővel. Büszkén álltak a dobogón, hatalmas taps ismerte el egész éves kemény munkájukat.   A záróbulin ott voltak az erdélyiek is, nem hittek a szemüknek. Jövőben már Marosvásárhelyről és Kolozsvárról is akarnak jönni. A helyi Maraton versenyek helyett inkább nálunk küldik a hosszút, az nekik Maraton táv. A román szövetség elismeri hivatalosan a Derbyben elért eredményeket.
Több sporttárs elmondta, hogy először van itt, ezt a hangulatot, ezt a galambszeretetet, nem gondolták volna, hogy létezhet.
Nagypál Laci kiemelt egy már 84 éves sporttársat aki a Derby Klub miatt kezdett el újra galambászni, óváció és taps éltette.

Megint L’amour és tánc!

DSCF5224_bearbeitet-1

22:30 környékén aztán Gotthard Úr felkérte a közönséget gyűljenek össze középütt mert a „BL” 2 millió Ft nyertesei lesznek szólítva hamarosan! A kivetítőn a 2016 versenyévadot összefoglaló videó volt látható, hanghatásokkal , utankénti győztesekről képekkel , látványos feleresztési videókkal.

 „BL” bajnokok a kihirdetés szerint :  3.  Kóczián Team (250.000 Ft), 2. Egri István (500.000 Ft), a győztes Paulovics Róbert nyereménye 1.000.000 Ft!

Nem tudta leplezni örömét pezsgővel locsolva próbálták „nyugtatgatni”.

DSCF4986_bearbeitet-1

Következett a várva-várt Derby Klub általános bajnokának beharangozója , melyben Gotthard Úr elismerve a Kóczián Team idei évi munkásságát meghajolt előttük, mondván bármit próbáltak ellenük bevetni, „nem bírtak velük” !A Derby Klub 2016-os év általános távú bajnoka a „Kóczián Team” , 1113,87 ligaponttal !!!! Gratulálok ezúton is Nekik!

Kóczián Józsi a mikrofont átvéve köszönte meg a remek évadot a szervezőknek , a sporttársaknak-ellenfeleknek , majd engem nagyon meglepve – de szerintem sokakat- nótázásba kezdett , és merem állítani legalább annyira jó énekes mint galambász!

 Tombolahúzás értékes nyereményekkel, a fődíj egy cc 1300 eurós Eijerkamp galamb , amelyet Borsos László (HTK) soporttárs nyert, – ugye ez a „kútba vizet minek hordani ?” kategória.

 – Folytatódott a zenés táncos mulatság hajnalig…… – 

Megköszönöm ezúton a szervezőknek a nagyszerű versenyévadot, a Szombat estét, azt hogy egész évben óvták galambjainkat mindenféle rossztól. Számomra ismeretlen jelenség, amilyen fitt állapotban galambjaink hazaérkeznek egy-egy versenyről , nyilvánvaló a színvonalas szállítási és ellátási feltételek miatt…

A jómagam és sporttársaim nevében várjuk tisztelettel az ősztől induló fiatal versenyeket és reménykedük egy hasonló szezonban a 2017-es évben!

Mégtöbb kép a záróbuliról ITT

Üdvözlettel: Szalai Gábor

Comments

  1. Nagy_Varga Viktor mondta

    Ennyi önfeledt jól szórakozó galambászt régen láttam együtt mindent tiszteletet megérdemelnek a szervezők!!!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com