Hegyi László a VM győztes

 

Kartalon a Velké Meziric-i győztes

 

Könnyűnek ígérkező rövid távú versenyt várt a 224 tenyésztő múlt szombaton. Az idei évben már tapasztalt megmagyarázhatatlan körülmények miatt viszont egy kőkemény, hosszútávra emlékeztető, galambot próbáló verseny alakult ki. Összegezhető, hogy kemény volt, de a galambok hiány nélkül megérkeztek. Nagyon sok eddig eredményes galamb 2-3 óra csúszással abszolválta a távot.

275 perc repülés után Hegyi László galambja vágódott be elsőnek, megelőzve a maglódi Füleki Istvánt.

 

Hegyi László többszörös kerületi bajnok, rendkívül sikeres tenyésztő, ízig-vérig galambász. Állományát az 1970-es évek óta tenyészti, a véralap régi Anker galambok, illetve Devrient-Leus Desmeth-Matthjis. A 19296-os sk hím egy hatéves „dörzsölt” vén róka, sok-sok hosszú távú élhelyezéssel, díjjal a háta mögött. Vérvonala a Hegyi-állományra jellemző Marcel x Devrient x Leus. A hím özvegy, a szezonban jól teljesít, mindkét Döbeln-i versenyen jól szerepelt. Hegyi sporttárs Astra Özvegy és Sport 1 keveréket etet, míg kiegészítők tekintetében több gyártó termékeit használja.

 

A Kartali Sólyomszárnyak közösség aktív szereplője, Zámbó Jánossal és az aszódi Tóth József sporttársakkal együtt a kartali gyűjtőhely mozgatórugója.

Comments

  1. Buzás János mondta

    Gratulálok Laci! Ez szép munka volt. Remélem, hogy sok szép díjad lesz még a Derbyben.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............