Malőr Halásztelken

A Grimma/Kúty gyűjtésen egy hiba történt Halásztelken. Az előírás szerint a Kúty gyűjtést csak a főverseny teljes lezárása után szabadott elkezdeni. Kútyra külön kosarak félretéve, megjelölve, galamb bele nem kerülhet, amíg tart a főverseny. Ez is történt mindenhol.

Halásztelken Makkos Tamással zárult Grimma bekosarazása. Ki is lett kiáltva, itt az utolsó Grimma, ezután kezdődhet Kúty. Ungyi Attila kosarazta Tamás galambjait, és nem vette észre, Tamásnak volt Grimma és Kúty galambja, annak rendje és módja szerint külön jegyzőkönyvvel. Attila számára Grimma Tamással zárult, és a 18 Kútyra jegyzőkönyvezett galambot is Grimmahoz helyezte be!!

Azután ment minden előírás szerint, Grimma kosarak különtéve, előkerültek a Kúty kosarak, és begyűjtötték a néhány sprintre szánt galambot.

 

Mikor derült ki ? Tamás pénteken hiába várta a sprintről galambjait. Hívta Attilát, aki emlékezett is, hogy Tamás minden galambja Grimmara utazott. Attila beismeri a hibáját, durvább szavakkal szidja “ügyetlenségét”. Ő jelentette nekünk rögtön az esetet.

 

A malőr a versenyt egészében nem befolyásolja. Attila hibázott, a károsult Makkos Tamás. Évesei Grimmaba utaztak, Kútyért stoppolás hiányában nulla pontot kap, és Grimmaról is hiába repül 38 galambja, csak az oda jegyzőkönyvezett 20 galamb számol be a versenybe. Hogy ők ketten ezt egymás között hogyan intézik el, arról nem szól a fáma.

 

Felülvizsgáljuk a gyűjtési folyamatokat Halásztelken és megtesszük a szükséges lépéseket a gyűjtés biztonsága érdekében.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com