Tervezet 2018-ra

 

Jól sikerült a 2017-es év (is)!

Óvatos felvezető tréningek régiónként, rossz időben csúsztatások, meg talán kicsi szerencse is bonyodalommentes szezont eredményeztek. Kimagaslóan veszteséges útunk nem volt, a szezonzáró Magdeburgra 3393 galamb indult. Jövőre hasonló kiírás várható, de azért van új is.

A program gyakorlatilag változatlan. Cseh irány,  4 rövid, 4 közép és 4 hosszú út, Magdeburg záróverseny. Lesz egy 13-ik joker út Magdeburg előtt 2 héttel, terv szerint még egy hosszú, de a versenyek nehézségének függvényében döntünk. Az első három hosszú út mellett sprint Velke Meziric. A rövid kétzónás, Jihlava és Kúty. Négy felvezető tréning, régiókra felosztott start.

Az egynapos hosszú útat tartjuk a galambászat főpróbájának, de tizenegy  300-500 km út vár a középtáv kedvelőire is.

Versenynap szombat. Kivétel:

 • Benesov, vasárnapi feleresztéssel (pénteken munkaidőre esne a gyűjtés, hogy idejében kiérjünk).
 • Magdeburg péntek július 20 (a záró buli miatt)

Áprilistől július végéig teljes körű galambász szórakozást biztosítunk.

Extrém időjárás, kánikula déli széllel egyre gyakoribb. Komoly feladat a  galambokat megvédeni. Rossz időben csúsztatunk, előrehozunk, törlünk, nem számít a kiírás. Ezen felül repülhető, de szélsőséges idő esetében is reagálni fogunk: Teljesíthetetlennek igérkező hosszú útnál (kánikula és ellenszél) maximum Teplicéig megyünk.

Az árak előnevezés nélkül változatlanok:

 • 200 ft galambonként, minden versenyre, pénzdíj nélkül
 • a pénzdíjnevezés is változatlan
Az előnevezés a 4 tréningre és 13 versenyre (a Sprintre nem lehet előnevezni) dec.30-ig változatlanul a régi ár.
Januártól kezdve:
 • 18.000 Ft / 10 galamb
 • 25.000 Ft / 15
 • 32.000 Ft / 20
 • 38.000 Ft / 30
 • 44.000 Ft/ 100 galamb VIP tagkártya

Egyrészt sok adminisztratív munkánk volt a későn illetve csak részben befizetett előnevezésekkel, másrészt segít nekünk ha idejében tudjuk, hogy van-e szükség új szerelvényekre.

A pénzdíj táblázat változatlan. A pénzdíjzóna garancia változik, a maratonos dúcok legjobb 10 pénzdíjas galambja részesül garantált 10.000 Ft pénzdíjban.

Bajnokságok. Szinte minden változatlan, de bevezetünk pluszban egy új bajnoksági formát, és a két bajnokság összesítése adja az általános bajnokot.

Maradnak az ismert listák, az olimpiai csoportok. Változatlan a bevált Derby Liga 2016 módszer, amelyik kis és nagy  létszámú dúcoknak egyaránt nyújt esélyt a nyerésre: 10 vagy kevesebb galambnál 3 élgalamb, 10 fölött minden 5 galambra egy további élgalamb. Csapatnevezés nincs, minden bekosarazott galamb versenyben van.

Maradnak a szorzók is a bajnokságok összesítésében

 • röviden 1,0
 • középtávon 1,3
 • hosszú úton 1,6

Új: az összlisták mellett a maratonos távú dúcoknak (Magdeburg 775km+) saját listát és bajnokságot is számolunk, minden távra (nem csak a hosszúra) külön olimpiai csoport értekeléssel.

Új: a Derby Liga mellett bevezetjük a Dúcelsők Bajnokságát. A logika egyszerű, minden adott versenyen egyedül a dúcelső galamb ásszpontja számít ( göngyölítjük). Ezzel a bajnoksággal egyrészt szeretnénk fokozni az izgalmakat, másrészt még nagyobb szerepet kap a dúcban elsőnek érkező galamb.

A két bajnokság (Derby Liga és Dúcelsők Bajnoksága) összesítése adja az év összbajnokát.

Akárcsak az idén, általános, közép, rövid és sprint bajnokságot számolunk minden kategóriában. A champion értékelés is változatlan.

