Pénzdíjak 2018

 

Régóta törekszünk a távolabbi dúcoknak azonos esélyt nyújtani pénzdíjra. Eddig nem igazán sikerült, de Bajnóczi Gábor hozzászóllása egy áttörő megoldásra vezetett.  2018-tól minden régióban lehet egyenlő eséllyel pénzdíjért versenyezni !

 

A pénzdíjas sorrendet továbbra is az ászpont adja, de a galamb az összlistán vagy régióban vagy egyesületben elért jobbik ásszpontjával verseng a pénzdíjért ! Holtversenynél (egyforma ászpont) a gyorsabb galamb a jobb.

2018-tól egységes  minden pénzdíjas verseny. Nevezési díj 500 Ft előnevezéssel (hanem 700 Ft).

50 pénzdíj garantált a nevezett létszámtól függetlenül:

 Helyezés Forint  Helyezés Forint
első  200.000,- nyolcadik 14.000,-
második  120.000,- kilencedik  12.000,-
harmadik  70.000,- tizedik  10.000,-
negyedik  40.000,-  11-15  5.000,-
ötödik  30.000,-  16-20  4.000,-
hatodik  20.000,-  21-30  3.000,-
hetedik  16.000,-  31-50  2.000,-

Ezen felül a szervezők által nyert pénz hosszabbítja a soron következő verseny díjlistáját.

A fődíj nyertese azon a versenyen több pénzdíjt nem nyerhet! Az “egy vitt mindent” szeretnénk megelőzni, a pénzdíjak izgalmát fokozni.

A régiós ászpont értékelésének azonos a feltétele mint a bajnokságban: 500+ küldött galamb a régióban (egyesület eddig ilyen létszámmal nem volt). A régebbi pénzdíjas kelet és nyugat zóna értelemszerűen megszűnik, mindenki a saját régiós eredményével versenghet bajnokságért és pénzdíjért is.

 

Nem tudom mi lesz a reakció, de köszönöm szépen Gábor a megjegyzését, bevallom, nekem a megoldás nagyon tetszik.

Gotthard László

Comments

 1. Bajnóczi Gábor mondta

  Tisztelt szervezők. Nagyon sok kérdést kell feltenni ezzel kapcsolatban. Remélem olyan beszélgetés indul ezzel kapcsolatban ami alkalmas komoly fogadási kultúra kialakítására

 2. Borsos László mondta

  Üdv sajnos nekem ebből csak annyi világos hogy,a rövid utak is annyit fognak érni mint egy hosszú ?.
  Én szívesen fogadnék inkább 1000ft/db is ha a nyeremény is nagyobb egy hosszabb úton.
  Jó lenne 1pl látni hogy nézne ki ez az új rendszer az ideihez képest ?

  • laszlogotthard mondta

   A közép és hosszú útak pénzdíjasok, a rövidek az első Jihlava kívételével nem. Az 1000 Ft már sok sporttársnak gondot okozott, kevesebben neveztek. Reméljük az egységes köztes nevezési díj egy széles körnek elérhető.

 3. Bajnóczi Gábor mondta

  Első fontos kérdés hogy alakulnak csoportok régiók és számszerint mennyi lenne mivel minden csoportban az első galamb 100 pontos . Ezek egyforma pont szám esetén a gyorsaság határozza meg melyik az első. Tegyük fel van tíz csoport ahol meg van 500+galamb minden csoportban . Eszerint ez első tíz pénzdíjat a csoport elsők nyerik ami lehet akár nyíregyházán is . Korlátozni fogják a csoportok számát vagy nem?

  • laszlogotthard mondta

   A csoportok száma nincs korlátozva. Jelen állás szerint a 8 régióban van 500+ galamb, egyesület ilyen létszámmal nincs.

   Igen, az első 8 pénzdíjt a régió elsők nyerik, ha mind a 8 be is volt fizetve!!! De kétlem, hogy ilyen esetet az elkövetkező 5 évben egyszer is megélnénk. A díjakért csak a befizetett galambok versengenek.

  • Borsos László mondta

   Akkor ezek szerint ha van egy kerületi 2.galambom,de van még 9 másik zóna első akkor ő 5000ret nyer?

   • laszlogotthard mondta

    Nem.
    Először is 8 régió van. Ritkaságszámba mehet, hogy mind a 8 régióelső pénzre nevezett. Reálisabb feltevés 4 nevezett, ezek viszik az első 4 díjat. A régiós 2-ik galamb ászpontja alapján versenyez az összlista és a többi régiós élgalambbal. Ha ezek között ő a legjobb, 30.000 Ft a jussa.

    • Borsos László mondta

     Most már így értem!
     Köszönöm a választ ?
     Még egy kérdés Halásztelek minek számít mert olyan 1000,és 500 galamb között mindig van a küldött galamb?

   • Sz.Gábor mondta

    Azonos pontszám esetén a métersebesség dönt című mondat sem elhanyagolható jelen esetben! Szerintem ha a Tiéd (HTK) az a galamb többet fog nyerni mint 30.000.

 4. Bajnóczi Gábor mondta

  Második hogy tudunk minden olyan galambászt felvilágosítani akit ezideig a kilométer hátrány miatt nem érdekelt. Valamint ha vártnál nagyobb lenne az érdeklődés meg lehet emelni a pénzdíjat nyerők számát. Mivel sokat jelent pénzdíjak száma, nem mindegy 50,100,vagy 200 galamb nyerhet.

  • laszlogotthard mondta

   Maradéktalan felvilágosításra valószínűleg nem nem lesz. De a galambászkörökben valahogy internet nélkül is jól terjednek a hírek, nem agódunk. Legkésőbb 2-3 verseny után már mindenki tudni fogja.

   A második egy ha-kérdés. Ezen elég lesz elgondolkodni, ha a ha bekövetkezik.

 5. varga jános mondta

  üdvözlök mindenkit.nem világos ez nekem vagy csak én nem értem.szóval 8 régió van az ugye 8 db 1 díj utanként. na most 1 díj halásztelek pl.3 másod perc alatt 4 galamb ami az össz. listán 1.2.3.4 hely aztán pl. Nagy Varga Viktor 1dij és Nyíregyháza Miló testvérek és ezek mind fogadott galambok. na most akkor hogyan oszlik el a halásztelki az 1 aztán a Nagy Varga Viktor majd a Miló testvérek és majd a többi halásztelki galamb ami amúgy 2.3.4 lenne az ösz listán

  • laszlogotthard mondta

   A válasz igen, feltéve hogy az összes felsorolt galamb fogadott volt. De a feltevés, hogy az összes élbefutó galamb nevezve is volt, na ez elméletben lehetséges, a gyakorlatban szökőévenként ha előfordul. Még az edigi összlistán is ritkán volt az első 10 mind fogadott. Garantálni nem lehet, de állok egy fogadást, hogy az elkövetkező 3 évben ez egyszer se fog előfordulni.

   • Ungyi A. mondta

    Azért ez a fogadás nekem nagyon tetszik…
    Fogadjunk!
    Ha én nyerek, akkor adsz 2 jó fiatalt, ha Te akkor Én adok 2-t! (:D 😀 :D)
    Kihagyhatatlan! 😀

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com