Bori és a figyelmetlen versenyző

 

Szomorú, örvendetes és tanulságos történet ez,  ki hogyan veszi.

Halle1 versenyen 13:40 kor Nagykátán galamb érkezett. Csipogott az óra (Bricon). Ez nagyon korán van – gondolta a tenyésztő – felhívott egy általában képben lévő derbyzőt, galambom van, de van már máshol is a környéken ? Nincs. Elkönyvelte, múlt versenyről jöhetett a tojócska, NEM JELENTETT ! Órára rá érkezett még egy, ezt jelentette kötelességtudóan első galambként. Az órabontásnál állt meg a lélegzete, a nem jelentett galamb ott állt a lista élén.

 

Nem szívesen hívtam fel Halle verseny másnapján Dr Péter Szabolcsot, róla és a 14-09-24950 tojócskáról szól ez a történet. A galamb kimagaslóan (4 perccel) jobb az egész mezőnynél!  Gratulálok a fantasztikus eredményhez – mondtam – , és szomorú vagyok, de ilyen kimagasló galambot ellenőríztünk volna, a lehetőségtől elmaradtunk, nagyon sajnálom, ……. és még mielőtt kimondhattam vona, hogy ki kell zárjuk a nyertest, közbeszólt: Nem is gondol semmiféle külön eljárásra, nagyon tiszteli a Royal folyamatokat, és nincs kívétel, alkalmazzuk csak a szabályokat!

 

Idézek egy később hozzám intézett leveléből: “A versenyre 46 galambot küldtem. Nem írtam magamnak listát, a galamb érkezésekor azt gondoltam, egy korábbi versenyről érkezett. Az érkezést telefonon nem jelentettem. Órabontáskor derült ki az igazság. A galambnak Bori nevet adtam (Borbála unokám születésnapja alkalmából). A galamb megérdemli a tiszteletet, a tenyésztője pedig a “Figyelmetlen versenyző” titulust.”

 

Bori egy nagy verseny győztese még akkor is, ha a listán nem jelenik meg. A telefonbeszélgetést könnyedébb hangulatban fejezhettem be, mint ahogyan kezdtem. Bori gazdája magyarázkodás nélkül vállalta a kizárást, a figyelmetlen mellett a “Fair play” titulus is kijár neki.

 

Érdekességként megemlítem, Szabolcs rendszerint szokott pénzdíjra is nevezni, és tojókkal nem szokott versenyezni, az idén próbálta ki ezt a műfajt. A nyertes tojó, és nem volt pénzdíjra nevezve.

 

Üdvözlettel: Dr. Gotthard László

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com