Derby és Szövetség.  Az együttműködés a szövetséggel kimondottan jónak mondható, reméljük ilyen is marad. Némi gondot csak az okozott, amikor kettős tagok máshol fizették be a szövetségi tagdíjat de a Derbyt kérték közbenjárásra ügyes bajos dolgokban, galambom.hu beállításokban. Mi sajnos nem tudunk semmit igazolni, ha valaki máshol fizet be.

Aki a Derbyn keresztül szeretné képviselni magát a Szövetségnél, kérjük fizesse be nálunk a tagdíját, így tudunk intézkedni.

Létszám, szállítási kapacitás. Célunk a nagylétszámú verseny szélesre kitárt berepülési “legyezővel”. Jelenleg három Geraldy teherautó és négy Geraldy utánfutó 17.000 galambnak nyújt az EU előírásoknak megfelelően helyet.

Évzáró bajnokavató bulit tartunk szombaton, dec. 30-án Gödöllőn, a részletekkel idejében jelentkezünk. Az időpontot már most be lehet írni a naptárba !

 

Az észrevételek fontosak a Royal sikeres fejlődésében. Most is kimondottan felkérjük a derbyzőket, mondjanak véleményt, kérdezzenek, írjanak javaslatokat a vázolt tervezethez. Itt a honlapon, mindenki számára láthatóan beszéljük meg a jövő kérdéseit. Október végéig van időnk a javaslatokat megvitatni, mielőtt a végleges kiírás megjelenik.

 

A Derby forradalom folytatódik:

Galambászati élmény megfizethető áron !

Royal Derby

Comments

 1. laszlogotthard mondta

  Itt az első hozzászólás – több érdekes javaslattal – Csík Balázs tollából:

  1. Nullás galambokat is lehetne bevezetni. Jelenleg a bajnokságban érdekeltek a jobb eredmény reményében otthon hagynak kosárba való galambokat. A nullás csapat ezt a gondot megoldaná.

  2. Az utakat úgy kijelölni, hogy a középtávú bajnokság ne záruljon le már a szezon közepén, maradjon meg az izgalom a szezon végéig.

  3. Örülök, és én is akartam javasolni, hogy a tavasszal befizetők csak emelt áron tehetik meg az előnevezésüket. Ez így korrekt azokkal szemben, akik még az idei évben előneveznek.

  4. Magyarországon a postagalamb sport egy bajnokság központú rendszer, legnagyobb sikernek az általános bajnokság számít. Szerintem fontosabb a több ezres létszámú versenyen 1. díjat nyerni.
  Nekünk hátrébb lévőknek csak az utóbbira van esélyünk, és arra is ritkán. Javaslom a bajnokságokat a régiós pontok alapján számolni !
  Miért? Az idén bevezetett számítás a rövid távú utakra érdekes eredményt hozott, és átrendeződött a végeredmény is. Ezt az utat kell folytatni és tovább gondolni, úgy hogy egy Miskolci vagy egy Nyíregyházai sporttárs is az élmezőnyben végezhessen. A kérésem az lenne, gondoljuk át, mi lenne, ha a régiós pontok alapján számoljuk a bajnokságokat. Egy ilyen rendszerben akár egy Erdélyi tenyésztő is lehetne a Derby hosszú távú bajnoka.
  A Derby a bátor húzásairól volt híres eddig is, lehetne az első szervezet, aki nem körzővel és vonalzóval húzza meg a határokat, hanem figyelembe veszi a domborzati és a széljárási viszonyokat. Erre eddig még senki sem vállalkozott, pedig ez a kapuja az egységnek. Nem az számít, merre és hol laksz, vagy merről röptetsz, hanem milyen jó vagy a saját környezetedben. Ezen túl nem feledve, hogy a legnagyobb dolog 1. díjat stoppolni, minél több galamb közül lehetőleg 500 km- feletti távolságból! A galambok egy listán szerepelnek, a bajnokság meg csak egy számítási rendszer, nem több és nem kevesebb, egy eszköz ahhoz, hogy a bajnokságban azok a kíváló galambászok is játékban legyenek, akik az év elején tudják, kevés az esélyük az összlistán él galambot fogni.

