Fiatalok program 2017

 

Fiatalok DERBY 2017

1, Malacky: 09. 15
2, Breclav: 09. 22
3, Jihlava: 09. 29
4, Prága: 10. 07 (igény esetén)

 

Gyűjtés Kerepesen ! További gyűjtőhelyek 1000 galamb/gyűjtőhely esetében.

 

Előnevezni nem kell. Részvételi díj versenyenként: 150 Ft/db, kosarazásnál fizetendő.

 

A fiatalok versenye nem pénzdíjas derby. Egyéni listát és dúcbajnokságot számolunk. Versenyezni a fiataloknál csak elektronikus órával lehet, de tréningre is lehet kosarazni, nem kötelező a versenyzés.


 

Fiatalok TRÉNING 2017

 

Fiatalok tréningje csak előnevezéssel: 11.000 Ft ketrecenként (kb 40-45 galamb).  Ketreckiosztás miatt csak a kosarazás gyűjtőhelyén lehet előnevezni!

Kosarazni csak érvényes orvosi igazolással lehet!

 

 • startok gyűjtőhelyenként, a fiataloknál nincs közös start
 • az utolsó út legalább 200 km
 • Öreg galambot is lehet kosarazni

 

Ötleteket, javaslatokat szívesen fogadunk, de megértést is kérünk, hogy az alacsony árat a nagy létszám és gördülékeny lebonyolítás biztosítja. A kivételeket kerüljük, ahol csak lehet. Ide tartózik az is, hogy az előnevezés nem ketrecbérlés! Nem lehet pld. 3 ketrecet előnevezni és a végén 30 galambnak 3 ketrecet kérni. Mindig a valós létszámnak megfelelően kosarazunk. Ezért ennyi a tréning ára.

A gyűjtés időpontjait adtuk meg:

 

 

 

 

Comments

 1. Varga János says

  Tisztelt Gothard úr. Lassan itt van a fiatalok első versenye. Hallani sokféle jelentős veszteségekröl vajon leszünk elegen hogy hivatalos versenyeket tudjunk le bonyolítani?? Nem lehet egy közvélemény kutatást eszközölni?? Pl.a következő gyüjtéseken gyüjtöhelyenként nyilatkozni! Ki kik mit akarnak. Hányan lennének akik versenyez ének. Tisztelettel Varga János B-27

  • laszlogotthard says

   A fiataloknál tervezni nehéz, a közvélemény is gyorsan változik. Változatlanul tervezzük a versenyeket, aaz első után derül ki a valódi kép.

 2. Már egy hete készülődök hogy hozzászóljak, de vártam hátha más megteszi de rám maradt. Akérdésem az hogyha megvan egy kiírás akkor azt minden szó nélkül miért változtatjuk meg. A fiatalok előtréningjének a feleresztéseire gondolok. Megvolt hogy a feleresztés gyüjtőhelyenként történik, ez sokunknak nagyon tetszett.Fele sem ment le a tréningeknek és négy-öt gyüjtőhely fiataljai eggyütt vannak eresztve. Miért ? Jobb ez így? Szerintem nem, többfelé cibálják egymást, több eltéved, több elveszik, kinek jobb ez.? Nem kellene a hátralévő utakon ezt csinálni, már elég elveszett. Ha mindenki tudja a tömeges eresztést lehet hogy lett volna aki nem is küld.

  • laszlogotthard says

   A fiatalokat a 4-ik úttól együtt engedtük. Nem minden szó nélkül, hanem minden gyűjtőhely vezetőjével előre egyenként megbeszélve közös döntés alapján. Ez a tavalyi fiatalok tréningjen is igy történt, pozitív tapasztalatokkal.

   Az idén veszteség először Érsekújváron keletkezett, egymás után 2 napon.
   A fiatalok már azelőtt többször is együtt startoltak, megoldották, hiány gyakorlatilag nem volt egészen addig.

   A két érsekújvári út bűnrosszul sikerült. Ott volt valami égi jelenség lehetett, időjárási gondok nem mutatkoztak.
   Ekkor keletkezett saját dúcomban is (külön házi tréning Komarom) egy hatalmas veszteség (247 galambból estére 39 otthon). Most 77-nél járunk. És ekkor futott bele más kerület is egy katasztrófába.

   Hiányról azóta sem kapunk információt, ami megerősíti, hogy az érsekújvári tréningek időszakában légtéri gondok okozhatták a hiányt, nem pedig a közös felengedés.

 3. Érsekujvárig nekemis az öt útbol 105 darab közül egy sem veszett el. Már kezdtem aggódni hogy ez a sok mind megmarad. De jött ez az emlékezetes út 9 órakor jött az első fél tízre jött 33 és este felé, még egy.Másnap megjött még hét db., azóta még kettő jött. Nem valami rózsás helyzet. Azt hiszem nem baj ha az okokrol próbálunk beszélni, hátha egyszer eltaláljuk és később sikerül kivédeni. Azért én a gyüjtőhelyenkénti eresztést vélem jobbnak. Nem fontos a fiatalt ilyen bonyolult helyzetbe hozni.

 4. Zsíros Miklós says

  Pista Bátyám! (Kajli)
  Akkor ezek szerint nekem mázlim volt!
  Az Aranyhomokba 1 csapatot neveztem, 26-án a 20-ból 12 jött meg! 6 aznap, 6 másnap! Azóta egy toll se!
  Befizettem a Derbybe is egy ketrecet, Szerencsére elnéztem a gyűjtési időpontot, így nem küldtem ide! Fehér Misinek a 20-ból 2 hiánya van ekkor az Aranyhomokban. Kiskunfélegyházán 70-80 % veszteség! Az Iványosi Zoli fiánal 16-ból 16 jött meg akkor! Most a hét végén 19-ből 12 van itthon nekem! Viszont van olyan pár aminek mind a 4 fia élben repült a dúcba! Sokan mondják, hogy a cirkovírus a ludas, megzavarja a galamb tátájékozódó képességét, de nincsenek egyéb látható tünetek! Láttam évekkel ezelőtt egy holland honlapot, ami a Föld és Nap mágneses tevékenységétől tesz függővé, hogy célszerű-e enged! Azt hiszem fizetős oldal volt! Van egy galambász ismerősöm, a Füle Dénes, Hollandiában él, perfekt holland, flamand, vallon. angol, megkérem nézzen utána ennek a cirkoproblémának. Van még 32 galambom az 52-ből, amik repültek! Mindnek megkell repülnie Jihlavát, már aki eljut addig!

 5. Zsíros Miklós says

  Előző hozzászólásommal csak azt jeleztem, senki sem lehet okos! Ok és okozat közötti összefüggés viszont biztosan van!

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Elérhetőségeink

galambderbyklub@gmail.com