Mátyok, 7045 galamb, első hely

4-5 évvel ezelőtt Gyuri, számomra még gyerek, kezében egy galambbal azt mondta, ez izomlázas. Kíváncsian vettem kézbe a jószágot, és valóban. Keze van hozzá, gondoltam magamban, de nem szóltam, nehogy elszálljon a világ a fiatal gyerekkel.

Amit mesélt a galambászatról, az már kevésbé tetszett. A környezetéből felcsípett tévhittek között bolyongott. Galambot csak dombtetőről engedni, völgyből nem. Nagylétszámú versenyek veszélyesek, elvesznek a galambok. Tömegvonzástól félt. Még volt egypár, de nem akarom teljesen leleplezni.

Beszélgetni kezdtem vele, és újból meglepett: Ez a gyerek FIGYEL ! Nem mesél, figyel, nyitott, keresi az “igaz” útat. Ritka ez galambászoknál. Kevés beszélgetés után Gyuri megértette, hogy néhány alapdologra figyeljen, de arra nagyon.

  • Edzés, minél több. Nehéz edzés, könnyű verseny !
  • A galambot a versenyen próbára tenni! A nehéz versenyeket keresni.
  • Az eldöntött rendszer mellett egész évben kitartani. Szezon közben nincs kapkodás a jobb eredmény reményében.

Gyuri, ezúton is gratulálok a sikerhez ! Kevesen mondhatják el, hogy 7045 galambból első helyet szereztek. Mertél lépni, a kihívásokat keresni, ezért tudtál győzni.

Kaiser László

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............