  5. Okozott egy kis problémát a sporttársak össze vissza befizetése a szövetségi rendszerbe. Szerintem erre a megoldás egy kerület alakítása lenne, végül is az ember létszám adott hozzá, vannak régióink azok lehetnének a röpcsoportok

  Csík Balázs

  • Papp László mondta

   Kedves Balázs!
   A 4.pontot nem tartom reális képet adó bajnokságnak..Az általános bajnok az maradjon az össz bajnokságban elért pontok alapján értékelve.Az idei év is azért adott más képet pl. rövidtáv mert a keleti régió több alkalommal más napon lett engedve és az egyik nap déli a másik nap északi szél fújt.Hogyan lehet ezt összefésülni.Javasolnám,hogy a rövid programban két bajnok lenne,1 keletről 1 nyugatról.
   Vagy legyen keleti és közép zóna bajnokság.Persze itt már a létszám feleződne ami a Derby elvével nem azonosulna.Az új kiírás pont ezért lesz jó mert a dúc első galamb hozza a fele pontot akár hol is lakik a spori.

  • Kajli István mondta

   Borzasztó ez a hozzászólások indulása, az emberek egy része ugyan ír valami csak éppen a nevét nem képes aláírni. Micsoda emberek ők ?. Nem lenne szabad a névtelen emberek hozzászólását közzé tenni. Mitöl fél aki így ír, számomra ez érthetetlen. Gondolkodjunk el rajta. Kajli István

  • Balogh Zoltán mondta

   Tisztelt Sporttársak! Úgy gondolom az újításként bevezetett dúc elsők bajnoksága továbbgondolva a nullás galambok versenyzését akár okafogyottá teheti. Ráadásul a díjrepülő galambok tenyésztésére kényszeríti a versenyzőket.
   A kérdés az adott verseny mennyire tekinthető reálisnak, igazságosnak versenytávtól függetlenül, ha 1000m/p alatti vagy 1500m/p feletti a madaraink sebessége! Erre ráadásul a “szerintem” legigazságtalanabb rövid, közép, hosszútávon használt szorzók a bajnokságban még távolabb viszek minket az igazságos versenyzéstől! A Csík Balázs által javasolt -nevezzük zónapontok összefésülésén alapuló bajnokságnak- reálisabb képet adna. Hiszen egy napon egy helyen feleresztett galambok bármilyen a szél iránya, erőssége nem tud pontokat rabolni a gyöngyösi galamb a halásztelkitől, vagy a szadai galamb a vácitól, oda és vissza! Még egyszer hangsúlyozom csak ha a feleresztési hely és idő azonos! Itt szeretném megjegyezni, ahogy Balázs is írta- ne körzővel és vonalzóval húzzák a határokat! Gondolok itt a 775km-es határra! Együtt versenyzünk egész évben a hozzánk legközelebb eső gyüjtő helyen, és csak mert 774km-re vagyok kizárnak a saját környezetemmel való versenyzésből! A pénzdíjas zónáról nem is szólva! Akkor csak a töltelék szerep marad! A Szövetség hibáiból okulni kellene nem pedig átvenni. Mindenkinek ajánlom figyelmébe a szaklap szeptemberi számában megjelent Grampsch István Úr gondolatait! Remélem sokan meg is értik. Sporttársi üdv. Balogh Zoltán

 2. csík balázs mondta

  Kedves Laci!
  A bajnokság sosem ad reális képet hiszen nem ugyanarról a helyről versenyzünk. Szerintem félre értetted amit írtam, a bajnokságot a létszám 20 százalékából számoljuk, én csak azt írtam mindenki hozza a pontját a régiója 20 százalékából. A példa kedvéért egy váci tenyésztő ne vegye már el egy nagyváradi spori pontjait, mert az torz képet mutat. Szerintem te sem gondolod komolyan hogy elől csak jó galambok vannak hátul meg csak rosszak. Gondolj csak bele ha például Lengyel irányt röptetnénk? A derby túlvége hirtelen feljavulna a pesti rész meg elhalna.
  Ez a kelet meg közép zóna ez egy újabb becsapása önmagunknak, egy körzővel húzott őrület. Az egybefutós bajnokság összefésülése a másikkal csak arra jó, hogy még nagyobb legyen a hátsók hátránya. Gondolj bele amikor Nyíregyházán már az első galamb sem fér fel az összlistára. Eddig csak 99 pont hátrányt kapott, mostantól 199 et fog kapni.

