MEGA műszaki hiba

 

A Benesov3 kosarazásnál Kerepesen 5 tenyésztőnél rossz időpont lett a MEGA órákba beállítva. Mind az 5 óra különböző mértékben késett. A hibákat az órabontásnál vettük észre. Minden más MEGA óra pontos volt.

Egyeztettünk a MEGA forgalmazóval, a hiba oka a meghibásodott anyaóra. A tenyésztők órája hibátlan, a késést pontosan ki lehet számolni, a röpidőt is. A tenyésztő és a gyűjtő személy is kötelzettek ellenőrízni az órát, ez elmaradt. Eredményt befolyásoló szándék nem állt fenn, a korrigált érkezési idővel számolt galambok között nem volt kimagasló eredmény.

 

Hibáztak a tenyésztők, nem ellenőrízték órájukat. A szövetségi versenyszabály az eredmény törlését írja elő abban az esetben, ha a tenyésztő órája meghibásodott. De az órák hibátlanok, a röpidő pontosan lekövethető. Felesleges szigornak tartjuk az eredményt ilyen esetben törölni. A galambászat célja – legalábbis hazánkan – egy örömkeltő hobbi, és nem megélhetési profizmus.

 

A következő döntést hoztuk:

  • A saját honlapunkon számolt Derby Liga bajnokságban elfogadjuk a korrigált eredményeket.
  • De azt is elfogadjuk, hogy ezt lehet másképpen is értékelni. Értesítjük a Szövetséget az esetről, hogy saját belátásuk szerint dönthessenek az eredmények sorsáról a galambom.hu rendszerben.
  • Felhívjuk mégegyszer mindenki figyelmét, segítsünk egymásnak a hibák megelőzésében (a gyűjtők se “megélhetési profizmusból” dolgoznak). Ellenőrízzük a gyűjtés folyamatát. Nem sértődik meg senki, ha valaki azt kérdezi:
    • stimmel az idő ?
    • tojókhoz tetted azt a galambot ?

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

[email protected] ......... Élgalambjelentés: 06-70-630-6062, 06-20-215-2024, 06-70-904-7867, ...............