Időjárás június 22, frissítés

Frissítés csütörtök 11:40

Az egész hétvége nem ideális hosszútávú versenyre, de úgy látjuk, bevállalható. Két verseny áll rendelkezésre, kérünk mindenkit a saját megítélése alapján kosarazzon.

Hőmérséklet: Magyarországon 30C is lehet, de útközben, Német- és Csehország területén barátságosabb 23 – 25 C várható. A hőmérsékletben nem látunk akadályt.

 

Péntek Brno: mérsékelt hátszél mellett várhatóan még délelőtt lezajlik a verseny.

 

Szombat Halle: Az előrejelzés továbbra is É/K szélt mutat, de már enyhült, átlagban 15-20 km/óra. Napközben többórás napsütés, gomolyfelhő képződéssel és bárhol kialakulhat helyi jellegű zivatar.

 

A bajnoksági értékelések a kiírás szerint: Halle hosszú és általános, Brno Royal300.

Ezen a hétvégén nem  írunk ki pénzdíjt! A korábbi megfogalmazás félreértésre adott okot, ezért pontosítunk: Nem a szél miatt nem írunk ki pénzdíjt ! Az évek folyamán fújt már mindenhonnan a szél, ez önmagában soha nem okozott gondot.

Ezen a hétvégén a hosszútávot összeségében olyan nehezítő körülmények ( erős oldalszél, meleg, d.u. esetleg vihar ) kísérik, hogy a megszokottnál kevesebb galambbal és résztvevővel számolunk. A pénzdíjak nagyrésze sponzorációból ered, nagylétszámú és széles érdeklődésre találó versenyekre találtuk ki. Ez a Halle nem lesz az.

 

Verebély : A meleg időjárás és csökkent érdeklődés miatt a hétközi SPRINT elmarad.

 

Royal Derby

u.i. És habár nem közérdekű, de többen egyenesen rákérdeztek: A Gotthard dúc mindkét versenyre kosaraz.

Comments

 1. Pálos Tibor mondta

  Tisztelt Szervezők!
  “Az erős oldalszél a versenyt olyan mértékben befolyásolhatja, hogy ezen a hétvégén a versenyekre nem írunk ki pénzdíjt.”
  Mire gondoltok?Hogyan fogja befolyásolni?Az időjárás általában befolyásolja a versenyeket.Ezen az úton lehet,hogy nem lesznek élgalambok? Vagy mire gondoltok? Ha versenyzésre alkalmas az idő,akkor miért van ez a változás?

  • laszlogotthard mondta

   Azt nem ígértük, hogy versenyzésre alkalmas lesz az idő. Csak annyit, hogy jelen előrejelzés alapján megtartjuk a versenyeket.

   Távolról se lesz galambidő, és úgy gondoljuk, Halle-ból kevés galamb indul.

   Nem tudjuk, milyen befolyása lesz a szélnek. Halle hosszú táv nehezítő körülményekkel: Meleg, az erős oldalszél akár az egyenes útról el is térítheti a galambokat, d.u. esetleg vihar. Bevállalósaknak való verseny, lesz több Sportárs, aki inkább csak Brno-ba küld.

   Ha lesz verseny, persze hogy lesz élgalamb, ez milyen kérdés ? Lehet, hogy nem is kérdés, hanem élckedés ?

   A pénzdíjak nagyrésze sponzorált alapból származik. Nagylétszámú, széles érdeklődésre találó versenyekre találtuk ki, ez a hétvége nem olyan lesz.

   • Pálos Tibor mondta

    Igen. Volt élce a kérdésnek.Ezért elnézést kérek. Még mindig nem szoktam meg,hogy magán klubban versenyzem.De igyekszem!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com