 3. Papp László mondta

  Teljes mértékben igazad van Balázs!
  “Sajnos” a nagy berepülési táv miatt nem lehet mindenki kedvében járni,de ha nagy létszámból akarunk nyerni vagy listán szerepelni ennek ez az ára.A derby megalakulása Bp.környéki galambászokra épült. Amikor a keleti régió csatlakozott jól tudta,hogy cca.150km távolság hátrányba helyezi Őket.Én továbbra is azt mondom,hogy ha 15000db galamból akarunk nyerni akkor abból is kell bajnokságot számolni, ugyanazon feltételekkel egyszerre indítva őket.A régió megosztása,az egyesületek és baráti társaságok listázása azért némi vigaszt és sikerélményt adhat.Az általad említett kerületi tömörülések még szerencsésebb helyzetet teremtene,itt már el lehetne gondolkodni a kerületi bajnokok pontszámai összefésülésével.
  A lengyel röptetési irány berepülési szögből a legjobb megoldás lenne,a galambok részéről már nem biztos.

 4. csík balázs mondta

  Szerintem a versenyen indított galambok számát ne keverjük a bajnoksággal. A bajnokság csak egy számítási szisztéma. Nekem az a célom, hogy minél több galamb menjen a versenyre hiszem, hogy egész Észak és Közép Magyarország tud együtt versenyezni és a kezdeti létszám elérhetné akár a 30000 galambot is. Az nem kérdés merre lennének az élgalambok, de ennek örüljetek ti. Hidd el én is örülnék, ha bárki 1. díjat stoppolna ilyen létszámból. De ehhez kell, hogy ide akarjanak jönni minél többen, és ha az az ára, hogy olyan bajnokság legyen amiben bárki nyerhet aki jól versenyzik a közvetlen környezetében akkor ezt meg kell lépni. A Budapest környéki galambászokra építeni csak azt eredményezné, hogy lenne 3000 db induló létszám amiből a végére 1000 sem maradna. Ennél azért már most jóval messzebbre jutottunk, és érzem és hallom is van még hova fejlődni.

 5. Papp László mondta

  Úgy látom ketten fojtatunk párbeszédet amit telefonon is megtehetnénk,szeretném buzdítani a sporttársakat mondják el a saját véleményüket és gondolatukat, ötleteiket.
  A galambok létszámát vagy reptető tagok bevonásával vagy több galamb küldésével lehet növelni.Ehhez az általad felvetett 0-ás csapat tökéletes megoldás lenne.Erre, vagy ehhez hasonló megoldást kellene megvalósítani.Ha jól tudom ez technikailag nem megoldható,de hátha mégis.Keressük a megoldást!!!!!!

 6. csík balázs mondta

  Látod Laci tök jól elbeszélgetünk. Lehet a többi sporinak nincs internetje. Na mindegy tartozol nekem:)

 7. Nagy_Varga Viktor mondta

  Nagyon jó volt olvasni a hogy már most azon gondolkoznak a sporttársak hogyan lehet még jobbá tenni a Derbyt. Két tag olyan eszmecserét folytatott ami úgy gondolom mindenképp hasznos elolvasni bármelyik Derbysnek! Pár gondolatomat hozzáteszem én is. A nullás galambokat (vagy nevezzük őket bárhogyan) valahogy meg kellene oldani mert szerintem is sok galamb marad otthon ami létszám csökkenéshez vezetett az utolsó utaknál. A régiós pontok alapján történő csapatbajnoksági kiszámítás mellett az szól hogy a Magyar Nemzeti Bajnokság is erre épül csak ott kerületek vannak itt régiók másban nemigen különbözik szerintem és megoldható lenne valamint kicsit valósabb bajnoksági képet adna… A befizetésekkel kapcsolatban teljesen egyetértek aki késik adja meg az árát a késedelemnek.

