Régiók

 

Helló Derbyzők !

 

Izgalmas szervezkedési kérdéssel kezdjük el az idei cikkírást: Milyen régiók lesznek, ki hova tartózik ?

 

2018-tól a régiós pontok kiemelt hangsúlyt kapnak a pénzdíjakért zajló küzdelemben és az összesített bajnokságokban egyaránt. A szezon végéig kitartó 500+ galamb alsó határ elérése érdekében néhány kisebb régió tömörülés mellett döntött.

 

Miskolc, Nyíregyháza és a Román derbyzők egy közös Royal Kelet regióba tömörültek.

Galgavölgye és Cegléd közös megegyezés alapján egy régióban fog versenyezni. Érdekes volt a folyamat és az érvelés is: Igazán egyikük se szereti nagyon a gondolatot, de az 500+ galambon veszteni egyikük se tud, csak esetleg nyerni. Ha majd “kinövik” magukat, két régió lesz belőlük.

 

A jelenlegi állás szerint 8 régió lesz:

 • Royal Kelet (Miskolc, Nyíregyháza, Románia)
 • Vámosgyörk és Jászság
 • Galgavölgye, Zsámbok és Cegléd
 • két külön budapesti régió: Észak meg Dél
 • Pilis
 • Dunakanyar
 • Halásztelek

Az első versenyig ez még változhat. A megmaradt kisebb régiók (pld Pilis és Dunakanyar) még dönthetnek tömörülésről. A Derby ebbe nem szól bele, megkeresésre reagálunk.

 

Vitatott marad a határvonal Budapest Dél és Észak között. A létszám bőségesen ad lehetőséget a kettévágásra, de a határvonalon fekvő dúcok besorolása nem könnyű és sokszor nem is egyértelmű.

 

Egy békés megoldást szeretnénk megközelíteni. Mi meglátásunk szerint – lehet, hogy néha rosszul – soroltuk be a dúcokat régiókba. Aki úgy gondolja, hogy a 2017-es besorolása nem helyes, jelezze mailben. Minden ilyen esetet egyedileg megvizsgáljuk, és javítjuk, ha szükséges. Aki nem emel április 20-ig kifogást 2017-es régiós besorolása ellen, az 2018-ban is a jelenlegi régiójában versenyez. Kérjük a derbyzőket, értesítsék a nem netező sporttársakat is.

 

Saját kérdésben megjegyeznénk, a Derbynek az lenne a legjobb, ha beleszólásunk nélkül mindenki a szíve régiójában versenyezne. De ez merő álom. Galambászok között vitás eset lesz, ilyenkor rajtunk marad a döntés kényszere, ezért harag ne legyen 🙂

Comments

 1. Szlovik György mondta

  Én úgy gondolom , hogy a pilisnek ,és a dunakanyarnak, kellene kötni egy olyan megállapodást ,ami úgy nézne ki , hogy külön -külön indulnának , mint régió , de ahogy az egyiknél nem lesz meg az 500 küldött galamb automatikusan közös lista lenne ez kb. a hosszú utakon történne meg, a hosszú utak közti versenyek , már újra külön.külön mehetnének ,ha a létszám megfelelő lenne

  Köszönöm !

  • laszlogotthard mondta

   Sajnos a régiókon év közben nem tudunk változtatni. Az éves bajnokságok régiós szinten értelmezhetetlené válnának, ezért már a rendszerünk úgy van programozva, hogy régiók átcsoportosulását évközben nem engedélyezi.

   De a javaslat logikus, és ki is vitelezhető a következőképpen: Pilis és DK alkot egy közös régiót, valamint két külön klubot (Pilis és DK), és ez így marad egész évben. A klubban elért eredmény is számol a bajnokságban, ha 500+ a galamblétszám.
   Cegléd és Kartal is így jár el.

   • Szlovik György mondta

    Köszönöm szépen, azt hiszem ebben a formában mindenkinek , érthető , és elfogadható lenne,április 20 ig még van idő osztani -szorozni

 2. Papp László mondta

  Szerintem a Pilisnek inkább a Budapest Északhoz kellene csatlakozni.A Dunakanyar keletre esik és inkább Galga, Zsámbok lenne a legmegfelelőbb.

  • Szlovik György mondta

   Ez annál is inkább így van ,mivel hogy a Dunakanyar nagy részét teljesen lefedik a visegrádi ,ill. a budai hegyek ,és oda a galambok egy ívet leírva alulról érkeznek, ami nagy hátrány a hegyek előtti dúcokkal szembe,( ezért is ockódnak sokan a DKból a Derby versenyektől) A pilis -Észak pest vonatkozásába ilyen ( eredményt befolyásoló ) földrajzi képződmény nincs,

 3. Bajnóczi Gábor mondta

  Tisztelt szervezők. Az érdekel engem hogy a maratonos dúc számitás 775+os szerepel majd az eredmények közt vagy nem lesz.

  • laszlogotthard mondta

   A maratonos dúcok bajnoksága egy teljesen külön versengés, mintha az összlista nem is létezne.

   Az összlistán egy maratonos dúc minden többi dúccal egyenlően az összlistán/régiójában/klubjában elért eredménnyel szerepel.

 4. Szlovik György mondta

  Mi történik abban az esetben , ha az egyik régióba , még ha össze is állnak nincs meg az 500 galamb, milyen pontokat kapnak az ott résztvevő tagok? A közös nagy Derby listán kapott pontokkal lesznek besorolva ?

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com