Maratonos Dúcok Bajnoksága

 

A következő évtől kezdve a megszokott bajnokságaink mellett egy saját bajnokságot tervezünk:

 

MARATONOS DÚCOK BAJNOKSÁGA

Terveink szerint ebben a bajnokságban automatikusan résztvesz minden Magdeburgtól mért 775+ km dúc. Ha az időjárás lehetővé teszi, tervünk szerint minden évben legalább két Halle és egy Magdeburg szerepel.  Ezzel a három versennyel akár maratoni kategóriában is versenyezhetnek a távoli dúcok. Megérdemlik ezt a külön bajnokságot, amúgy nem húznak hasznot a nagy dúctávolságukból.

 

Az idén összesen 175 derbyző “kvalifikált” a maraton bajnokságra, plusz a majd hosszú versenyekre betársuló versenyzők Romániából.

 

 

Példaképen kiszámoltuk Jihlava és Benesov versenyt, itt nézhető meg a tervezett, egyelőre csak egyszerű lista formájában:

Maratonos egyéni Jihlava

Maratonos Dúcok Derby Liga Jihlava

Maratonos egyéni lista Benesov2

Maratonos Dúcok Derby Ligája Benesov 2

 

Mielőtt a maratonos dúcok bajnokságának a fejlesztését a honlapunkon lezárjuk , megvárjuk a derbysek hozzászólásait. Véleményeket, javaslatokat szívesen látunk.

Comments

 1. Nagy_Varga Viktor mondta

  El sem akarom hinni hogy van olyan klub aki gondol azokra a versenyzőire akik kicsit nehezebb helyzetben vannak a földrajzi elhelyezkedésükből kifolyólag és némi hátrányból indulnak a versenyeken! Nagyon nagy lehetőséget kaptunk sokunk majd csak akkor döbben rá mikor kijönnek az év végi sampion listák.. Példaértékű ahogy a Derby a tagoknak próbál segíteni eredményeik elérésében! Gratulálok az új bajnokság megszületéséhez! Tisztelettel Nagy-Varga Viktor

 2. Lánczos Norbert mondta

  Ennek én is nagyon örülök, ugyanis engem is jobban érdekelnek a hosszabb távú versenyek majd a jövőbe tekintve. És nagyon pozitív, hogy a derby igyekszik megteremteni mindenkinek az ideális versenyzést. Ez nem egyszerű feladat, de példaértékű!

 3. Babos Zsolt mondta

  Remélem valahogy Székelyföld is társulhat majd .

 4. Kajli István mondta

  Remek, megvalósítandó ötlet. A kitalálójának gratulálok, az ilyen ötletek viszik előbbre a postagalambászatot.

 5. Csík Balázs mondta

  Minden évben van valami ami új és érdekes.
  Remek gondolat.

 6. Igen itt a példa, hogy jól döntött az ember, amikor a derbyhez csatlakozott!
  Földrajzi elhelyezkedésünkből kifolyólag Szabolcs-Szatmár Bereg Megyében a galambászát nem egyszerű mivel igen hátrányos a helyzet a nagytávolság miatt plusz az időjárási viszontagságokról nem is beszélve. Éppen ezért az ilyen kezdeményezéseknek csak örülni lehet, amit előre is köszönőnk, példaértékű hogy a derby gondol ezekre a galambászokra is!

 7. Csabán Zsolt mondta

  Nagyszerű ès sporttásias ötlet, köszönjük szèpen a távolabbi dúcok nevèben!!!! Remèlem minden ùtról kèszülmi fog külön lista!Èrdemes lenne gondolkozni annak a lehetősègèn, hogy ebben a zónában is a pènzdíjra fogadott galambok első 10 darabja garantált nyeremènyben rèszesüljön.
  Üdv.
  Csabán Zsolt
  Miskolc

  • laszlogotthard mondta

   Köszönjük az észrevételt. A pénzdíjas versenyek folyamatos kiépítésén dolgozunk, ezt a javaslatot is át fogjuk gondolni.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com