Meseváros Nyíregyháza

 

Nagy szemeket mereszthettek a 2018 díjkiosztó résztvevői Nyíregyházán. Díszteremben, hófehér borítású hatalmas asztalokon lakodalmas hangulatban feltálalt ételek (töltött káposzta, …), élőzene kíséretében hajnal fél háromig bulizott a derbyző társaság.

 

Egy élmény volt nézni az érkezést. Megrakott kosarak tartalma került a tombola asztalra. Lett is felhozatal: bor, pálinka, pezsgő, élő kakas, galambászati kiegészítők és tucatnál is több adományozott galamb várt a szerencsés tulajdonosára.

 

Nyíregyháza lett a Royal nemzetközi színtere. Már van derbyzőnk Kínából is. Egy kilenc tagú delegáció Romániából elsősorban a Nagyváradon tervezett gyűjtőhely megbeszélésére érkezett, de a hangulat ott ragasztotta őket is kifulladásig.

 

Nyíregyházán a város vezetősége aktívan támogatja a galambászatot. Köszöntőt a polgármester mondott. Megígérte, hogy a Royal a jövőben is számolhat a várossal, a rendelkezésünkre bocsájtott gyűjtőhellyel tervezhetünk hosszútávon. A hangulat rá is hatott, örömmel vett részt a díjak átadásában.

 

Nem akarom elhallgatni, hogy rám személyesen erős hatást gyakorolt a lelkes hangulat.  A Royal “végvára” nem ijed meg a távolságtól. Kihívás, semmi más, vélte az egyik derbyző. Kell néhány év az állomány kialakítására, mondta egy másik, de most már látom az eredményét.

 

Nyíregyháza lelkesedése a távoli fekvés ellenére töretlen. Létszámuk évente növekszik, +10% a terv a jövő évre is.

 

A végén meg se lepett egy szintén mesébe illő történet. Egyik derbyző (aki kíváncsi, keresse ki a honlapon) 9 galambbal kezdte a szezont. Végig versenyzett, és ezt a 9 galambot kosarazta a szezon végén Magdeburgra is !!!!

 

Köszönet illeti a szervezőket és a derbyzőket egyaránt egy ilyen közösség kialakításáért. Számomra élmény volt, legyen ilyen mindenhol a Royal !

Gotthard László

Fényképek a díjkiosztóról itt

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com