Újból MPSZ, de most utoljára

Kedves Derbyzők!

 

Töprengtem egy jó ideig, miként reagáljak az MPSZ honlapján megjelent közleményre. Szedjem darabjaira és mutassam ki, milyen „csekély a valóság tartalma“ ?

 

Megtehetem, de semmire se vezet. Semmi nem lesz attól jobb. Sőt, több epe ömlik az amúgy is keserű kapcsolatba. Ez a kapcsolat sajnos javíthatatlan. Még csak nem is okolok senkit érte. Annyira nem értjük egymást, annyira eltér nézetünk a galambászatról majdnem minden pontban, hogy ezt nem lehet semmiféle szerződéssel kiegyenesíteni. Partnereknél először jön az egyettértés és közös cél, azután lehet a működést szerződésben fixálni. Gondolom egyettértünk, nem vagyunk partnerek. 

Megpróbáljuk a megmaradt fél szezont háború nélkül „szerződéses partnerként“ túlélni. 

 

Egy dolgot szeretnék még tisztázni, ami előbbi bejegyzésemből nem derül ki egyértelműen.  Két egymástól független pontról beszélünk.

  • A versenyek késői feltöltéséért a mi eredményszámoló részlegünk a felelős. Rosszul értelmezték a Szövetséggel kicserélt információkat, rosszul informálták a Derby vezetőségét és rossz döntések születtek. Ebben a pontban a Szövetséget semmi hiba nem terheli. A versenyek törlését a Derby meghallgatása nélkül viszont túlzott szigornak véljük.  A Versenybizottságnál benyújtott fellebbezés a bejegyzés végén található.
  • Más kérdés az MPSZ elnökség kommunikációjára vonatkozó kritika. Azt mind fenntartom, még folytatni tudnám, de nem fogom.

Dr. Gotthard László

Fellebbezés itt

Magyar Postagalamb Sportszövetség

1076 Budapest

Verseny u.14

Gál Ottó Úr részére

Tárgy: Fellebbezés a K038/2019 ű.i.sz döntés ellen

Tisztelt Elnök úr!

Az MPSZ alapszabály XIX 2 m) pontja értelmében fellebbezünk a Verseny Bizottságnál a tárgyi döntés ellen.

Először is szeretném leszögezni, nem tettünk eleget a galambom.hu feltöltési követelményeknek. A hibát elismerjük és elfogadjuk, hogy a Szövetség lépéseket kezdeményez a Derby Klub ellen. 

A megtorlás szigora ellen fellebbezünk és kérjük a Versenybizottságot a körülményeket figyelembe venni. Nem szándék, hanem sajnálatos kommunikációs balesetek egész sorozata okozta a kialakult helyzetet. 

1) Egyéni kommunikációs hiányosság. Eredményszámolónk, Deák Ervin nyilatkozata szerint nem tudta idejében felvinni az alapnevezéseket, mert több kettes tagnál „blokkolt“ a rendszer. Ez logikusnak tünt, a korábbi években is tapasztaltunk hasonlót. Megkértem Ervint, írjon és beszéljen a Szövetséggel. Azt az információt kaptam, hogy ez megtörtént, egyeztetett, tudnak róla, várnunk kell amíg rendeződtek az adatok.  Elfogadtam, a tavaly is elakadtunk a feltöltéssel, egyeztetett a titkárral és több hét késéssel vittük fel a versenyeket. Amint ez most, a versenyek törlése után derült ki, amit Ervin egyeztetésnek értékelt, az telefonálás és mail küldés volt illetéktelen személyeknek. Se szándék, se rosszindulat nem állt fenn. Informatikusoknál nem ritka, hogy sajátosan értelmezik a történteket.

