Próbáljuk ki !

 

Két magyar galambász internetes írásokban tudományosság igényével kérdőjelezte meg a Geraldy szerelvények alkalmasságát galambszállításra.

 

Soha nem szerettem, ha a tudományt politikai célokra használják fel. Nem megyek most se bele a párbajnak e fegyvernemébe.

 

De semmi kifogásom a versengés ellen. Ne vitázzunk, próbáljuk ki !MAN_IVECO

A Villám Klub versenybizottságának elnöke jobbnak tartja a régi faketreceket. Meghívjuk a Villám Klubot egy közös felengedésre Halleból vagy Magdeburgból. Készítünk közös listát, összehasonlítjuk mindkét részről:

 • az első 100-100 galamb átlagsebességét
 • az egész lista átlagsebességét
 • a veszteségeket is, ha van rá kivitelezhető értékelés

A felajánlás érvényes más budapesti és környéki tagszövetségre is.

Felhívtam a Geraldy tuljdonosát. Butaságokat mondanak, válaszolta nevetve. Rengeteg mérnöki munka, évek tapasztalataiból eredő finomítás után alakult ki a jelenlegi anyagok használata, váltunk a világpiac elsőszámú játékossává. Mérések tömkelegét tudja felsorakoztatni.

Kétlem – mondtam neki – hogy ez érdekli azt, aki mást akar hallani. Inkább elmeséltem a fenti kihívást.

Bármibe fogadok, mondta tovább nevetve. De mielőtt valaki nagy tételben gondolkodna, mondd meg nekik, ha melegről van szó, Geraldyk futnak Portugáliában, Dubaiban, Qatarban, Spanyolországban és Ausztrália sivatagaiban.

Aki tételt is szeretne, a Geraldy cég vállalja.

Apropó közös feleresztés. Magam is elmosolygok azon, legyen bármilyen nagy is az ellentét, mindegyre visszatérek vesszőparipámra:

Galambásszunk együtt, engedjünk együtt, listázzunk együtt !

Gotthard László

Comments

 1. Cseledi Sándor mondta

  Tisztelt Gotthárd úr! Ön nem akármilyen befektetést csinált a postagalambászoknak. Aki nem akar a csúcs kategóriás felépítményeibe a galambjait bepakolni az ne tegye! Én szeretném kipróbálni de nem tehetem a bűvös 710km-es határ miatt erröl már váltottam önnel a közelmúltban pár sort. Azt a választ kaptam hogy nem akarnak zónákat kialakítani de ez azóta megváltozott hiszen felvették Nyíregyházát és már Romániába is átmentek! De Magyarországon van egy szűk réteg amivel nem hajlandóak versenyezni! Lesz ebben változás a közeljövöbenn vagy tovább tart ez a diszkrimináció! Ha nem, azt is megértem hisz ön a tulajdonos, azt csinál amit akar, amit jónak lát! Volt Magyarországon nagyon régen egy galambász aki világhírűvé vált. Könyvének a bevételét a galambászoknak adta, de azt sem becsülték inkább támadták haláláig!

  Önnek sokkal szebb jővőt kívánok,még sokáig tevékenykedjen a galambászokért!
  üdvözlettel:Cseledi Sándor

 2. Végh Kálmán mondta

  Tisztelt Gotthard László!
  Végh Kálmán vagyok a Villám Postagalamb Sportklub elnöke. Soha semilyen fórumon nem beszéltem és nem is írtam a Derby Klub Geraldy galambszállító gépkocsijairól és a “régi faketrecekről”. Magam is műszaki ember lévén tudom, hogy a technikai fejlesztéseket a galambszállításban is alkalmazzák. Közöttünk semmilyen ellentét nem lehet, mivel személyesen nem ismerjük egymást. Olvasva írását azonban úgy látom, a postagalambászatról alkotott véleményünk nagyon sok mindenben megegyezik.
  Sporttársi tisztelettel
  Végh Kálmán

  • laszlogotthard mondta

   Köszönöm szépen Végh Úr a helyesbítést!
   Az említett bejegyzést Gelencser Úr írta, aki a versenybizottság elnöke. Elnézést kérek, javítottam a bejegyzésünket.

   Sporttársi tisztelettel
   Gotthard László

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com