 8. Üdv a szervezőknek.
  A véleményem az, hogy a Derby Club eddig azért volt sok ember számára kihagyott lehetőség mert úgy voltak vele, minek menjek oda listaszaporítónak pl. Egerből,Miskolcról hogy tudnék versenyezni Érd ellen, igazságosan biztosan nem. A Zóna felosztás, elengedhetetlen része egy ekkora versenyző közösségnek. A Zóna Derby Liga eredmény összefésülése sokkal igazságosabb feltételeket teremt, megnyílik a lehetőség Borsod megyéből is az élmezőnybe végezni, megnyílik a lehetőség azon galambászok számára akik eddig nem Derbyztek, hogy eredményesen versenyezhetnek a Clubban. Nem csak Budapesten és környékén vannak jó galambok, galambászok hanem a keleti régióban is, csak a meglévő Derby Liga számolási rendszer ezt nem hozza a felszínre.
  A Budapest és környéki galambászok számára ott a lehetőség nagy létszámból élhelyezést repülni, aki jól versenyzik keleten ott a lehetőség a saját Zónájából hozott zónaponttal A Derby Liga értékelés élversenyzői között lenni a listán. Ez minden tekintetben új kapukat nyit meg a Derby Club életében ami tenyésztői létszám és küldött galamb létszám emelkedést fog eredményezni, mindenk nagy örömére.
  Nullás csapat bevezetése remek ötlet lenne, létszámemelkedés!!

  P.I

  • laszlogotthard mondta

   Egyelőre várjuk a véleményeket – már több nagyon hasznos érkezett – majd összegezni fogunk.

   De a nullás galambra már most kitérek, mert ez nem akarat vagy galambászati felfogás kérdése, technikai korlátok miatt nem lehet. Az órák nem tudják a négy kategória ( egyes, nullás, pénzdíjas és sima ) galambok tetszőleges kombinációját kezelni. Nem beszélve a gyűjtésnél várható adminisztrációs bonyodalmakról, hibaforrásról.

   Létezne egy technikailag megoldható kiút: tenyésztőként az összlétszám csapateredménye mellett kiszámoljuk a pénzdíjas csapat eredményét is. A kettőből a jobbik menne a bajnoságba. Akinek nagyon fontos a kiválogatás, küld mindent, kedvenceit nevezi pénzdíjra és így eléri a nullás hatást, Aki nem nevez pénzdíjra egyáltalán, vagy csak néhány galambot, semmit se veszt. Küldött galambjainak eredménye pont úgy érvényes mint eddig.
   Ez technikailag kivitelezhető, nem okoz plusz adminisztrációt a gyűjtésnél. Erről beszélhetünk, véleményezhetünk, dönthetünk.

   • Sz.Gábor mondta

    Tisztelt Gotthard Úr!

    A hosszú utakkal párhuzamosan gyűjtjük általában a sprinteseket.
    3 féle csapat megy így. Hosszú sima , Hosszú fizetős, Sprint.
    Egy rövid- középtávú útnál ez így festene, R-Közép sima,R- közép fizetős, R-közép nullás. nullás galamb más csapatba gyűjtve kezelhető lehet véleményem szerint ahogy eddig is csak más elnevezést kap. Hosszú 4 útra kell csak kitalálni valamit. Vagy a mellette működő 4 sprintet áldozzuk fel inkább. A nullás galambok esélyegyenlőséget hozhatnának.

    Üdv.: Gábor

 9. Sz. Gábor mondta

  Sziasztok!

  Régiós pontok átvitele a nagylistára…
  Annyira nem tartom jó ötletnek!
  Itt HTK régióban ha nem erős Keleti szél fúj esélyünk sincs szinte jót stoppolni a régió Dunaközeli azaz a középső szektorral szemben. Duna vonalát gondolom szélcsatornának, amennyiben bármilyen szél meg tömegvonzás stb stb áttolja a galambokat a másik oldalra, szinte nem is helyezünk innen galambot Érd környékéről, vagy oldalról vagy hátunk mögül érkeznek! 1-1 magánvállalkozót leszámítva ami meg megint szinte érthetetlen. De nem akarok belemenni a galambászat miértjeibe.
  Vagy régiós újrafelosztásokat kellene eszközölni élgalambászok listái alapján! -gondolok itt arra , ha nekik megy tán a környékükön lévőknek is mehet (30-40 km már nem a környék) . Nem szabadna ekkora területi különbségnek lenni bármely régión belül.
  Nullás galambok gondolatát nagyon jónak tartom! 20 db / csapat-al! az összes többi megy nullásként. A 10-et kevesellem, mert 40-ből aki kivesz tizet, az vagy főállásba nyomja, vagy nyugdíjas.
  Tetszetős az új számolási rendszer tervezet, leegyszerüsítve az első galamb pontjai megkétszereződnek, növelve az esélyt ezzel csapatban is győzni, ha siker fogni egy élgalambot! Párszor előfordult évközben , hogy a gyengébbnek hitt csapat győzni tudott puszta matematika miatt, nem azért mert jobbnak bizonyult.