2) A dolog még mindig nem fajult volna idáig, ha az MPSZ és Klubunk elnökségei között létezne egy munkaszintű kommunikáció, amelyik a bajt már kialakulóban kezeli. Nem az elhangzott kritikámat akarom megismételni. Az MPSZ és a Derby viszonya a Klub létrejöttétől kezdve feszült volt. Ezt mindkét fél tudta, de megtanultuk kezelni. Egy mindkét rész által elfogadott kapcsolattartó és a volt titkár munkaszintű viszonyt hoztak létre. A feszültség és súrlódások maradtak, de sikerült együttműködni. Ez az évek alatt kialakult híd most csapásszerűen eltünt. 

Nem a hibást keresem, az itt tárgytalan. Az új elnökségnek a választás után kevés ideje állt rendelkezésére, a kijelölt kapcsolattartó egy szerencsétlen választás volt, mi sem kerestük túlzottan a kapcsolatot. Az eset elbírálásánál viszont fontos észrevenni, hogy a kommunikáció megelőzte volna a bajt. Szerződéseink célja egy jobb galambászat, ezt együttműködve lehet elérni, egymáson segítve a hibákat elkerülni. Ez a hibaelhárító munkaviszony közöttünk nem jött létre, és most nagyon hiányzott. 

Engem mint a Klub elnöke teljesen váratlanul ért a Szövetség döntése. A rendelkezésemre álló információk alapján minden rendben volt. És a Szövetségtől se jelzett a konkrét esetről senki semmit. Még a döntés is az érintett fél meghallgatása és tudta nélkül történt.

Kijelentem, ha bármelyik pillanatban ismertem volna a valós helyzetet, azonnal reagáltam volna. Az eset már csak azért is groteszk, mert nálunk a verseny átjátszása egy gombnyomás, én magam programoztam, biztosra akartam menni. Az eredményszámolónk hatalmas erőbevetéssel dolgozik a hétvégeken, nem lusta egy gombot megnyomni. Minden előkészület daccára ide vezet az, amikor két fél kommunikációja beteg. 

Egy szervezettnél alapvetőnek tartom a szabálybetartást. A szezon elején hangsúlyozottan kértem mindekit, figyeljenek a szövetségi szabályokra és határidőkre. Kijelentem, nem szándékosan vagy nemtörödömségből történt a múlasztás. De megtörtént, az én elnökségem alatt, engem is terhel felelőség.

Kérjük a Verseny Bizottságot a fent leírt tények tükrében a versenyek törlését visszavonni. A versenyek szabályszerűen zajlottak le, hitelesek, videók készültek és nagy kár lenne, ha a büntetés az érintetlen, tagságot befizető, galambjaikért dolgozó tagokat sújtaná.

Elfogadjuk, hogy a Szövetség egy eljárásra úgymond köteles. Büntetésként felajánlom saját galambjaim eredményének törlését. 

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.

Dr. Gotthard László, Derby Klub elnö

Comments

  1. Szabó László Kálmán mondta

    A Magyar Postagalamb Szövetség-nek nagyon hiányzik az a közel 400 fő galambász aki a Derby Klub tagjaként galambászkodik, magyarán galambokat tart, és ezekkel versenyeken vesz részt. Ez a közel négyszáz galambász évek óta nem költ tagdíjra, és un. versenyengedélyre. Ez bizony csípi azoknak a szemét, akik e sok millió Ft felett már nem rendelkezhetnek, s a Klubban versenyzők, a Derby Klub megalakulása óta ezt a nem kevés összeget másra fordíthatják. A galambászkodás mára már nem a szegény emberek sportja lett, – évtizedek óta nem az, de azért sok szegény ember műveli – így minden megtakarított, tagdíjakra- verseny engedélyre be nem fizetett – sok ezer Ft/fő – összeg jól jön a galambok jobb, minőségibb tartásához. Természetesnek tekinthetjük azt, hogy az MPSZ minden szinten szeretné lehetetlenné tenni a a Derby Klub működését, vagyis azon “fáradozik”, vagy inkább mesterkedik, hogy a Klub szűnjön meg, s az a közel 400 galambász térjen vissza az “akólba” mint eltévelyedett bárány. Remélem, hogy erre sohasem fog sor kerülni! Rajtunk is múlik!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com