Lesz-e csúsztatás ?

Szerdán egy tucatnyi mail érkezett kérdezvén, mit tudunk szombatról, lesz-e csúsztatás ? Kétféleképpen válaszolok, röviden, és bővebben.

Röviden: Ha tudnánk, már fenn lenne a honlapon!

Bővebben: Változékony idő esetében

nem lehet 2-3 nappal előre dönteni. Tudjuk, hogy a felkészítés szempontjából ez gond, de amíg nincs döntési alap, addig nekünk is az marad, mint bármelyik más galambásznak: Saccolgatni az esélyeket. Ezt megteheti mindenki nélkülünk is az időjárási honlapok alapján.
Pár évvel ezelőtt leírtam már a hét elején, mit tartok valószínűnek. Kimondottan megkértek, ne tegyem, mert azt többen döntésnek veszik és haragszanak, ha mégse úgy lett.

Összegezve: Valószínűségekkel a honlapon nem foglalkozunk. Fontosabbnak tartjuk a – remélhetőleg – helyes döntést, mint a napra pontos felkészítést. A kiírás betartására törekszünk. Folyamatosan követjük az időjárást és a döntéssel várunk, amíg marad reális remény.

Mikor döntünk ? Időjárástól és távtól függ.  Tavaly Magdeburgnál egy masszív front: Már kedden kimondtuk a csúsztatást.  De az is  benne van a pakliban – pld. hullámzó front – hogy a gyűjtés reggelén döntünk.

És ha már itt tartunk, ez a hét így festett volna:

  • kedden vasárnap tünt esélyesebbnek, azt mondtuk volna, valszeg csúsztatás
  • szerdán a szombati start esélye javult 50%-ra, lehet, hogy csúsztatás
  • csütörtökön szombat d.e. jónak mutakozik, vasárnap rossz. Még se csúsztatunk.

Úgy-e semmi haszna nem lett volna, hétközben döntést hozni ? Marad a szombat, de péntek reggel megvizsgáljuk az előrejelzést. Ezen a héten instab
il az időkép.

Amit biztosra ígérhetünk, hogy a döntés után 5 perccel ezt mindenki olvashatja a honlapon. Ami tény, az fel is kerül rögtön a honlapra. Amíg “lehet eső lehet hó”, addig csendben maradunk. Felesleges is rákérdezni. Ez a Derby Klub kommunikációs alapelve minden kérdésben, nem csak az időjárásban: Amit tudunk, közlünk. amit nem közlünk, az nem létezik. Tudatosan kerüljük egy “belső”, jobban informált kör kialakulását.

Köszönöm a megértést!

Gotthard László

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com