  Üdv.: Gábor

 10. Nagyon sajnállak benneteket Gábor.
  Írtad Te:
  “””Régiós pontok átvitele a nagylistára…
  Annyira nem tartom jó ötletnek!
  Itt HTK régióban ha nem erős Keleti szél fúj esélyünk sincs szinte jót stoppolni a régió Dunaközeli azaz a középső szektorral szemben.”””

  Írom Én:
  És itt a keleti régióban, Miskolc-Nyíregyháza milyen szélnek kell fújni,hogy legyen esélyünk?
  Legjobb HTK 2017 ben Fodor István 23. az összlistán
  Legjobb Miskolci 2017 ben Berkes Sándor 327.!!!! az összlistán.

  Szerinted?

 11. Sz.Gábor mondta

  Nem azért írtam, hogy sajnálj!
  Beszélgetünk szerintem!

  Üdv.: Gábor

 12. Szabó Gyula mondta

  A derby olyan mintegy vállalkozás, ha nem újítunk akkor elszürkülhet. Ezért szükség van változtatásokra. Nagyszerű ötletnek tartom a 0-ás csapat bevezetését, de nem kell megszabni a csapatlétszámot, mindenki annyit küld csapatba és annyit 0-ásba amennyit akar. Így van esély további bővülésre létszámilag és galamblétszámilag. Az eredmények összefésüléséről csak annyit,hogy egy remek és újító kezdeményezés lenne a magyar galambászat területén az igazságosabb versenyek irányába. Ez szintén létszámbővülést jelenthetne. Lehetne két bajnok, csak számolás kérdése? Megnagyobbítjuk a dobogót.? Üdv. Sz Gyula.

 13. Kajli István mondta

  A jövő évi bajnokság kiírása remek, azújdolog kiírása pedig nagyszerű. Azt azért el kell mondani hogy Hollandiában a csapatversenyt sok éve így számolják. Ha az egyik 3 galambot küld a másik meg 300 db. ot akkor is csak az első galamb kap pontot, ez adja a csapatversenyt. Ők már megszokták, mi meg majd ezután. Nem lessz ez rossz, jófelé megyünk.

 14. varga jános mondta

  Üdvözlök minden kedves sporttársat! olvasgatva böngészve a jövő évi tervezetet a “Dúc elsők Bajnokságát” nagy érdeklődéssel és örömmel fogadom várom.Hiszen a derbi így indult annak idején “tenyészünk díj galambot”. Nehéz lesz az hogy egy pesti első galamb és pl. miskolci ,nyiregyi, kisvárdai hogyan veszi veheti fel a versenyt? Valamit ki kell találni hogy ők is egyenlő eséllyel versenyezhessenek. Az olimpiai csoport jónak bizonyult az idén jó lehet végre lehet keresni valónk nekünk is Magyaroknak az olimpián Európa kiálliíáson !! Köszönet a hidegfejel átgondolt jó lebonyolított startoknak. Úgy gondolom a derbi szinvonalas versenyeket tud lebonyolitani de én azt gondolom hogy kell hogy szöv.tagok legyünk igy segitve egymást azokat akiknek esélyük lehetöségük van kijutni egy olimpiára. További sok sikert és várom a kiállitást. Varga János

