Zentai Sándor

 

Benesov2 ezüstérmese Zentai  Sándor Kistarcsáról. A nyugdíjas korú, energikus Sándor  közel 50 éve hódol a sportnak. Emellett vadász, halász, és büszke nagypapa. Kira nevű unokája 7 évesen szépségkirálynő lett, és Sándor segítsége a dúcban.

 

Az állomány 15 pár tenyész, 100 fiatal és 50 versenyzőből áll. Az ominózus galamb egy egyéves fészektollas tojó, fiatalon 140 km-ről 23 napos csúszással érkezett haza októberben. Idei szezont 8 magántréninget követően a  keddenkénti  Derby tréningeken vesz részt. 18 napos tojásról nyerte a díjat. Származását tekintve anyai ágról Ad Schaerlekens (Sissi x Mathens), apai oldalról Stichelbaut x Engels (Grosspaul).

 

A galamb nem lett pénzdíjra nevezve.

 

Sándor meglepődve meséli, hogy az egyévesek sokkal jobban teljesítenek, mint az idős, kisebb létszámú versenyekhez szokott galambjai. Így fogalmazott: Nem érdemes 2-3 évig reménykedve várni a galambokkal, egyszerűbb és praktikusabb sok fiatalt tenyészteni, egyévesen versenyeztetni, nem törődve a kilométerekkel. Gyorsan kiderül, melyiket érdemes a dúcban tartani.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com