Rövidtávosaknak: Royal300

 

 

A rövid és középtáv kedvelőinek:  2019-től egy 13 útból álló szezon 200 – 450 km között!

 

 

Valahol 600 km a határ, amelyik megosztja a galambászok táborát.

Egy része a még hosszabb versenyekért jön lázba. Ennek a csoportnak a Royal programja tökéletesen megfelel.

A galambászok másik részének – és ez a tábor nagyobb – a 600+ szép úgyan, de ijesztő. A fele távolsággal megelégszenek. A 2019-től tervezett Sprintbajnokság erre az igényre nyújt megoldást.

A derby nagy induló létszámának köszönhetően megoldhatjuk azt, hogy a felvezető Jókút, Jihlava és Benesov (440 km) közös, majd azután személyes igénye alapján folytatja mindenki a szezont:

 • az ismert főprogramunk a hosszútávosoknak
 • további kilenc út, átlagban 300 km a rövidesekenek
 • és persze mindkettő a mindenevőknek

Ezt a rövidre szakosodott bajnokságot neveztük, nem igazán sikeresen, Sprintbajnokságnak. Erre is kell egy jobb nevet találjunk, mert valójában nem sprint! Nevezzük egyelőre Royal300-nak. Célja a rövidre és középre is használható 300 km-es program elejétől végig.

Ezért gondoltuk Velke Mezirict. A beérkezett hozzászólások általában Jókútot ajánlották. Jókút a mezőny elejének csak rövidre használható. Végül is Brno nyert. Brno jó mindenkinek rövid és középre is.

 

Saccolásunk: Közösen indul 14-15.000 galamb.  Benesov után, a lemorzsolodást is beleszámítva, nagyjából egyforma létszámmal zajlik párhuzamosan a két bajnokság.

Nem kell előre semmit eldönteni. Forma, létszám, egészség és meglátás alapján mindenki oda pakolja bármelyik galambját, ahol a legtöbb esélyt lát magának.

 

További javaslatok, vélemények, ötletek ?

Comments

 1. Csabán Zsolt mondta

  Tisztelt Gotthard Úr! Tisztelt Sporttársak!

  Nagyon örülök a Royal 300 ötletènek ès annak a gondolkodásmódnak , ami megpróbálja a teljes tagság
  Igènyèt kielègíteni (nagyon nehèz feladat)! Elsőre a 2019-es tervezetet meglátván vegyes èrzèseim támadtak.
  Mèg egy Teplic a főprogramban ès bár szeretem a sprint utakat , három helyett hat fizetős rövid, ha eredmènnyel szeretnènk szerepelni a 13 utas sprint bajnokságban. Nem igazán motivált! El is terveztem, hogy csak egy- kèt utat használnánk belőle edzès miatt, ès inkább a normál rövid valamint a közèptávra fókuszálnánk (a hosszún èvek óta alig veszünk rèszt, nem bírjuk sajnos)!
  Viszont ez a bejegyzès örömmel töltött el!!!!!
  Lenne egy pár ötletem:
  A kèt program elnevezèsère
  Royal prèmium/ Royal light
  Royal A / Royal B
  A Royal 300 is tetszik, de Nyíregyházának már VM is 440 km.
  Tervezett utak ès az optimálisabb költsègek szempontjából, úgy gondolom a B programban elèg lehetne 12 db út ( szèp bajnokság lenne így is), így megmaradna hagyományosan az utolsó út ( országos versenyhez csatlakozva) az èvad fènypontjának.
  A minèl nagyobb induló lètszám miatt, valamint közös szállítás előnye szempontjából a főprogramban lèvő nègy Jihlavàt is meghagynám a B programban ( 20 KM a távolság különbsèg VM ès Jihlava között), így a rövidebb
  utak kedvelőinek, egy Kuty, öt VM, 4 Jihlava, 1 Benesov
  állna rendelkezèsükre, hogy èlvezhessèk hobbyjukat 🙂
  A számításokat a szervezőkre bíznám.
  Mindenkinek jó egèszsèget kívánok!!!
  Tisztelettel
  Csabán Zsolt
  Miskolc

  • laszlogotthard mondta

   Köszönjük szépen a sok javaslatot. Nagyon érdekes mindegyik.

   Az utolsó útat tényleg meg kéne hagyni csak a hagyományos országosnak. Ne kelljen mérlegelni, ha van rá galamb, oda kell küldeni.

 2. Csabán Zsolt mondta

  Kiegèszítès!
  VM helyett lehetne Brno is!!!

 3. Nagy_Varga Viktor mondta

  Szerintem az utolsó hosszúnál kellene a rövid 700+ útra ami rövidre megy azt biztos nem raknák ki ha nincs ott rövid út max otthon marad. Nekem szimpatikusabb ha van ott rövid.

 4. laszlogotthard mondta

  Mi az általános vélemény: Az évzáró országos zónaverseny mellett legyen rövid, vagy ne ? Egy kurta igen / nem is használ

 5. Nagy Zoli mondta

  Legyen 13 versenyből álló sprint program, az utolsó verseny mellett is legyen sprint, a hosszútávra a hosszútávú galambok mennek, a gyors sprinterek mehetnek a rövidre. Lehetőség szerint legyen előre fizethető a sprint program is. A 0-ás galamb semmiképpen ne szorítsa ki a pénzdíjra fizetett galambot, ne kapjon ászpontot sem mert így kibaszunk a pénzdíjra fogadott regiós 100 pontos galambokkal..

  • laszlogotthard mondta

   A 0-ás galamb csak a bajnokságból marad ki. Ha az egyéni listán ászpontot se kapna, olyan, mintha nem is versenyezne. Akkor a galambbal szúrnánk ki.
   A pénzdíjas számoláson semmi se változik, úgy marad mint az idén. Az ászpont számít, az ászpontért pedig minden galamb versenyezik, a 0-ás is.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com