 15. Makádi Zoltán mondta

  Üdvözlet
  Felvetődött bennem egy kérdés. Az új bajnoksági forma a Dúcelsők Bajnoksága+Derby Liga összpontszámánál a Dúcelsők Bajnokság pontjai is megkapják a távonkénti szorzókat vagy sem. Véleményem szerint a Dúcelsők Bajnokságánál nem kell a szorzókat alkalmazni, de miután összeadódnak a pontok ott már az lenne a korrekt, ha igen. Ugyanis rövidtávnál az összpontszámban 1:1 arány középtávnál 1,3:1 hosszútávnál 1,6:1 arány alakulna ki a csapat és az élgalamb pontszáma között. Ezzel a csapatokat túlpontoznánk az összevont bajnoksági formában.
  Még egy gondolat: amennyiben a nullás galambok valamiért nem működnének lehetne a csapat galambok darabszámánál kedvezményeket adni. Mire gondolok: Eddig pl. a 46., 47. galambok nem kerültek kosárba a tenyésztőjük által, mert a csapat galambok számát 10-ről 11-re növelték volna. Lehetne 40darab felett darabonként minusz 1 csapatgalamb kedvezményt is adni. pl: 40-50-között 10 helyett 9db il. 11db helyett 10db…

 16. Sz.Gábor mondta

  A 40 db, vagy affelett küldők eddig is nagyobb előnyt élveztek a kevesebbet küldőkkel szemben.
  3/10 =30% helyezett galamb.
  21/100= 21% helyezett galamb
  Még ezt minuszolni?

  A nullás galambok behozatala a számolási rendszerbe jelentenének megoldást . Tenyésztőnként első 15-20, és ugyanakkor NE nyerhessen pénzdíjat sem a nullás galamb!
  – indok összetett, de sejthető! –
  Keleti – Nyugati régió 10.001 Ft-ok átgondolása, megint példának hoznám a duna vonalát . Pár versenyen megtörtént, hogy egyazegybe HTK régió kiesett a pénzdíjazásból, míg a bánatpézzel elég jól kerestek távolabb. Visszanézhetőek a listák mindenki számára.
  Bánatpénz miatt a távoli régióban mindig pluszosak a jobbak, míg ezen szektor nulláz ill. minuszol.

  Üdv.: Gábor

 17. Makádi Zoltán mondta

  Idén 8 pénzdíjas versenyből 3 fődíjat HTK-s versenyző nyert(mindig nem lehet nyerni) ez azért nem annyira gáz.
  Minden csak nézőpont kérdése. A nullás galambokra Dr.Gotthárd Úr már fentebb reagált.
  Igen a bánatpénzt lehetne variálni, pl régiónként befizetett pénzdíjas galambok arányában.
  Más: a pénzdíjas -pénzdíjon kívüli csapatokból a jobb csapatpontot elért eredmény figyelembevételét a nem pénzdíjas utakon is alkalmazni kellene, mert vannak akik ekkor is a csapateredményt a küldött létszám elé helyezik.

 18. Kedves szervezök,

  én csak 2 dolog szeretnem javasolni, legyen egy 800-850 km út is, Rostok peldaul, sok ducokban leteznek ezek a galambok verek a mi erre a tavolsagok idealisak.
  Ugye, mint a körmany, kellene csinalni egy Konzultacio, szerintem simman lehetne meg Julius vegeig versenyezni…
  illetve, a masik javaslatom azt hogy elöre hozni a fiatalok versenyel.. 1 honapal, és 1 db 500km zaro út…

  de hát ..ez csak javaslat, a mi lehet vitatni örömmel…

 19. laszlogotthard mondta

  Zámbó János hozzásszólása: Javaslat a Derby klub 2018. évi versenyeinek vonzóbbá, színesebbé tételére

  A tréning utak lebonyolítását jónak tartjuk Jónak tarjuk továbbá a hosszú utak között rendezett Kuty – Jihlava feleresztést, eredményszámolást.
  A májusi időjárás azt bizonyítja, hogy 05.15-ig nem szükséges 400 km (Kerepes) dúctáv fölött versenyezni
  Kérjük a kartali Sólyomszárnyak (KASZ) részére a dúcelsők bajnokság számolását a régióban szerzett pontok alapján is.
  Vonzóbbá tehető a pénzdíj. Javasoljuk 15×7500.- Ft vagy 20×5000,- Ft nyereményt felkínálni a keleti régióban versenyzők részére
  Javasoljuk az egyéni befutó csapat díjazását is Magdeburg esetében
  egyéni befutó – fogadási összeg 1000,- Ft/galamb
  csapat befutó – fogadási összeg 3-5000,- Ft/csapat
  egyéni lista 1/700eFt – 2/300eFt – 3/100eFt

  Csapatdíjazás – 1/100eFt – 2/50eFt – 3/30eFt, plusz 3x10eFt bánatpénz az I-IV. zónában.
  A Szövetséggel olyan megállapodás kötését javasolnánk, hogy aki csak a Derby Klubban versenyez, annak a versenyengedélyt csak a csapatra kelljen kiváltani (2000 Ft), és ne kérjék a nevezett galamb után az X Ft/árat.

  A múlt évben is javasoltuk, a Derby bajnokságot a Régióban szerzett pontok alapján számolni. Ide értjük a 2018. évből bevezetett dúcelsők bajnokságban szerzett pontok összességét is. A hozzászólásokat elolvasva, egyetértünk P.I. sporttárs véleményével. Derby Liga bajnokságokat számoljuk a régiós eredmények összefésülésével.

  A kartali Sólyomszárnyak (bővülő) minden tagja elkötelezett a Derby Klub felé.
  Zámbó János
  Sólyomszárnyak

 20. Horkai Róbert mondta

  Tisztelt Sporttársak!

  A Pilisi röp-csoport 10.13-án tartott egy összejövetelt, melyre elég ötletgazdagon érkeztek a sporttársak a 2018-as versenyszezonnal kapcsolatban.

  Ezeket szeretném most közzétenni:

  – A dúc első galambjának a pontozásával az volt a vélemény, hogy nem lesz jó, mert nagyon szétszakítja a mezőnyt, túl nagyok lesznek a pont különbségek már akár az első versenyek után a DERBY+dúcbajnokságban.
  – A 2018-ra kiírt verseny szabályzat és versenyek év közben ne változzanak.
  – A kisebb nyeremény összegek növelése.
  – Régiók határainak átgondolása. ( Pl. Kartal ahol két régióban versenyeznek a helyiek.)
  – Régiónkénti listák.
  – A 4 középtávú út után ne legyen lezárva a verseny, (legyen kevesebb rövid és több középtáv).
  – Aznapos hosszútáv km-nek a növelése.(800 km fölé)
  – Magdeburg előtti hosszútáv cserélődjön fel (Pl. CRIVIC)
  – Meghatározni, hogy hány C°- nál és milyen erősségű szélnél hozzák vissza, illetve módosítsák a hosszútávot (versenyek könnyítése miatt).
  – Fiatalok versenyét előrébb hozni augusztusra.

  Személyes megjegyzésem, hogy a hátszélre is oda kellene figyelni! (Egy erős hátszeles úton nagyon irreális eredmények tudnak születni, ugyan úgy kellene kezelni mintha esős vagy viharos út lenne. A mai technológiák mellett elég pontosan be lehet lőni a hétvégi időjárást, és az eresztés elnapolásával megvédhetőek a galambok és a reális eredmények is.)

  Sporttársi üdvözlettel : Horkai Róbert

 21. Szlovik György mondta

  Üdvözlet a Sporttársaknak !
  Az Én véleményem , hogy ekkora területen 3 zónát kellene létre hozni,pl. egy keletit ,egy közép , és egy Bp.környékit, Nyugodtan lehetne 3 bajnoka a Derby Klubbnak ,amit egyenlő elismerésben kellene részesíteni, és nem kellene össze vonni a listákat, az egyéni listák ugyan úgy maradhatnának ,mint eddig a nagy induló létszám,miatt , és a 0 ás galambokkal is egyet értek,Én még fokoznám , az izgalmakat bizonyos számú galamb előre nevezésével , És csak abból számítana a dúc első madár,és javasolnám a Leggyorsabb dúc elnevezést, ami szerintem többet mond a dúc elsőnél
  Üdv, : Szlovik György

 22. Peto Janos mondta

  Tisztelt szervezok. Peto Janos Nagyvaradi eggyesulet neveben javaslatunk lenne:
  2018-as evben ha lehetseges volna a hosszutavu versenyek kozzott legyen egy ut minimumm 800 km a legkozelebbi ducnak is. A Nagyvaradiaknak kb 1000 km es ugy gondoljuk ez egy szep megmerettetes lenne!
  A fiatalok derby-vel kapcsolatban Jihlavat jo volna 2 hettel elorebb hozni a korai sotetedes miatt ,mivel hogy a mi duc tavunk 530-570 km. A 3 zonai felosztast mink is jo otletnek talaljuk.
  Udvozlet Peto Janos

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com